Aflăm de la instanță: Erin SRL a avut autorizație de la Primărie pentru toate cele șapte etaje ale construcției din centrul municipiului

Actualitate (Categoria articolului)

Clădirea neterminată din centrul Câmpinei este un subiect despre care vorbim de mulți ani și a devenit un subiect dureros după ce Primăria Câmpina a pierdut irevocabil procesul cu Erin SRL, proprietara acestui monstru din beton. Sentința s-a pronunțat pe 20 ianuarie, când Curtea de Apel Ploiești a respins recursul administrației locale considerându-l nefondat. Nu știm toate detaliile pierderii acestui proces. Am aflat, în schimb, câteva lucruri interesante din motivarea instanței. Cum ar fi existența unui contract de concesiune pe 40 de ani și existența autorizațiilor de construcție pentru toate etajele.

S-au spus multe despre acest proces și s-au ascuns multe despre construcția aceasta urâtă, de care nu reușim să scăpăm. Terenul pe care se află construcția are 550 mp și a fost concesionat de către Consiliul Local, în 1994, pe o perioadă de 40 de ani. Firma Erin (care se numea Rodan pe atunci) urma să construiască un imobil pentru birouri și sedii de firme. A fost o concesiune prin licitație publică. Firma Erin a câștigat licitația, dar nu s-a mai prezentat la semnarea contractului. În mod normal și legal, rezultatele licitației ar fi trebuit anulate. Dar la Câmpina nu s-a întâmplat asta. Reprezentanții Erin au venit după șase luni și au încheiat contractul de concesiune și... au fost bine primiți. Prețul concesiunii a fost fixat la 25.010 lei/mp, în total 13.755.500 lei (vechi), sumă achitată integral în 1995.

Prima autorizație de construcție a fost eliberată de Primărie în 1997 pentru subsol, parter și 4 etaje. Lucrările nu au fost finalizate la timp, Erin a cerut o nouă autorizație pe care a primit-o în octombrie 2000 pentru cinci etaje. Autorizația avea o valabilitate de 24 luni. În septembrie 2003, a fost eliberată autorizație de construcție și pentru etajele 6 și 7. Așadar Erin a avut la mână un contract de concesiune valabil 40 de ani și autorizații de construcție pentru toate etajele. Problemele au apărut atunci când construcția a început să se încline. Erin SRL nu a realizat și nici nu i-a cerut nimeni să facă un studiu geo, pentru a constata stabilitatea terenului. Și cum clădirea se înclina, Erin a abandonat lucrările de frică să nu se întâmple vreo catastrofă. Erin SRL a chemat un expert care a concluzionat că se impun consolidări serioase la fundație și a cerut Primăriei încă o bucată de teren în vecinătate, pentru a putea interveni. Nu a primit terenul respectiv pentru că acesta făcea obiectul unui proces de retrocedare. Și gata, din acel moment nu s-a mai făcut nimic.
În 2009 a început primul proces, administrația locală dând în judecată firma Erin pentru că nu a finalizat construcția. Ce a cerut Primăria, prin avocatul său? Anularea concesiunii asupra terenului și să se constate dreptul de proprietate al administrației locale asupra imobilului. Au urmat șase ani de procese, în care toate instanțele au considerat perfect legal contractul de concesiune. Iar în facsimilele postate de noi la acest articol veți vedea și principalele motive pentru care contractul a fost și este considerat perfect legal.

7242 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

5164 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

3016 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

437 vizualizari
29 feb. 2020 12:49

Cupa României, faza județeană, 16-imi de finală. Rezultate

Sâmbătă și duminică au loc partidele din 16-imile de finală ale fazei județene a Cupei României, fază din care au intrat în competiție și echipele din primul eșalon valoric județean. Primele două partide s-au disputat sâmbătă dimineață, celelate jocuri fiind programate în această după-amiază și mâine dimineață.

695 vizualizari
29 feb. 2020 10:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.