CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpina, România 100. Policlinica de ieri și de azi...

- Social -

Câmpina, România 100. Policlinica de ieri și de azi...

Piatra de temelie a policlinicii din Câmpina (denumită pe atunci Casa de Asigurări Sociale) a fost pusă la 1 august 1935, în timpul Regelui Carol al II-lea. A fost o întreagă ceremonie la care au participat miniștri, secretari generali din ministere, deputați, președintele Casei Centrale a Asigurărilor Sociale, conducerea societății Astra Română, preoți din localitate etc. Și, bineînțeles, primarul de atunci al Câmpinei, Ion Gh. Ionescu.

Primul director al Casei de Asigurări Sociale Câmpina a fost Emil Mărgineanu, iar primul medic șef a fost Dumitru Gheorghiu. După cum relatează presa vremii, în piatra de temelie a fost introdus un pergament pe care scrie "S'a zidit cu voia lui Dumnezeu în binecuvântatul oraș Câmpina această piatră la temelia Casei Asigurărilor Sociale, clădire ce va sluji la îngrijirea celor bolnavi, alinarea suferințelor celor neputincioși și ajutorarea celor bătrâni cari și'au închinat întreaga lor viață muncii".
Clădirea a fost dată în folosință în anul 1938. De-a lungul timpului a mai cunoscut unele reabilitări, mai ales în 1970, când s-a construit spitalul. Totuși, cel mai important proces de reabilitare și modernizare a fost cel din anul 2015, cu fonduri europene.
(Fotografiile de arhivă ne-au fost puse la dispoziției de dl. Șerban Băleanu)

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și Câmpina, România 100. Prima benzinărie din perioada interbelică, între... cazinourile de azi
Câmpina, România 100. Casa Venețiană de ieri, zona centrală de azi
Câmpina, România 100. Casa cu Grifoni - Școala de Maiștri Sondori de ieri, Primăria de astăzi


31 Jul 2018 20:56 5254 vizualizari



Comentarii






1629 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
867 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2937 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1796 vizualizari 07 Apr 2024 22:10 Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV