Începută în aprilie anul trecut și având un termen inițial de realizare de patru luni, lucrarea de reabilitare a Parcului de la Soldat, actualmente parte componentă a Parcului ”Regele Mihai I”, din centrul municipiului Câmpina, nu s-a încheiat nici în momentul de față. Deși, la prima vedere, lucrurile par a fi în regulă, recepția lucrărilor nu s-a semnat. S-a împotmolit la fântâna pavimentală, cea despre care noi am scris de mai multe ori că nu arată așa cum trebuie și că nu este normal ca apa să se scurgă pe sub bănci.
Vă reamintim că fântâna pavimentală din parc nu are un sistem de colectare și recirculare a apei, cea mai mare parte a acesteia scurgându-se pe sub o bancă, spre marginea uneia dintre alei și apoi spre sistemul de canalizare pluvială. La una dintre fazele recepției, atât reprezentanții Primăriei Câmpina, cât și cei ai Inspecției de Stat în Construcții au atras atenția firmei executante asupra situației și au solicitat antreprenorului montarea unei rigole pe perimetrul fântânii pentru ca surplusul de apă să fie colectat și dirijat către bazinul fântânii. Fantele care există în momentul de față între pavelele fântânii sunt insuficiente pentru colectarea acestui surplus, fiind necesară găsirea unei soluții tehnice, eficiente și din punct de vedere arhitectural și funcțional, pentru preluarea excesului de apă.
Proiectarea și execuția lucrării au fost câștigate prin licitație de societatea Construct Edil SRL din comuna Câmpineanca, județul Vrancea, cu subcontractor pentru proiectare - societatea Atlant Studio Plus SRL Onești, fiind în sarcina acestora găsirea unei soluții tehnice pentru rezolvarea problemei fântânii pavimentale. S-a stabilit un nou termen pentru remedierea acestei deficiențe, 13 noiembrie 2019. Reprezentanții Primăriei Câmpina dau asigurări că nu vor semna procesul-verbal de recepție a lucrării până nu se va rezolva problema fântânii pavimentale.
În momentul de față, pentru lucrarea care a costat 1,6 milioane lei, Primăria Câmpina mai are de achitat, după finalizarea recepției, o factură de aproape 160.000 lei, în vreme ce contravaloarea penalităților a ajuns la 104.000 lei, la care se mai adaugă și cei 60.000 lei pe care inspectorii Curții de Conturi au stabilit că trebuie returnați de constructor.
Joi, 10 iulie, au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2025
Primăria municipiului Câmpina anunță demararea lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, o investiție cu fonduri europene, derulată de operatorul HidroPrahova SA.
Fenomene meteo de o violență extremă au avut loc în cursul zilei de miercuri, 9 iulie, și în Munții Bucegi, nu numai în Sinaia.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat un bilanț provizoriu al intervențiilor după urgia de la Sinaia, când o furtună foarte puternică a făcut ravagii. În 15 minute...