În excursie cu școala. Elevii de la Poiana Câmpina s-au distrat la Dino Parc și au vizitat Cetatea Râșnov

Social (Categoria articolului)

Cei peste 200 de elevi ai Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina au mers sâmbătă, 22 septembrie, în excursie la Dino Park și Cetatea Râșnov. Copiii au fost însoțiți de cadrele didactice, iar alături de cei mici au mers și părinții, în unele cazuri. Este tradiționala excursie de la începutul anului școlar, organizată de primarul comunei, Alin Moldoveanu.

Este al șaselea an consecutiv când se organizează această excursie pentru elevii de la Poiana Câmpina. În anii precedenți s-a mers la București, la Sinaia și Bușteni, la Târgoviște, la Brașov, Poiana Brașov și la Castelul Bran, iar anul acesta s-a dorit ca toți copiii să poată vedea Dino Parc de la Râșnov - singurul parc tematic cu dinozauri din România și cel mai mare din sud-estul Europei și Cetatea Râșnov, unul dintre cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. A fost o încântare pentru copii să alerge aproape trei ore printre dinozaurii de la Dino Parc și să să distreze în locurile de joacă special amenajate în incinta parcului. La Cetatea Râșnov, vizita a început cu un... picnic, iar apoi s-a vizitat acest obiectiv turistic poziționat pe un deal stâncos, împrejmuit de pădure. O locație foarte frumoasă, de unde panorama este încântătoare. Pe lângă informațiile istorice prezentate de către ghid, copiii au aflat și că aici, la Cetatea Râșnov, au fost turnate mai multe cadre ale unor filme celebre, regizate de Sergiu Nicolaescu - "Nemuritorii", Dacii", "Columna" sau "Mihai Viteazul".

"Este o bucurie pentru mine să-mi petrec ziua între copii și să ne distrăm împreună. Mă bucur, bineînțeles și pentru faptul că am reușit să organizez și în acest an excursia pe care ei o așteaptă nerăbdători și le mulțumesc pentru asta celor care mă ajută să le fac această bucurie copiilor. Am vizitat Dino Parc, un loc creat special pentru copii, iar acum ne aflăm la Cetatea Râșnov, un loc încărcat de istorie", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu. (video)
"Ne bucurăm în fiecare an când mergem în excursie cu școala, este o zi specială pentru noi, o zi pe care o petrecem împreună, vizitând locuri frumoase. În aceste excursii copiii se și distrează, dar punem accentul și pe educarea copiiilor, pe informarea cu privire la patrimoniul național foarte valoros pe care îl avem, pe crearea unei alternative la procesul educațional clasic", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu", prof. Elena Nițu. (video)
Pentru copii, aceste excursii vor rămâne amintiri de neuitat. Au mers în locuri unde unii dintre ei, poate, n-ar fi ajuns niciodată pentru că nu toată lumea își permite să viziteze Dino Parc, de exemplu, unde prețurile sunt destul de mari. Vor avea ce povesti multă vreme de acum înainte, iar bucuria copiilor e tot ce contează mai mult.

6299 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1310 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

629 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

327 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

281 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.