La sfârșitul săptămânii trecute au revenit în țară cei nouă membri ai delegației câmpinene care a participat la un proiect Erasmus desfășurat în Franța, în apropiere de Lyon, în localitatea Saint Etienne de Varene. Este vorba despre șapte liceeni și doi însoțitori, reprezentanți ai Fundației pentru Tineret "Zamolxes", cea care a derulat acest proiect al Comisiei Europene în parteneriat cu organizații neguvernamentale din alte țări. Membrii delegației din Câmpina au fost supuși unui control medical și unor teste înainte de plecarea din Franța, au ajuns cu bine acasă și se află, preventiv, în autoizolare la domiciliu.
Grupul câmpinean a plecat spre Franța pe 8 martie, nu înainte de a se lua toate măsurile pentru siguranța participanților pe parcursul desfășurării acestui proiect, după cum au precizat reprezentanții Fundației Zamolxes. S-au primit asigurări atât de la Comisia Europeană, prin intermediul căreia se derulează proiectele Eramus, cât și de la organizatorii francezi ai evenimentului, că nu există niciun pericol și că zona unde se desfășoară activitățile este sigură, iar toate delegațiile din străinătate vor fi supravegheate inclusiv din punct de vedere medical. De asemenea, după cum au precizat reprezentanții Zamolxes, în Franța s-a ținut permanent legătura cu autoritățile, inclusiv cu consulul general al României la Strasbourg, toate autoritățile dând asigurări în privința siguranței delegației câmpinene în timpul participării la acest proiect. Și părinții copiilor au fost în permanent contact cu reprezentanții Fundației Zamolxes. Înainte de plecarea din Franța, toți cei nouă membri ai delegației din Câmpina au fost supuși unui control medical, li s-au făcut și teste, au primit și certificate medicale că sunt sănătoși, că pot călători fără probleme. La revenirea în țară, grupul a anunțat Direcția de Sănătate Publică, pentru ca membrii delegației să poată fi luați în evidență și s-au autoizolat la domiciliul pentru 14 zile. Toți cei nouă câmpineni se simt bine.
La proiectul derulat în Franța au mai fost prezente echipe de tineri din țara gazdă și din Polonia, renunțând la deplasare delegațiile din Italia și Spania, unde situația legată de infectările cu coronavirus devenise deja gravă. Șase dintre tinerii din Câmpina, participanți la proiectul Erasmus, sunt elevi la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, iar unul este elev la Liceul Tehnologic Energetic.
Sâmbătă dimineață au început lucrările de intervenție pentru remedierea deficiențelor constate la rețeaua de canalizare în zona Răcitor, pe Strada B.P. Hasdeu din Câmpina.
Este evident că realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele este o prioritate pentru Consiliul Județean Prahova, acesta urmând a deveni o alternativă la cel mai aglomerat drum din România - DN1 pe Valea Prahovei.
Subiectul a fost discutat și la ultima ședință ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul anului trecut - în zona ”Răcitor” sunt probleme la rețeaua de canalizare, una veche și care creează mari neplăceri locuitorilor de la blocurile din zonă.
În cursul zilei de joi, 16 ianuarie 2025, polițiștii au efectuat două percheziții în comuna Scorțeni, la locuințele unei persoane bănuite de furt calificat, operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.