Catarge cu tricolorul, steagul Câmpinei și cel al Uniunii Europene, la intrările în municipiu

Actualitate (Categoria articolului)

La sensul giratoriu de la intersecția Bulevardului Nicolae Bălcescu cu Calea Dacia și pe Bulevardul Carol I, la intrarea dinspre Cornu, au fost montate câte trei catarge pe care au fost arborate drapelul național, cel al UE și cel al Câmpinei.  

Vă reamintim că despre acest subiect s-a discutat în cadrul ședințelor Consiliului Local Câmpina, când s-a propus marcarea Centenarului Marii Uniri și printr-un astfel de gest. La finalul lunii trecute, viceprimarul Adrian Pițigoi a anunțat că au fost comandate șase catarge, de opt metri înălțime și că vor fi montate cel târziu până la 15 noiembrie. Ei bine, au fost montate deja și au fost arborate și drapelele, de dimensiuni mai mari decât cele arborate în mod normal, în Câmpina, la diverse acțiuni festive. Catargele au fost comandate la o firmă de specialitate din Cluj-Napoca și au costat 15.822 lei (fără TVA). Deși inițial s-a propus arborarea drapelului României cu însemnele Centenarului, până la urmă a fost ales drapelul fără însemne. Ba mai mult, nu a fost arborat corect, deoarece, în conformitate cu Constituția României, culorile trebuie așezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roșu. Ceea ce nu se întâmplă în cazul de față.
În privința drapelului Câmpinei, acesta cuprinde doar stema, pe fundal alb, fără numele localității, pentru că aici există o problemă legată de aprobarea modelului de drapel de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

2768 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 13.11.2018 17:32 Care UE???Care municipiu???Campina s a transformat intr un targ,cu strazi (calea doftanei.bobalna.muscelului....) care arata xe zeci de ani ca dupa bombardament iar mai nou,exact cand vine iarna,tot orasul e plin de gropi,de lucrari de canalizare sau ce or mai fi!Felicitari administratiei locale:primar.viceprimar.consilieri.city-manager-ului si tuturor alesilor locali care isi bat joc de campineni si de banii comunitati!

Actualitate

1287 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

2520 vizualizari
10 dec. 2018 12:12

Dalele noi, montate în Parcul de la Soldat din Câmpina, sunt deja crăpate

1 comentarii

Ceea ce se întâmplă în Parcul de la Soldat deja depășește orice limită a bunului simț și devine de-a dreptul revoltător modul în care firma care execută lucrările de modernizare înțelege să-și facă treaba. O "treabă" de peste 1,6 milioane lei, din care se vor scădea, la final, penalitățile pentru întârziere. Dalele noi, montate pe aleile parcului, sunt deja crăpate. Sperăm doar ca administrația locală să se sesizeze și să pună firma Construct Edil SRL Câmpineanca (județul Vrancea) să le schimbe pe proprii bani, nu tot pe buzunarul câmpinenilor.

Alte stiri recente

1998 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1898 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.