Colegiul Tehnic Forestier Câmpina, parte a unui proiect privind schimbările climatice

Social (Categoria articolului)

Colegiul Tehnic Forestier este implicat din septembrie anul trecut într-un proiect derulat la nivel național de Asociația Reper21, proiect intitulat ”Orașe reziliente” și care își propune să implice tinerii în soluții pentru schimbările climatice.

După o tabără care a avut loc în aprilie la Predeal, la care au participat și elevi de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina, de această dată o întâlnire a coordonatorilor acestui proiect cu elevi, profesori și părinți de la Colegiul Tehnic Forestier, dar și cu reprezentanți ai administrației locale, a avut loc la Câmpina, locația aleasă fiind resturantul New Lac, de pe malul Lacului Bisericii, unul dintre locurile indicate de elevi ca având un uriaș potențial din mai multe puncte de vedere.
A fost prezentat proiectul propriu-zis și s-au făcut discuții pe marginea lui. Din partea administrației locale au fost prezenți primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache, consilierii locali Costel Filip și Florin Marcu. Primarul Moldoveanu a prezentat o serie de proiecte ale noii administrații în legătura cu schimbările climatice, fiind accesate chiar și fonduri europene pentru realizarea unei strategii privind schimbările climatice la nivelul municipiului Câmpina. (video)
De asemenea, participanții au făcut un exercițiu de imagnație, fiind propuse mai multe domenii - de la infrastructură și spații verzi, la sănătate, cultură sau turism, în care fiecare să spună cum crede că vor evolua domeniile respective până în anul 2030.
Proiectul ”Orașe reziliente” are ca protagoniști 360 de elevi (majoritatea liceeni) și 60 de actori comunitari (profesori, bibliotecari, antreprenori, reprezentanți ai societății civile) din mai multe localități, printre care Băilești, Tg. Cărbunești, Lupeni, Uricani, Moreni, Țăndărei, Săcele, Tr. Măgurele, Alexandria, Oltenița, Moinești, Tg. Ocna și, desigur, Câmpina. 
Proiectul este derulat de Asociația Reper21 în parteneriat cu Terra Mileniul III, CDCD, Declic și beneficiază de o finanțare de 224.029,57 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein, Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este dezvoltarea activismului climatic local și aducerea de soluții concrete pe masa decidenților locali.

1797 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2352 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3105 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

48 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

125 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.