Nu este prima dată în actualul mandat când se deschide subiectul situației blocului de necesitate din Câmpina. Până acum discuțiile s-au dovedit sterile, fără niciun rezultat. Va fi de această dată altfel?
La finalul ședinței Consiliului Local Câmpina din 23 decembrie 2021, consilierul Cosmin Raț le-a propus colegilor săi: ”Haideți să ne întâlnim pe 12 ianuarie, ora 17.00, la Primărie, să discutăm concret situația blocului de necesitate. Cu aproximativ două luni în urmă v-am trimis și un set de criterii pentru a putea atribui locuințele, dar nu am primit niciun răspuns. Haideți să ne întâlnim, pentru că intrăm într-un nou an, nu am rezolvat această problemă, iar cheltuielile cu întreținerea blocului sunt destul de mari”.
Nu i-a răspuns nimeni, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu două luni, când același consilier îi anunța pe colegii săi că le-a transmis criteriile pentru atribuirea locuințelor rămase în blocul de necesitate.
Vă reamintim că blocul de necesitate a costat 9,5 milioane lei, fără TVA, a fost realizat dintr-un credit și finalizat în toamna anului 2016, are 72 de unități locative (56 de apartamente și 16 garsoniere). Mai multe apartamente au fost repartizate celor două spitale pentru a atrage medici la Câmpina, câteva au fost puse la dispoziția cadrelor medicale pe perioada pandemiei, iar o garsonieră a fost repartizată, prin hotărâre a Consiliului Local, campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. În momentul de față, sunt disponibile 47 de unități locative în privința cărora Consiliul Local va trebui să ia o decizie. De la finalizarea construcției blocului, aproximativ 600.000 lei s-au mai cheltuit anual de la bugetul local pentru întreținerea sa.
Oare ceilalți consilieri nu au interesul să se rezolve acestă delicată situație pe care au preluat-o, e adevărat, de la fosta administrație, dar pentru care actuala administrație trebuie să găsească o soluție?!
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada BP Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.