La mică distanță de Primăria Câmpina se află o zonă complet uitată de autorități

Social (Categoria articolului)

Oamenii îi spun acestei zone "de la IREP în jos". De fapt, este vorba despre zona străzilor Lt. Col. Erou Oprescu Adrian și Salcâmului, undeva în spatele fostei Uzine Concordia. Aici se află în jur de 20 de case. La vreo zece minute de mers pe jos de la sediul Primăriei Câmpina. Foarte aproape ca distanță, dar foarte departe ca interes, pentru că administrația locală pare că a uitat complet de această zonă.

Ca să ajungi în acest cartier, poți intra pe strada Lt. Col. Erou Oprescu Adrian (vis-a-vis de sediul Energopetrol). O pasarelă strâmbă, un zid care stă să cadă, o mulţime de indicatoare montate pe acea pasarelă, probabil de vreun analfabet, din moment ce stă scris negru pe alb că drumul este închis „pe timpul ierni”! Probabil că este singurul drum din Câmpina pe care niciodată nu se face deszăpezire. Intri pe străduța amintită – verdeaţă foarte multă, păsărelele ciripesc, umbră, aer mai respirabil. Când te uiţi mai atent vezi bălării cât statura unui om, saci cu gunoaie, scări rupte - un real pericol pentru cine se-ncumetă pe aici, în vreme ce pe carosabil asfaltul se macină. Sunt porțiuni în care două mașini nu mai au loc să treacă una pe lângă cealaltă. Şi ajungi la Aleea Salcâmului, aproape jumătate din aceasta fiind neasfaltată, ba chiar aproape impracticabilă – o salvare sau o autospecială de pompieri fiind în imposibilitatea de a ajunge la unele dintre case.

Oamenii de aici sunt total nemulţumiţi de cei care conduc destinele Câmpinei. „Avem copii care merg la şcoală, la diverse alte activităţi, şi fie iarnă, fie vară, trebuie să meargă pe acele scări care reprezintă un pericol permanent, printre munţi de gunoaie, locul fiind un adevărat WC public, în ciuda frumuseţii sale naturale. Aici locuiesc oameni simpli, dar cinstiţi, aproape toţi muncim şi plătim impozite la nivel de municipiu. Suntem la zece minute de mers pe jos de sediul Primăriei, dar autorităţile par să ne fi uitat cu totul”, ne spune o femeie din zonă.
„Locuiesc aici din ’67 şi nu am fost niciodată niște privilegiaţi, dar parcă ceea ce se întâmplă acum nu am trăit niciodată. De la fostele batale din zonă şi de la numeroasele izvoare de pe acest versant, aproape toţi avem apă în beciuri după fiecare ploaie. Primăria nu a făcut niciodată nimic pentru noi”, ne spune un alt locuitor.
Am fost curioşi să aflăm când a fost ultima dată pe aici un reprezentant al Primăriei Câmpina. „Nici nu ne mai aducem aminte ultima campanie electorală în care a venit cineva şi pe aici. Cât priveşte relația cu autorităţile, când mergem la Primărie cu vreo problemă ni se spune că nu vin când plouă. Probabil să nu se murdărească. E o poveste mai veche, spusă de unii dintre vecini, că în urmă cu 12-13 ani a venit aici primarul Horia Tiseanu, la momentul respectiv ales de puţin timp în fruntea Câmpinei. A intrat pe Salcâmului, neasfaltată la acel moment. Plouase, astfel că, după numai câţiva paşi, primarul a alunecat și a căzut. A plecat supărat, dar după aceea porțiunea respectivă de stradă a fost asfaltată. Nu știm dacă această poveste este chiar adevărată, dar cert este că dl. primar nu mai vine pe la noi”, ne-au mai spus oamenii din această zonă.

Ce își doresc ei? Nimic care să nu se poată realiza. „Vrem să fim trataţi decent de autorități, ca oameni care plătim impozite şi muncim cinstit. Vrem să se facă o minimă ecologizare a zonei, astfel încât să nu îţi mai fie scârbă să treci prin această zonă, să se repare drumul şi scările, să se amenajeze măcar un trotuar pentru a se circula în siguranţă, să existe un iluminat public funcţional şi să se găsească măsuri să nu mai fie posibil ca din tot felul de maşini să se arunce aici saci de gunoaie aproape în fiecare zi. Şi mai vrem să fie amenajată şi Aleea Salcâmului, pe toată lungimea ei, astfel încât să poată intra echipajele de intervenție. Este aşa de mult ceea ce cerem noi?!”, ne-au spus locuitorii din zonă, strânşi imediat în jurul nostru, pentru că vizitele străinilor în acest cartier sunt atât de rare.

8884 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • pic si poc 08.07.2017 19:23 Apropos,de str Dealului nu-i pasa,de 21 decembrie,de Crisuri,Aleea Vanatori,str Targu Mures,str Fabricii nu mai zic,Tarnave,Rezervoarelor.Mai si blesteama pe la spate primarul si ai sai amici(inca numerosi) pana nu se rupe mosorul.Elegant ar fi primare sa te retragi...inca in glorie si civilizat.Ati vazut vreun agent economic instarit(mai mic sau mai celebru) ca a achizitionat panselute si pomi sa faca munca patriotica.E plin orasul de tineret tupeist(sa ma exprim elegant)...au strans ei gunoiele din curtea scolii,au varuit vreun pom sau incinta scolii fara sa ceara ceva la schimb.Camere sunt pe Bulevard,vede cineva cine distruge?se aloca mii de euro anual si dati sunt....
  • Oana L 09.07.2017 12:57 Veti vedea diferenta.Sa mai treaca 10 ani.Campina vs Poiana Campina.L-au blamat atunci pe Alin Moldoveanu acum le pare rau ca nu a iesit el la Campina.In ziarul lui Anghel ,Tinta erau trecute si ''obiectivele'' uitate de Tiseanu.Bine ca tineti memoria treaza in prezent si aratati gunoiul de sub pres.Ulitele din Poiana ,Pietris si Bobolia au asfalt iar in satul Campina pe ici pe colo.Si mult gunoi.Rusinos,si mai sunt si multi(consilierii) oameni integri si buni de munca.Numai buni de tras in poze,de imbracat la 4 ace,conduc masini fumurii de firma ,care miros a parfumuri scumpe,care nu se deranjeaza sa vina lunar la o amarata de sedinta.Platiti intr-o luna pe ora cat jumate de munca a unei persoane la privat cu norma intreaga
  • Victoria 07.03.2018 14:51 Admin,cine a construit scarile ( care in prezent sunt subrede),zidurile alea de caramida.Erau buncare? Alo Primaria...nu ar strica niste banci,cosuri de gunoi,taiat vegetatie.
  • crosetam printre stele 28.11.2018 18:04 Dn 1 ar putea face camping.Mandria primarului -rugina de la tabara si Fantana cu ciresti,haznaua camin Energetic si parcul Soldat.
  • locuitor crisuri 12.01.2019 15:55 Parca promitea Pitigoi ca face zona bec.Of,a inceput campania de acum?

Social

2530 vizualizari
21 mar. 2019 09:35

Accident în centrul Câmpinei. O autoutilitară a intrat într-un autoturism care circula regulamentar

Accidentul s-a produs pe Bulevardul Carol I, în apropierea notariatelor. O autoutilitară Volkswagen, cu numărul de înmatriculare PH-15-VEE, a ieșit de pe Strada 1 Decembrie 1918 în bulevardul central, prin breteaua din fața "turnului înclinat". Conducătorul auto nu a acordat prioritate și a intrat direct în autoturismul Volkswagen PH-87-NLF, care circula regulamentar pe Bulevardul Carol I, dinspre centrul localității.

3169 vizualizari
20 mar. 2019 07:20

Poliția caută trei copii dispăruți dintr-un centru de plasament din Câmpina

UPDATE ora 19.45 - Cei trei minori au fost găsiți în comuna Apostolache, acolo unde locuiește tatăl lor.

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, în cursul serii trecute, de reprezentanții unui centru de plasament din localitate, despre faptul că trei dintre băieții cazați la centru au părăsit instituția și nu au mai revenit. Este vorba despre Iulian Andrei (14 ani), Ionuț Andrei (13 ani) și Sebastian Andrei (14 ani). Polițiștii au demarat activitățile procedurale pentru găsirea celor trei minori.

Alte stiri recente

553 vizualizari
21 mar. 2019 21:04

Liga A Prahova, etapa a 19-a. Avancronici și delegări

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 19-a din Liga A Prahova. Capul de afiș al rundei pare a fi la Păulești, dar și la Brebu, Coada Izvorului sau Urlați se anunță meciuri interesante. Iată programul cu scurte avancronici și cu delegările arbitirlor și observatorilor:

835 vizualizari
21 mar. 2019 17:30

Anunț public privind închirierea unor spații comerciale din corpul C1 al Pieței Centrale Câmpina

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea unei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează: 
1. Două spații comerciale în suprafață de 38 mp
Destinație: comercializare carne, produse din carne și alte produse agroalimentare conform HGR nr. 348/2004. Prețul de pornire al licitației este de 2,5 lei/mp/zi aprobat prin HCL Câmpina din 31.01.2019. Tariful de închiriere este scutit de TVA. Prioritate pentru închirierea spațiilor în suprafață de 38 mp o au dosarele cu LICENȚE DE FABRICAȚIE ÎN DOMENIUL PRODUCȚIEI DE PRODUSE ALIMENTARE.