Biroul Electoral Central a anunțat, luni, rezultatele finale oficiale ale alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019, precum și numărul de mandate obținut de fiecare partid și alianță politică. Cele 33 de mandate de europarlamentari, care revin României, se împart astfel: PNL - 10 mandate, PSD - 9 mandate, Alianța 2020 USR-PLUS - 8 mandate, ProRomânia - 2 mandate, PMP - 2 mandate, UDMR - 2 mandate.
La alegerile europarlamentare din 26 mai s-au prezentat la urne 9.352.472 alegători, numărul voturilor valabil exprimate fiind 9.069.822. Șase formațiuni politice au întrunit pragul electoral pentru a intra în Parlamentul European:
- PNL - 2.449.068 voturi (27%)
- PSD - 2.040.765 voturi (22,5%)
- USR-PLUS - 2.028.236 voturi (22,4%)
- ProRomânia - 583.916 voturi (6,6%)
- PMP - 522.104 voturi (5,8%)
- UDMR - 476.777 voturi (5,4%)
Vor merge la Bruxelles următorii europarlamentari:
PNL: Ioan-Rareș Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Vasile Mureșan, Vasile Blaga, Adina-Ioana Vălean, Daniel Buda, Dan-Ștefan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian-Silviu Bușoi, Marian-Jean Marinescu
PSD: Rovana Plumb, Carmen Avram, Iulian-Claudiu Manda, Cristian-Vasile Terheș, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Adrian-Dragoș Benea, Victor Negrescu
USR-PLUS: Dacian Julien Cioloș, Cristian Ghinea, Dragoș-Nicolae Pîslaru, Clotilde-Marie-Brigitte Armand, Ioan-Dragoș Tudorache, Nicolae-Bogdănel Ștefănuț, Vlad-Marius Botoș, Ramona-Victoria Strugariu (În cazul în care Dacian Cioloș se retrage, mandatul său va fi preluat de următorul de pe lista de candidați, Gheorghe Dan Vlad)
ProRomânia: Victor Ponta și Corina Crețu (Dacă Victor Ponta va renunța la mandat, locul său va fi luat de Mihai Tudose)
PMP: Traian Băsescu și Eugen Tomac
UDMR: Iuliu Wikler și Lorant Gyorgy Vincze
În cursul zilei de sâmbătă, 30 noiembrie, la ora 16.00, polițiștii din Valea Doftanei au surprins două persoane care tăiau ilegal lemne.
În week-end-ul recent încheiat, polițiștii câmpineni au avut ceva de lucru.
În ultimii 35 ani, politic vorbind, au mai existat unele șocuri în România, dar nu la nivelul a ceea ce se întâmplă astăzi. La 35 de ani de la revoluție, la 20 de ani de când România a intrat în NATO și la 17 ani de când am devenit stat membru al Uniunii Europene, asistăm la o creștere spectaculoasă și... periculoasă a partidelor extremiste, anti-UE, anti-NATO și pro-ruse. Cum s-a ajuns aici?
În localitățile din jurul Câmpinei, rezultatele votului la alegerile parlamentare nu ne oferă surprize prea mari, dacă ne raportăm la trendul național. PSD a câștigat aproape în toate localitățile, cu excepția comunei Poiana Câmpina, unde a câștigat PNL.