Clădirea neterminată din centrul Câmpinei este un subiect despre care vorbim de mulți ani și a devenit un subiect dureros după ce Primăria Câmpina a pierdut irevocabil procesul cu Erin SRL, proprietara acestui monstru din beton. Sentința s-a pronunțat pe 20 ianuarie, când Curtea de Apel Ploiești a respins recursul administrației locale considerându-l nefondat. Nu știm toate detaliile pierderii acestui proces. Am aflat, în schimb, câteva lucruri interesante din motivarea instanței. Cum ar fi existența unui contract de concesiune pe 40 de ani și existența autorizațiilor de construcție pentru toate etajele.
S-au spus multe despre acest proces și s-au ascuns multe despre construcția aceasta urâtă, de care nu reușim să scăpăm. Terenul pe care se află construcția are 550 mp și a fost concesionat de către Consiliul Local, în 1994, pe o perioadă de 40 de ani. Firma Erin (care se numea Rodan pe atunci) urma să construiască un imobil pentru birouri și sedii de firme. A fost o concesiune prin licitație publică. Firma Erin a câștigat licitația, dar nu s-a mai prezentat la semnarea contractului. În mod normal și legal, rezultatele licitației ar fi trebuit anulate. Dar la Câmpina nu s-a întâmplat asta. Reprezentanții Erin au venit după șase luni și au încheiat contractul de concesiune și... au fost bine primiți. Prețul concesiunii a fost fixat la 25.010 lei/mp, în total 13.755.500 lei (vechi), sumă achitată integral în 1995.
Prima autorizație de construcție a fost eliberată de Primărie în 1997 pentru subsol, parter și 4 etaje. Lucrările nu au fost finalizate la timp, Erin a cerut o nouă autorizație pe care a primit-o în octombrie 2000 pentru cinci etaje. Autorizația avea o valabilitate de 24 luni. În septembrie 2003, a fost eliberată autorizație de construcție și pentru etajele 6 și 7. Așadar Erin a avut la mână un contract de concesiune valabil 40 de ani și autorizații de construcție pentru toate etajele. Problemele au apărut atunci când construcția a început să se încline. Erin SRL nu a realizat și nici nu i-a cerut nimeni să facă un studiu geo, pentru a constata stabilitatea terenului. Și cum clădirea se înclina, Erin a abandonat lucrările de frică să nu se întâmple vreo catastrofă. Erin SRL a chemat un expert care a concluzionat că se impun consolidări serioase la fundație și a cerut Primăriei încă o bucată de teren în vecinătate, pentru a putea interveni. Nu a primit terenul respectiv pentru că acesta făcea obiectul unui proces de retrocedare. Și gata, din acel moment nu s-a mai făcut nimic.
În 2009 a început primul proces, administrația locală dând în judecată firma Erin pentru că nu a finalizat construcția. Ce a cerut Primăria, prin avocatul său? Anularea concesiunii asupra terenului și să se constate dreptul de proprietate al administrației locale asupra imobilului. Au urmat șase ani de procese, în care toate instanțele au considerat perfect legal contractul de concesiune. Iar în facsimilele postate de noi la acest articol veți vedea și principalele motive pentru care contractul a fost și este considerat perfect legal.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.