Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a fost achitat definitiv în dosarul de corupția aflat pe rolul instanțelor încă din anul 2016. Faptele de corupție pentru care era acuzat Volosevici - abuz în serviciu și trafic de influență - aveau legătură cu finanțarea echipei Petrolul Ploiești și cu atribuirea unui contract de lucrări pentru executarea unei parcări subterane în Ploiești. În decembrie 2019, Curtea de Apel Ploiești l-a achitat pe Andrei Volosevici, DNA a făcut recurs, iar astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a pronunțat soluția definitivă, favorabilă primarului Ploieștiului.
În acelaşi dosar a fost achitată şi Simona Albu, la data faptei şef al Serviciului Juridic în cadrul Direcţiei Juridice a Primăriei Ploieşti, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu.
Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut că Volosevici, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, a iniţiat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Ploieşti cu SC FC Petrolul SA, proiectul constând în finanţarea şi realizarea în comun a unor acţiuni, servicii şi proiecte de interes public local şi având ca obiectiv principal funcţionarea echipei de fotbal FC Petrolul. Totodată, Andrei Volosevici era acuzat că a semnat un contract de asociere între municipiul Ploieşti şi SC FC Petrolul SA Ploieşti, în condiţiile în care, potrivit legii, o instituţie publică nu poate finanţa o activitate lucrativă desfăşurată de un agent economic cu capital privat. Astfel, bugetul local al Ploieştiului ar fi fost fost prejudiciat cu suma totală de 32.577.437 lei, SC FC Petrolul SA obţinând un folos necuvenit de aceeaşi valoare.
De asemenea, Andrei Volosevici era acuzat că, în vara anului 2012, a pretins unui om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 80.000 lei, pe care a primit-o în trei tranşe, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale la care candida pentru obţinerea unui nou mandat. În schimb, o anumită firmă la care omul de afaceri avea interes trebuia să câştige un contract finanţat de Primărie pentru executarea unei parcări supraterane în municipiul Ploieşti, iar ulterior denunţătorul urma să obţină lucrări în subantrepriză la obiectivul respectiv.
(Sursă foto - pagina de Facebook a primarului Andrei Volosevici)
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.