De mai mulți ani la nivelul administrației locale câmpinene, dar și în spațiul public, se discută despre ideea introducerii parcometrelor, cel puțin pentru zona centrală, acolo unde parcarea unui autovehicul, mai ales la orele de vârf, a devenit foarte complicată. Chiar dacă problema parcometrelor s-a pus de mai multe ori de-a lungul timpului, în bugetul local nu s-a regăsit niciodată achiziția și montarea acestor aparate. Ei bine, se întâmplă anul acesta. Pe lista investițiilor apar și automatele pentru taxare parcare.
Primarul Horia Tiseanu a ținut să sublinieze, în cadrul dezbaterii publice pe tema bugetului local, care a avut loc pe 12 aprilie, la sediul Primăriei Câmpina, că aceste parcometre vor fi introduse experimental pe Strada Republicii, iar cele două casiere care lucrează aici vor fi redistribuite în alte posturi, cel mai probabil la Serele Municipale. (video)
În proiectul bugetului local este alocată suma de 175.000 lei pentru automate taxare parcare, urmând ca acestea să fie montate, după cum spuneam, doar pe Strada Republicii.
Vă reamintim că ultima discuție referitoare la parcometre a avut loc în plenul Consiliului Local Câmpina în toamna anului trecut, când consilierul Elena Albu a afirmat: "De ce oare un raport de audit intern la Primărie, în care se spune că veniturile din parcările cu plată nu acoperă decât 30% din cheltuielile care se fac pentru aceste parcări, inclusiv cheltuieli salariale, nu a generat nicio măsură?! Aceste parcări sunt, din câte știu eu, în subordinea Direcției de Investiții. Se poate face o analiză cât costă un parcometru, unde omul plătește la oră, nu ca acum, și atunci că probabil încasările ar acoperi toate cheltuielile, iar acel parcometru s-ar amortiza poate într-un an. Dar nu a făcut nimeni o astfel de analiză. Pentru că nu ne interesează, pentru că nu trăim din ce producem și atunci clar nu ne interesează!" Primarul Horia Tiseanu a recunoscut atunci că parcările din Câmpina nu sunt eficiente din punct de vedere economic și că introducerea automatelor poate reprezenta o soluție.
(Foto cu caracter ilustrativ, sursă Mediafax)
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.