În 2019, la Câmpina vor fi montate primele parcometre, pe Strada Republicii

Actualitate (Categoria articolului)

De mai mulți ani la nivelul administrației locale câmpinene, dar și în spațiul public, se discută despre ideea introducerii parcometrelor, cel puțin pentru zona centrală, acolo unde parcarea unui autovehicul, mai ales la orele de vârf, a devenit foarte complicată. Chiar dacă problema parcometrelor s-a pus de mai multe ori de-a lungul timpului, în bugetul local nu s-a regăsit niciodată achiziția și montarea acestor aparate. Ei bine, se întâmplă anul acesta. Pe lista investițiilor apar și automatele pentru taxare parcare.

Primarul Horia Tiseanu a ținut să sublinieze, în cadrul dezbaterii publice pe tema bugetului local, care a avut loc pe 12 aprilie, la sediul Primăriei Câmpina, că aceste parcometre vor fi introduse experimental pe Strada Republicii, iar cele două casiere care lucrează aici vor fi redistribuite în alte posturi, cel mai probabil la Serele Municipale. (video)
În proiectul bugetului local este alocată suma de 175.000 lei pentru automate taxare parcare, urmând ca acestea să fie montate, după cum spuneam, doar pe Strada Republicii.
Vă reamintim că ultima discuție referitoare la parcometre a avut loc în plenul Consiliului Local Câmpina în toamna anului trecut, când consilierul Elena Albu a afirmat: "De ce oare un raport de audit intern la Primărie, în care se spune că veniturile din parcările cu plată nu acoperă decât 30% din cheltuielile care se fac pentru aceste parcări, inclusiv cheltuieli salariale, nu a generat nicio măsură?! Aceste parcări sunt, din câte știu eu, în subordinea Direcției de Investiții. Se poate face o analiză cât costă un parcometru, unde omul plătește la oră, nu ca acum, și atunci că probabil încasările ar acoperi toate cheltuielile, iar acel parcometru s-ar amortiza poate într-un an. Dar nu a făcut nimeni o astfel de analiză. Pentru că nu ne interesează, pentru că nu trăim din ce producem și atunci clar nu ne interesează!" Primarul Horia Tiseanu a recunoscut atunci că parcările din Câmpina nu sunt eficiente din punct de vedere economic și că introducerea automatelor poate reprezenta o soluție.

(Foto cu caracter ilustrativ, sursă Mediafax)

4765 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Un privat 16.04.2019 13:08 Am înțeles eu bine, parcările sunt în subordinea Direcției de Investiții? Adică un director care ar trebui să se ocupe de Investiții se ocupă de taxarea la parcare? Atunci se explică multe.
  • parcare 17.04.2019 14:45 Alo,tovarasi,cate locuri de parcare ati facut de cand va bateti cu caramida in piept pana ati facut cocoasa.Costa mai mult porcaria voastra decat daca ati face locuri de parcare,....
  • paulica 17.04.2019 20:56 creste organigrama pietei? sau concediaza...nu de Pasti,mai reincalzeste putin Tiseanu supa.Nici cu 2 lei pe zi la saracia asta de oras cu pensionari nu inchiriaza corpul ala nou de piata.Ma asteptam dar la vizione,n-ai cu cine...
  • Admin 18.04.2019 09:38 Pt Paulică - În primul rând, să știți că au fost închiriate toate spațiile din corpul C2 al Pieței Centrale Câmpina. În al doilea rând, introducerea parcometrelor nu are legătură cu Piața Centrală, absolut toate parcările publice (inclusiv cea de la piață, inclusiv cea de pe Republicii) sunt în administrarea directă a Primăriei. În al treilea rând, scrie foarte clar în articol și spune și primarul în înregistrarea video că e vorba de o redistribuire a personalului (cele două casiere de la parcarea din Republicii vor fi mutate la Serele Municipale).
  • campiion 18.04.2019 10:10 Toate bune si frumoase cu parcometrele astea dar cine verifica daca s-a platit sau nu parcarea?

Actualitate

1732 vizualizari
23 oct. 2020 21:09

La Cahul (Republica Moldova) a fost realizat locul de joacă finanțat de la bugetul Câmpinei

Încă de anul trecut, municipiul Câmpina a alocat suma de 40.000 lei pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii la Cahul, în Republica Moldova, localitate înfrățită cu Câmpina. Acum, locul de joacă a fost finalizat.

1670 vizualizari
23 oct. 2020 20:47

Ședință de constituire a Consiliului Județean Prahova. Președintele CJ și consilierii județeni au depus jurământul de credință

La Palatul Administrativ din Ploiești a avut loc vineri, 23 octombrie 2020, ședința de constituire a Consiliului Județean Prahova, o ședință festivă în cadrul căreia președintele CJ - liberalul Iulian Dumitrescu și consilierii județeni aleși în urma scrutinului electoral din 27 septembrie au depus jurământul de credință. Printre noii consilieri județeni se numără și doi câmpineni - Rodica Papuc (PNL) și Ioan Adrian Pițigoi (PMP). Luni, 26 octombrie, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean pentru alegerea celor doi vicepreședinți.

Alte stiri recente

928 vizualizari
24 oct. 2020 11:01

Candidații din Prahova pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Săptămâna aceasta s-a încheiat depunerea listelor de candidaturi pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie 2020. Remarcăm, la fel ca și în alte rânduri atunci când este vorba de alegeri parlamentare, numărul extrem de mic de câmpineni prezenți pe listele pentru Parlamentul României, practic, unul singur aflându-se pe un loc eligibil - Ioan Adrian Pițigoi, care deschide lista pentru Senat a Partidului Mișcarea Populară.

1323 vizualizari
24 oct. 2020 07:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.