Catarge cu tricolorul, steagul Câmpinei și cel al Uniunii Europene, la intrările în municipiu

Actualitate (Categoria articolului)

La sensul giratoriu de la intersecția Bulevardului Nicolae Bălcescu cu Calea Dacia și pe Bulevardul Carol I, la intrarea dinspre Cornu, au fost montate câte trei catarge pe care au fost arborate drapelul național, cel al UE și cel al Câmpinei.  

Vă reamintim că despre acest subiect s-a discutat în cadrul ședințelor Consiliului Local Câmpina, când s-a propus marcarea Centenarului Marii Uniri și printr-un astfel de gest. La finalul lunii trecute, viceprimarul Adrian Pițigoi a anunțat că au fost comandate șase catarge, de opt metri înălțime și că vor fi montate cel târziu până la 15 noiembrie. Ei bine, au fost montate deja și au fost arborate și drapelele, de dimensiuni mai mari decât cele arborate în mod normal, în Câmpina, la diverse acțiuni festive. Catargele au fost comandate la o firmă de specialitate din Cluj-Napoca și au costat 15.822 lei (fără TVA). Deși inițial s-a propus arborarea drapelului României cu însemnele Centenarului, până la urmă a fost ales drapelul fără însemne. Ba mai mult, nu a fost arborat corect, deoarece, în conformitate cu Constituția României, culorile trebuie așezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roșu. Ceea ce nu se întâmplă în cazul de față.
În privința drapelului Câmpinei, acesta cuprinde doar stema, pe fundal alb, fără numele localității, pentru că aici există o problemă legată de aprobarea modelului de drapel de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

3027 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 13.11.2018 17:32 Care UE???Care municipiu???Campina s a transformat intr un targ,cu strazi (calea doftanei.bobalna.muscelului....) care arata xe zeci de ani ca dupa bombardament iar mai nou,exact cand vine iarna,tot orasul e plin de gropi,de lucrari de canalizare sau ce or mai fi!Felicitari administratiei locale:primar.viceprimar.consilieri.city-manager-ului si tuturor alesilor locali care isi bat joc de campineni si de banii comunitati!

Actualitate

1930 vizualizari
22 mai. 2019 13:23

Primul proiect european, un mare succes pentru Școala Centrală din Câmpina

Timp de doi ani, la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina s-a derulat un proiect deosebit, în cadrul programului european Erasmus+. Intitulat WATCH, acest proiect extrem de complex, coordonat de profesoara de limba și literatura română - Laura Arman, a avut la bază o idee generoasă - o inovație științifică privind includerea în metologia de lucru a discuțiilor libere cu elevii. Ei bine, la capătul celor doi ani de lucru intens, marți, 21 mai, la Școala Centrală a avut loc activitatea finală din cadrul acestui proiect - concluziile. La eveniment au participat, pe lângă cadrele didactice de la Școala Centrală și conducerea instituției, invitați de la alte unități de învățământ, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, dar și reprezentanți ai școlii din Italia sub coordonarea căreia s-a desfășurat acest proiect. Trebuie precizat faptul că, în luna iulie, la Oxford, este programată o conferință internațională pentru prezentarea și discutarea concluziilor din cadrul tuturor proiectelor Erasmus+, inclusiv din cadrul proiectului derulat de Școala Centrală Câmpina.

2134 vizualizari
22 mai. 2019 10:35

Primăria Câmpina reamintește locuitorilor că în cinci zone din municipiu se efectuează gratuit lucrări de cadastru. Iată actele necesare

La Câmpina au demarat, la începutul acestui an, lucrările de cadastru sistematic în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Scopul acestui program este acela de înregistrare gratuită a imobilelor (case și terenuri) în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Primăria Câmpina face apel la cetățenii din cele cinci sectoare unde se efectuează, într-o primă etapă, lucrările de cadastru, să permită accesul pe proprietate reprezentanților firmei care face măsurătorile, să prezinte actele doveditoare ale dreptului de proprietate, să identifice limitele imobilelor împreună cu echipa care realizează lucrările și să verifice informațiile privitoare la imobile în etapa de publicare a documentelor tehnice cadastrale.

Alte stiri recente

565 vizualizari
22 mai. 2019 21:47

S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

1254 vizualizari
22 mai. 2019 20:37

Liceenii câmpineni au plantat flori la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna

La inițiativa Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" din Câmpina, în cursul anului 2018 s-au alocat fonduri de la bugetul local pentru rescrierea crucilor din Cimitirul Eroilor situat pe Strada Bobâlna. Astăzi, a doua zi după marea sărbătoarea creștinească a Sfinților Împărați Constantin și Elena, la propunerea aceleiași asociații, elevi de la liceele câmpinene, sub îndrumarea angajaților de la Serele Municipale ale Primăriei Câmpina, au plantat flori la mormintele eroilor din Cimitirul de pe Bobâlna.