La mică distanță de Primăria Câmpina se află o zonă complet uitată de autorități

Social (Categoria articolului)

Oamenii îi spun acestei zone "de la IREP în jos". De fapt, este vorba despre zona străzilor Lt. Col. Erou Oprescu Adrian și Salcâmului, undeva în spatele fostei Uzine Concordia. Aici se află în jur de 20 de case. La vreo zece minute de mers pe jos de la sediul Primăriei Câmpina. Foarte aproape ca distanță, dar foarte departe ca interes, pentru că administrația locală pare că a uitat complet de această zonă.

Ca să ajungi în acest cartier, poți intra pe strada Lt. Col. Erou Oprescu Adrian (vis-a-vis de sediul Energopetrol). O pasarelă strâmbă, un zid care stă să cadă, o mulţime de indicatoare montate pe acea pasarelă, probabil de vreun analfabet, din moment ce stă scris negru pe alb că drumul este închis „pe timpul ierni”! Probabil că este singurul drum din Câmpina pe care niciodată nu se face deszăpezire. Intri pe străduța amintită – verdeaţă foarte multă, păsărelele ciripesc, umbră, aer mai respirabil. Când te uiţi mai atent vezi bălării cât statura unui om, saci cu gunoaie, scări rupte - un real pericol pentru cine se-ncumetă pe aici, în vreme ce pe carosabil asfaltul se macină. Sunt porțiuni în care două mașini nu mai au loc să treacă una pe lângă cealaltă. Şi ajungi la Aleea Salcâmului, aproape jumătate din aceasta fiind neasfaltată, ba chiar aproape impracticabilă – o salvare sau o autospecială de pompieri fiind în imposibilitatea de a ajunge la unele dintre case.

Oamenii de aici sunt total nemulţumiţi de cei care conduc destinele Câmpinei. „Avem copii care merg la şcoală, la diverse alte activităţi, şi fie iarnă, fie vară, trebuie să meargă pe acele scări care reprezintă un pericol permanent, printre munţi de gunoaie, locul fiind un adevărat WC public, în ciuda frumuseţii sale naturale. Aici locuiesc oameni simpli, dar cinstiţi, aproape toţi muncim şi plătim impozite la nivel de municipiu. Suntem la zece minute de mers pe jos de sediul Primăriei, dar autorităţile par să ne fi uitat cu totul”, ne spune o femeie din zonă.
„Locuiesc aici din ’67 şi nu am fost niciodată niște privilegiaţi, dar parcă ceea ce se întâmplă acum nu am trăit niciodată. De la fostele batale din zonă şi de la numeroasele izvoare de pe acest versant, aproape toţi avem apă în beciuri după fiecare ploaie. Primăria nu a făcut niciodată nimic pentru noi”, ne spune un alt locuitor.
Am fost curioşi să aflăm când a fost ultima dată pe aici un reprezentant al Primăriei Câmpina. „Nici nu ne mai aducem aminte ultima campanie electorală în care a venit cineva şi pe aici. Cât priveşte relația cu autorităţile, când mergem la Primărie cu vreo problemă ni se spune că nu vin când plouă. Probabil să nu se murdărească. E o poveste mai veche, spusă de unii dintre vecini, că în urmă cu 12-13 ani a venit aici primarul Horia Tiseanu, la momentul respectiv ales de puţin timp în fruntea Câmpinei. A intrat pe Salcâmului, neasfaltată la acel moment. Plouase, astfel că, după numai câţiva paşi, primarul a alunecat și a căzut. A plecat supărat, dar după aceea porțiunea respectivă de stradă a fost asfaltată. Nu știm dacă această poveste este chiar adevărată, dar cert este că dl. primar nu mai vine pe la noi”, ne-au mai spus oamenii din această zonă.

Ce își doresc ei? Nimic care să nu se poată realiza. „Vrem să fim trataţi decent de autorități, ca oameni care plătim impozite şi muncim cinstit. Vrem să se facă o minimă ecologizare a zonei, astfel încât să nu îţi mai fie scârbă să treci prin această zonă, să se repare drumul şi scările, să se amenajeze măcar un trotuar pentru a se circula în siguranţă, să existe un iluminat public funcţional şi să se găsească măsuri să nu mai fie posibil ca din tot felul de maşini să se arunce aici saci de gunoaie aproape în fiecare zi. Şi mai vrem să fie amenajată şi Aleea Salcâmului, pe toată lungimea ei, astfel încât să poată intra echipajele de intervenție. Este aşa de mult ceea ce cerem noi?!”, ne-au spus locuitorii din zonă, strânşi imediat în jurul nostru, pentru că vizitele străinilor în acest cartier sunt atât de rare.

8807 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • pic si poc 08.07.2017 19:23 Apropos,de str Dealului nu-i pasa,de 21 decembrie,de Crisuri,Aleea Vanatori,str Targu Mures,str Fabricii nu mai zic,Tarnave,Rezervoarelor.Mai si blesteama pe la spate primarul si ai sai amici(inca numerosi) pana nu se rupe mosorul.Elegant ar fi primare sa te retragi...inca in glorie si civilizat.Ati vazut vreun agent economic instarit(mai mic sau mai celebru) ca a achizitionat panselute si pomi sa faca munca patriotica.E plin orasul de tineret tupeist(sa ma exprim elegant)...au strans ei gunoiele din curtea scolii,au varuit vreun pom sau incinta scolii fara sa ceara ceva la schimb.Camere sunt pe Bulevard,vede cineva cine distruge?se aloca mii de euro anual si dati sunt....
  • Oana L 09.07.2017 12:57 Veti vedea diferenta.Sa mai treaca 10 ani.Campina vs Poiana Campina.L-au blamat atunci pe Alin Moldoveanu acum le pare rau ca nu a iesit el la Campina.In ziarul lui Anghel ,Tinta erau trecute si ''obiectivele'' uitate de Tiseanu.Bine ca tineti memoria treaza in prezent si aratati gunoiul de sub pres.Ulitele din Poiana ,Pietris si Bobolia au asfalt iar in satul Campina pe ici pe colo.Si mult gunoi.Rusinos,si mai sunt si multi(consilierii) oameni integri si buni de munca.Numai buni de tras in poze,de imbracat la 4 ace,conduc masini fumurii de firma ,care miros a parfumuri scumpe,care nu se deranjeaza sa vina lunar la o amarata de sedinta.Platiti intr-o luna pe ora cat jumate de munca a unei persoane la privat cu norma intreaga
  • Victoria 07.03.2018 14:51 Admin,cine a construit scarile ( care in prezent sunt subrede),zidurile alea de caramida.Erau buncare? Alo Primaria...nu ar strica niste banci,cosuri de gunoi,taiat vegetatie.
  • crosetam printre stele 28.11.2018 18:04 Dn 1 ar putea face camping.Mandria primarului -rugina de la tabara si Fantana cu ciresti,haznaua camin Energetic si parcul Soldat.
  • locuitor crisuri 12.01.2019 15:55 Parca promitea Pitigoi ca face zona bec.Of,a inceput campania de acum?

Social

1802 vizualizari
23 ian. 2019 09:12

O casă, două anexe și două garaje au fost mistuite de un incendiu, la Talea

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la o casă din comuna Talea. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea focului. A fost o intervenție dificilă pentru că, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent și generalizat pe o suprafață de peste 200 mp.

2084 vizualizari
22 ian. 2019 11:40

Triajul copiilor, curățenia și aerisirea claselor și dezinfecția băncilor - recomandările DSP Prahova către școli, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă

Încă trei decese cauzate de virusul gripal de tip A, subtip H1, au fost înregistrate ieri în România. Este vorba despre trei femei, de 43 de ani, de 51 de ani și de 72 de ani, din Prahova, Gorj și București. În județul Prahova, acesta este al patrulea deces cauzat de gripă. La nivel național, 23 de persoane și-au pierdut până acum viața din cauza gripei, după cum a transmis Institutul Național de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății a anunțat că România este în pragul unei epidemii de gripă, săptămâna trecută înregistrându-se 1.155 cazuri de gripă clinică, la nivel național, dintr-un total de peste 90.000 de cazuri de viroze respiratorii. Având în vedere această situație, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Inspectoratului Școlar Județean, iar acesta, la rândul său, a transmis tuturor unităților de învățământ, o adresă privind instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în școli.

Alte stiri recente

43 vizualizari
23 ian. 2019 19:26

Cele mai importante proiecte ale Primăriei Bănești pentru 2019

Primăria Bănești a început în forță anul 2019, chiar pe 18 ianuarie semnându-se un contract de finanțare prin PNDL pentru modernizarea și extinderea rețelei de iluiminat public, prin înlocuirea lămpilor vechi, cu becuri clasice, cu lămpi noi, cu leduri, proiect în valoare de 772.000 lei.

1376 vizualizari
23 ian. 2019 15:50

Primăria Câmpina anunță că manifestarea dedicată Unirii de la 24 Ianuarie a fost anulată

2 comentarii

În Pasajul de la Ceas din centrul municipiului Câmpina trebuia să se desfășoare mâine, 24 Ianuarie 2019, de la ora 12.00, o acțiune dedicată "Micii Uniri" de la 1859. Era vorba despre un spectacol susținut de mai multe ansambluri folclorice din localitate și de o Horă a Unirii în care să se prindă toți cei prezenți. Evenimentul nu va mai avea loc.