Câmpina, România 100. Imagine din centrul localității, la începutul anilor '80, zona Milia de astăzi

Social (Categoria articolului)

Unii dintre dvs, probabil vă amintiți imaginea de arhivă (foto Mircea Nicolescu). A fost făcută la începutul anilor '80, după reparațiile efectuate în urma cutremurului din 1977. Unde s-a putut, s-a reparat, unde nu, s-a demolat.

Primarul Câmpinei din perioada 1982-1989, Petre Câmpeanu, ne povestea cât de grele au fost săptămânile și lunile de după cutremur, iar apoi cât de complicat a fost să convingă superiorii din acele vremuri să accepte proiectul deosebit de modernizare a Câmpinei. Un proiect din care lipseau blocurile cu apartamente-cutie, dar în care apăreau construcții deosebite, cum sunt blocurile din centrul de azi al Câmpinei, atipice acelei perioade. A reușit să impună acel proiect, iar astăzi vedem ce s-a construit spre finalul anilor '80 și începutul anilor '90 pe bulevardul central al Câmpinei. 

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și Câmpina, România 100. Strada 1 Mai de ieri, până la pasajul de la Ceas de astăzi
Câmpina, România 100. Vila administratorului societății Astra Română, din urmă cu un secol, Casa Căsătoriilor de astăzi
Câmpina, România 100. Policlinica de ieri și de azi...

4164 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalin Focsa 05.08.2018 23:02 Atat ne ducea capul pe vremea aia: blocuri si iar blocuri. Facute nu la periferii, si nici macar in cartiere, unde le este locul intr-o societate normala la cap, ci chiar in centru, in locul cladirilor istorice care dau identitate orasului ! Asa era peste tot, Campina nu putea face exceptie. Nu vad niciun fel de prilej de mandrie pt cine a gandit proiectul si a facut demersuri sa-l impuna. Orice s-ar spune, cu demolarile din anii 70-80 s-a distrus orasul si s-a sabotat viitorul sau, din punct de vedere al calitatii vietii, din punct de vedere social, cultural, dar mai ales turistic. Cu centrul istoric pastrat si restaurat, orasul ar fi atras azi mult mai multa lume. Era suficient spatiu prin cartiere pentru blocuri inconjurate de parcuri tip "Milia" (peisaje care sunt asa "deosebite" incat le vezi cu duiumul in tot spatiul ex-comunist). Rezultatul este ca avem un tip de locuire de categorie inferioara-medie (adica apartamentul de bloc, oricat de spatios si modern ar fi el) in buricul targului, in zona zero a orasului, unde in mod normal ar trebui sa fie doar comert, administratie si servicii, iar ca locuire cel mult vile de lux (adica un tip de locuire de categorie superioara).
  • IRINIS 06.08.2018 18:10 Este cea mai frumoasa campanie a voastra!

Social

1968 vizualizari
14 dec. 2018 09:00

Elevii unei clase de la Liceul Energetic din Câmpina au scris și lansat o carte despre relația cu părinții

Biblioteca Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina a fost, zilele trecute, gazda unei lansări de carte. O carte scrisă chiar de elevii liceului. Elevii clasei a XII-a T (dirigintă Denisa Stoicescu) au finalizat un proiect deosebit, care a durat șase luni: scrierea și lansarea cărții "De vorbă cu părinții mei - mic tratat de educație și familie".

2851 vizualizari
13 dec. 2018 13:15

Cei patru foști angajați ai Institutului din Câmpina, premiați cu "Medalia Centenarului", invitați să viziteze fostul lor loc de muncă

3 comentarii

Conducerea Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, din cadrul OMV Petrom, i-a invitat pe cei patru foști angajați, premiați de administrația locală cu ocazia Zilei Naționale a României cu "Medalia Centenarului", să viziteze instituția în care au lucrat mulți ani și pe care au reprezentat-o întotdeauna cu cinste.

Alte stiri recente

20 vizualizari
14 dec. 2018 21:27

Reacții la intenția Primăriei Câmpina de a accesa un nou credit bancar de 25 milioane lei

După cum v-am informat într-un articol precedent, primarul Horia Tiseanu a inițiat un proiect de hotărâre privind accesarea unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei pentru cofinanțarea unor proiecte cu fonduri europene și pentru asfaltarea străzii Calea Doftanei. Proiectul va fi dezbătut marți, 18 decembrie, în ședința Consiliului Local Câmpina. Având în vedere că este vorba despre un credit mare, prin accesarea căruia Câmpina ar ajunge la un grad de îndatorare de 30% din veniturile proprii, am dorit să aflăm reacții din mediul politic local și din cel de afaceri și vă prezentăm în continuare câteva puncte de vedere.

886 vizualizari
14 dec. 2018 20:16

Primarul Câmpinei vrea un nou împrumut bancar, în valoare de 25 milioane lei, pentru investiții

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 18 decembrie 2018, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Horia Tiseanu, care prevede aprobarea unei finanțări rambursabile interne, adică a unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei, cu o maturitate de zece ani, din care trei ani perioadă de grație și șapte ani perioadă de rambursare. Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local, Câmpina va accesa cel mai mare credit bancar din câte a luat vreodată, iar gradul de îndatorare al municipiului va ajunge la 30%.