Câmpina, România 100. Imagine din centrul localității, la începutul anilor '80, zona Milia de astăzi

Social (Categoria articolului)

Unii dintre dvs, probabil vă amintiți imaginea de arhivă (foto Mircea Nicolescu). A fost făcută la începutul anilor '80, după reparațiile efectuate în urma cutremurului din 1977. Unde s-a putut, s-a reparat, unde nu, s-a demolat.

Primarul Câmpinei din perioada 1982-1989, Petre Câmpeanu, ne povestea cât de grele au fost săptămânile și lunile de după cutremur, iar apoi cât de complicat a fost să convingă superiorii din acele vremuri să accepte proiectul deosebit de modernizare a Câmpinei. Un proiect din care lipseau blocurile cu apartamente-cutie, dar în care apăreau construcții deosebite, cum sunt blocurile din centrul de azi al Câmpinei, atipice acelei perioade. A reușit să impună acel proiect, iar astăzi vedem ce s-a construit spre finalul anilor '80 și începutul anilor '90 pe bulevardul central al Câmpinei. 

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și Câmpina, România 100. Strada 1 Mai de ieri, până la pasajul de la Ceas de astăzi
Câmpina, România 100. Vila administratorului societății Astra Română, din urmă cu un secol, Casa Căsătoriilor de astăzi
Câmpina, România 100. Policlinica de ieri și de azi...

7792 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalin Focsa 05.08.2018 23:02 Atat ne ducea capul pe vremea aia: blocuri si iar blocuri. Facute nu la periferii, si nici macar in cartiere, unde le este locul intr-o societate normala la cap, ci chiar in centru, in locul cladirilor istorice care dau identitate orasului ! Asa era peste tot, Campina nu putea face exceptie. Nu vad niciun fel de prilej de mandrie pt cine a gandit proiectul si a facut demersuri sa-l impuna. Orice s-ar spune, cu demolarile din anii 70-80 s-a distrus orasul si s-a sabotat viitorul sau, din punct de vedere al calitatii vietii, din punct de vedere social, cultural, dar mai ales turistic. Cu centrul istoric pastrat si restaurat, orasul ar fi atras azi mult mai multa lume. Era suficient spatiu prin cartiere pentru blocuri inconjurate de parcuri tip "Milia" (peisaje care sunt asa "deosebite" incat le vezi cu duiumul in tot spatiul ex-comunist). Rezultatul este ca avem un tip de locuire de categorie inferioara-medie (adica apartamentul de bloc, oricat de spatios si modern ar fi el) in buricul targului, in zona zero a orasului, unde in mod normal ar trebui sa fie doar comert, administratie si servicii, iar ca locuire cel mult vile de lux (adica un tip de locuire de categorie superioara).
  • IRINIS 06.08.2018 18:10 Este cea mai frumoasa campanie a voastra!

Social

1611 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

829 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

572 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

116 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.