CONTACT

Consiliul Local Câmpina a aprobat noii indicatori pentru Calea Doftanei și Bobâlna. Asfaltarea ar costa peste 16 milioane lei

- Actualitate -

Proiectele pentru asfaltarea celor două străzi au fost refăcute, iar din noile proiecte au rezultat valori mai mari ale investițiilor, motiv pentru care Primăria a venit în fața Consiliului Local Câmpina cu două proiecte de hotărâre privind actualizarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici. Consilierii locali au aprobat aceste proiecte, chiar dacă toată lumea știe că nu există bani pentru executarea lucrărilor. Conform noilor indicatori, asfaltarea Străzii Bobâlna ar costa 4,42 milioane lei, iar la Calea Doftanei asfaltarea ar costa 12 milioane lei, sumele incluzând TVA, în ambele cazuri fiind vorba despre reabilitare carosabil și trotuare. În total, peste 16 milioane lei, o sumă uriașă, care s-ar mai reduce, în mod cert, în urma licitației, dar chiar și așa bani tot nu sunt la bugetul local.

“Știm că se circulă foarte greu pe aceste străzi, sunt foarte deteriorate, iar deocamdată nu prevedem începerea lucrărilor de canalizare pe care le efectuează HidroPrahova. Avem și acordul de la Hidro pentru reabilitarea străzilor și de aceea vă propun actualizarea documentației și indicatorilor tehnico-economici. Avem prinse în bugetul local niște sume pentru aceste străzi, deocamdată modeste și vom vedea mai târziu dacă este cazul să le mărim astfel încât să reușim să facem aceste lucrări”, a declarat primarul Horia Tiseanu. 
Referitor strict la Strada Bobâlna, aici mai există niște probleme, după cum a afirmat consilierul local Ion Dragomir: “Lucrarea de apă nu este gata și nu toate locuințele au fost branșate la noua conductă chiar și după atâta timp. Ne puteți spune când se vor realiza aceste branșamente și când credeți că va putea fi organizată licitația pentru asfaltarea străzii astfel încât să putem începe ceva anul acesta?”
Primarul Horia Tiseanu: “Urmează să se realizeze aceste branșamente la conducta de apă. Nu au fost în sarcina noastră, a fost o lucrare a HidroPrahova împreună cu un operator economic, iar ceea ce mai trebuie făcut este realizarea acestor branșamente de la robinetul de concesie către proprietățile oamenilor. Dar tot pe Bobâlna mai trebuie realizate branșamentele la conducta de gaze, care a fost înlocuită parțial de către Distrigaz. Aici, Conpet a impus niște condiții și lucrarea a fost sistată o perioadă, dar am vorbit cu cei de la Distrigaz și ne-au spus că vor relua lucrarea și o vor finaliza. Sperăm ca toate aceste lucrări să fie gata până începem noi asfaltarea, o asfaltare parțială, după cum știți, cu un strat acum și al doilea strat după realizarea lucrărilor de canalizare.”
Deși au întrebat și alți consilieri locali dacă se poate înainta un termen cu privire la începerea lucrărilor de asfaltare, întrebarea lor a rămas fără răspuns. Nu a insistat nimeni, deoarece este cunoscut motivul pentru care lucrările nu pot fi realizate. Vă reamintim că suma totală alocată în acest an investițiilor este de puțin peste 10 milioane lei, din care pentru Bobâlna și Calea Doftanei s-au "prins" în buget doar 2 milioane lei, câte un milion la fiecare stradă.


15 Apr 2018 11:11 5058 vizualizari


Comentarii






  • 16.04.2018 15:53 Liviu Bravo primarului! In timp ce altii fac socoteli pentru 2020, fac proiecte de schimbat un bec sau pun 2-3 poze penibile de la o carpeala(Orizontului), mi se pare ca primarul se mai gandeste si pe termen lung la orasul nostru. Daca se va si concretiza, speram si vom vedea, important e ca se vrea. Ma mir ca PSD-istii lui Dracnea nu au votat impotriva, cum fac in general..
Vremea
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
76 vizualizari 08 May 2024 22:09 Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

În urma ședinței Comisiei Municipale pentru Siguranța Circulației Rutiere, care a avut loc miercuri, 8 mai, Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea unor restricții de trafic rutier.

citeste mai mult
756 vizualizari 08 May 2024 12:41 Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă pe Aleea Zânelor, în spatele blocului 7ABC din centrul Câmpinei.

citeste mai mult
3223 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3390 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV