Recepția lucrării de la Parcul Regele Mihai I din Câmpina s-a împotmolit la... fântâna pavimentală

Actualitate (Categoria articolului)

Începută în aprilie anul trecut și având un termen inițial de realizare de patru luni, lucrarea de reabilitare a Parcului de la Soldat, actualmente parte componentă a Parcului ”Regele Mihai I”, din centrul municipiului Câmpina, nu s-a încheiat nici în momentul de față. Deși, la prima vedere, lucrurile par a fi în regulă, recepția lucrărilor nu s-a semnat. S-a împotmolit la fântâna pavimentală, cea despre care noi am scris de mai multe ori că nu arată așa cum trebuie și că nu este normal ca apa să se scurgă pe sub bănci.

Vă reamintim că fântâna pavimentală din parc nu are un sistem de colectare și recirculare a apei, cea mai mare parte a acesteia scurgându-se pe sub o bancă, spre marginea uneia dintre alei și apoi spre sistemul de canalizare pluvială. La una dintre fazele recepției, atât reprezentanții Primăriei Câmpina, cât și cei ai Inspecției de Stat în Construcții au atras atenția firmei executante asupra situației și au solicitat antreprenorului montarea unei rigole pe perimetrul fântânii pentru ca surplusul de apă să fie colectat și dirijat către bazinul fântânii. Fantele care există în momentul de față între pavelele fântânii sunt insuficiente pentru colectarea acestui surplus, fiind necesară găsirea unei soluții tehnice, eficiente și din punct de vedere arhitectural și funcțional, pentru preluarea excesului de apă. 
Proiectarea și execuția lucrării au fost câștigate prin licitație de societatea Construct Edil SRL din comuna Câmpineanca, județul Vrancea, cu subcontractor pentru proiectare - societatea Atlant Studio Plus SRL Onești, fiind în sarcina acestora găsirea unei soluții tehnice pentru rezolvarea problemei fântânii pavimentale. S-a stabilit un nou termen pentru remedierea acestei deficiențe, 13 noiembrie 2019. Reprezentanții Primăriei Câmpina dau asigurări că nu vor semna procesul-verbal de recepție a lucrării până nu se va rezolva problema fântânii pavimentale.
În momentul de față, pentru lucrarea care a costat 1,6 milioane lei, Primăria Câmpina mai are de achitat, după finalizarea recepției, o factură de aproape 160.000 lei, în vreme ce contravaloarea penalităților a ajuns la 104.000 lei, la care se mai adaugă și cei 60.000 lei pe care inspectorii Curții de Conturi au stabilit că trebuie returnați de constructor.

2346 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Parc 13.11.2019 10:19 In primul rand trebuie urgent schimbata denumirea parcului cu NUMELE celor ce au propus aceasta lucrare.Fantana este foarte bine aleasa,reprezinta simbolic SPALAREA BANILOR celor 400 mii de euroi.Eu zic sa faceti evaluarea personalului din Primarie si sa fie DATI AFARA,asa cum se cere de la centru.Un mare HUOOOO.

Actualitate

2775 vizualizari
05 dec. 2019 21:40

Julia Jianu și formația Talisman cântă la Câmpina, în noaptea de Revelion

Spectacolul de Revelion, de la Câmpina, va începe la ora 21.30 cu un mixaj muzical realizat de un DJ. La ora 22.15, pe scenă va urca Julia Jianu, fostă componentă a trupelor Exotic și Sexxy, care de mai mulți ani a ales o carieră solo. Apoi, de la ora 23.00, vor cânta Alin Oprea și formația Talisman, iar la miezul nopții, vom păși în 2020 în jocuri de lumini și lasere.

4234 vizualizari
05 dec. 2019 20:12

Dosarele X sau dosare de... DNA? Cum a ajuns la o persoană privată un teren pentru care Primăria Câmpina negocia cu proprietarul

1 comentarii

O întrebare aparent banală a consilierului Adrian Dochia, la ”Diverse”, în cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 28 noiembrie, a provocat dispute aprinse și a ridicat multe întrebări rămase fără răspuns, deocamdată. O situație parcă desprinsă din serialul ”Dosarele X”, dar care ar putea constitui obiectul unui dosar la DNA. Este vorba despre terenul pe care s-a aflat Grădina de Vară, pe Bulevardul Culturii, lângă sediul Primăriei Câmpina, un teren retrocedat foștilor proprietari în urmă cu câțiva ani, în baza Legii 10/2001. După ce au intrat în posesia terenului, proprietarii au anunțat administrația locală că sunt dispuși să-l vândă Primăriei, s-a negociat achiziționarea lui, dar, deodată, terenul a fost cumpărat de o persoană privată. O persoană despre care se spune că ar fi, de fapt, un intermediar al unui angajat din Primărie.

Alte stiri recente

6439 vizualizari
07 dec. 2019 12:35

Trei mașini implicate într-un nou accident produs pe DN1, la intersecția cu drumul spre Florești

Pe drumul național 1, la intersecția cu drumul județean 720 care merge spre Florești, s-a produs sâmbătă, în jurul orei 11.30, un nou accident rutier grav, în care au fost implicate trei autoturisme cu șase ocupanți în total. Două persoane au fost rănite și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Ploiești. Este vorba despre o femeie de 51 de ani și un bărbat de 62 de ani.

7638 vizualizari
06 dec. 2019 21:35

Accident în Câmpina, la intersecția străzilor Maramureș și Ana Ipătescu. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat

Un nou accident rutier s-a produs vineri seară în municipiul Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Strada Ana Ipătescu, o intersecție unde au loc frecvent astfel de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate.