Recepția lucrării de la Parcul Regele Mihai I din Câmpina s-a împotmolit la... fântâna pavimentală

Actualitate (Categoria articolului)

Începută în aprilie anul trecut și având un termen inițial de realizare de patru luni, lucrarea de reabilitare a Parcului de la Soldat, actualmente parte componentă a Parcului ”Regele Mihai I”, din centrul municipiului Câmpina, nu s-a încheiat nici în momentul de față. Deși, la prima vedere, lucrurile par a fi în regulă, recepția lucrărilor nu s-a semnat. S-a împotmolit la fântâna pavimentală, cea despre care noi am scris de mai multe ori că nu arată așa cum trebuie și că nu este normal ca apa să se scurgă pe sub bănci.

Vă reamintim că fântâna pavimentală din parc nu are un sistem de colectare și recirculare a apei, cea mai mare parte a acesteia scurgându-se pe sub o bancă, spre marginea uneia dintre alei și apoi spre sistemul de canalizare pluvială. La una dintre fazele recepției, atât reprezentanții Primăriei Câmpina, cât și cei ai Inspecției de Stat în Construcții au atras atenția firmei executante asupra situației și au solicitat antreprenorului montarea unei rigole pe perimetrul fântânii pentru ca surplusul de apă să fie colectat și dirijat către bazinul fântânii. Fantele care există în momentul de față între pavelele fântânii sunt insuficiente pentru colectarea acestui surplus, fiind necesară găsirea unei soluții tehnice, eficiente și din punct de vedere arhitectural și funcțional, pentru preluarea excesului de apă. 
Proiectarea și execuția lucrării au fost câștigate prin licitație de societatea Construct Edil SRL din comuna Câmpineanca, județul Vrancea, cu subcontractor pentru proiectare - societatea Atlant Studio Plus SRL Onești, fiind în sarcina acestora găsirea unei soluții tehnice pentru rezolvarea problemei fântânii pavimentale. S-a stabilit un nou termen pentru remedierea acestei deficiențe, 13 noiembrie 2019. Reprezentanții Primăriei Câmpina dau asigurări că nu vor semna procesul-verbal de recepție a lucrării până nu se va rezolva problema fântânii pavimentale.
În momentul de față, pentru lucrarea care a costat 1,6 milioane lei, Primăria Câmpina mai are de achitat, după finalizarea recepției, o factură de aproape 160.000 lei, în vreme ce contravaloarea penalităților a ajuns la 104.000 lei, la care se mai adaugă și cei 60.000 lei pe care inspectorii Curții de Conturi au stabilit că trebuie returnați de constructor.

2864 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Parc 13.11.2019 10:19 In primul rand trebuie urgent schimbata denumirea parcului cu NUMELE celor ce au propus aceasta lucrare.Fantana este foarte bine aleasa,reprezinta simbolic SPALAREA BANILOR celor 400 mii de euroi.Eu zic sa faceti evaluarea personalului din Primarie si sa fie DATI AFARA,asa cum se cere de la centru.Un mare HUOOOO.

Actualitate

3459 vizualizari
02 iul. 2020 20:19

Incendiu la Poiana Câmpina. Acoperișul unei case a luat foc

UPDATE - Cauza incendiului, potrivit ISU Prahova, este un scurt-circuit electric generat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător.
Acoperișul unei case din satul Bobolia, aparținând de comuna Poiana Câmpina, a luat foc marți după-amiază, incendiul manifestându-se destul de violent.

3780 vizualizari
02 iul. 2020 18:54

Polițiștii au depistat la Breaza un bărbat fără permis, care gonea cu 108km/h în localitate!

În prima zi a acestei luni, polițiștii din Breaza au avut parte de o surpriză, după ce au depistat în trafic un bărbat, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o remorcă, pe raza localității. Acesta a fost înregistrat de aparatul de măsurare a vitezei circulând cu 108km/h în localitate, cu mult peste limita legală, după cum informează purtătorul de cuvânt al IJP Prahova.

Alte stiri recente

2288 vizualizari
04 iul. 2020 11:45

Pacienții COVID, liberi să părăsească spitalele. Acesta este efectul deciziei CCR emisă în urma unei sesizări a Avocatului Poporului

Din 3 iulie 2020, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri luate împotriva pandemiei de coronavirus, statul român a rămas fără instrumentul legal privind obligativitatea carantinării sau izolării cetățenilor. Mai mult, persoanele infectate cu noul coronavirus nu pot fi internate în spital dacă nu doresc acest lucru. Un prim efect al acestei decizii este acela că pacienții cu COVID au început să părăsească spitalele la cerere, pe baza unei declarații pe proprie răspundere.

1865 vizualizari
04 iul. 2020 10:33

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 4 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.