CONTACT

Delegația din Câmpina, plecată în Franța în cadrul unui proiect Erasmus, a revenit cu bine acasă și a intrat în autoizolare

- Actualitate -

Delegația din Câmpina, plecată în Franța în cadrul unui proiect Erasmus, a revenit cu bine acasă și a intrat în autoizolare

La sfârșitul săptămânii trecute au revenit în țară cei nouă membri ai delegației câmpinene care a participat la un proiect Erasmus desfășurat în Franța, în apropiere de Lyon, în localitatea Saint Etienne de Varene. Este vorba despre șapte liceeni și doi însoțitori, reprezentanți ai Fundației pentru Tineret "Zamolxes", cea care a derulat acest proiect al Comisiei Europene în parteneriat cu organizații neguvernamentale din alte țări. Membrii delegației din Câmpina au fost supuși unui control medical și unor teste înainte de plecarea din Franța, au ajuns cu bine acasă și se află, preventiv, în autoizolare la domiciliu.

Grupul câmpinean a plecat spre Franța pe 8 martie, nu înainte de a se lua toate măsurile pentru siguranța participanților pe parcursul desfășurării acestui proiect, după cum au precizat reprezentanții Fundației Zamolxes. S-au primit asigurări atât de la Comisia Europeană, prin intermediul căreia se derulează proiectele Eramus, cât și de la organizatorii francezi ai evenimentului, că nu există niciun pericol și că zona unde se desfășoară activitățile este sigură, iar toate delegațiile din străinătate vor fi supravegheate inclusiv din punct de vedere medical. De asemenea, după cum au precizat reprezentanții Zamolxes, în Franța s-a ținut permanent legătura cu autoritățile, inclusiv cu consulul general al României la Strasbourg, toate autoritățile dând asigurări în privința siguranței delegației câmpinene în timpul participării la acest proiect. Și părinții copiilor au fost în permanent contact cu reprezentanții Fundației Zamolxes. Înainte de plecarea din Franța, toți cei nouă membri ai delegației din Câmpina au fost supuși unui control medical, li s-au făcut și teste, au primit și certificate medicale că sunt sănătoși, că pot călători fără probleme. La revenirea în țară, grupul a anunțat Direcția de Sănătate Publică, pentru ca membrii delegației să poată fi luați în evidență și s-au autoizolat la domiciliul pentru 14 zile. Toți cei nouă câmpineni se simt bine.
La proiectul derulat în Franța au mai fost prezente echipe de tineri din țara gazdă și din Polonia, renunțând la deplasare delegațiile din Italia și Spania, unde situația legată de infectările cu coronavirus devenise deja gravă. Șase dintre tinerii din Câmpina, participanți la proiectul Erasmus, sunt elevi la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, iar unul este elev la Liceul Tehnologic Energetic.


19 Mar 2020 10:42 4048 vizualizari


Comentarii






2107 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3001 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3942 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3471 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV