La sensul giratoriu de la intersecția Bulevardului Nicolae Bălcescu cu Calea Dacia și pe Bulevardul Carol I, la intrarea dinspre Cornu, au fost montate câte trei catarge pe care au fost arborate drapelul național, cel al UE și cel al Câmpinei.
Vă reamintim că despre acest subiect s-a discutat în cadrul ședințelor Consiliului Local Câmpina, când s-a propus marcarea Centenarului Marii Uniri și printr-un astfel de gest. La finalul lunii trecute, viceprimarul Adrian Pițigoi a anunțat că au fost comandate șase catarge, de opt metri înălțime și că vor fi montate cel târziu până la 15 noiembrie. Ei bine, au fost montate deja și au fost arborate și drapelele, de dimensiuni mai mari decât cele arborate în mod normal, în Câmpina, la diverse acțiuni festive. Catargele au fost comandate la o firmă de specialitate din Cluj-Napoca și au costat 15.822 lei (fără TVA). Deși inițial s-a propus arborarea drapelului României cu însemnele Centenarului, până la urmă a fost ales drapelul fără însemne. Ba mai mult, nu a fost arborat corect, deoarece, în conformitate cu Constituția României, culorile trebuie așezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roșu. Ceea ce nu se întâmplă în cazul de față.
În privința drapelului Câmpinei, acesta cuprinde doar stema, pe fundal alb, fără numele localității, pentru că aici există o problemă legată de aprobarea modelului de drapel de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Joi, 10 iulie, au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2025
Primăria municipiului Câmpina anunță demararea lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, o investiție cu fonduri europene, derulată de operatorul HidroPrahova SA.
Fenomene meteo de o violență extremă au avut loc în cursul zilei de miercuri, 9 iulie, și în Munții Bucegi, nu numai în Sinaia.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat un bilanț provizoriu al intervențiilor după urgia de la Sinaia, când o furtună foarte puternică a făcut ravagii. În 15 minute...