Contre și acuze în plenul Consiliului Local după un articol din CâmpinaTV. Andrei Duran, campionul absențelor, a explicat de ce nu vine la unele ședințe

Actualitate (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro a publicat în dimineața zilei în care a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina un articol despre situația din ultimele trei luni a absențelor unora dintre consilierii locali la ședințele Legislativului local. Subiectul a fost dezbătut la finalul ședinței Consiliului Local din 26 iulie, fiind - de departe - cel mai discutat subiect.

Contrele și acuzele lansate de cele două tabere din Consiliul Local au adus declarații foarte interesante, care - foarte probabil - vor cântări greu chiar și în viitoarea campanie electorală.
Președintele de ședință, consilierul Cosmin Raț, a deschis subiectul și a solicitat ca în viitoarea ședință ordinară să se discute ”dacă dezvăluirile din presă sunt adevărate” și să se ia măsuri, deși datele în baza cărora am întocmit lista absențelor sunt din procesele verbale ale ședințelor Consiliului Local, aprobate de consilieri.
Liviu Briciu: ”Este foarte clar un boicot al PSD și al unora din PMP și USR împotriva cetățenilor din Câmpina”
Mai aplicat a fost Liviu Briciu: ”Este cunoscut că PSD, o parte din PMP și o parte din USR nu vin la ședințele extraordinare sau de îndată. Este foarte clar un boicot al acestor partide împotriva Consiliului Local și a cetățenilor din Câmpina. Domnul Raț este mai elegant, dar aceasta este explicația directă și clară a faptului că reprezentanții acestor formațiuni politice nu participă la ședințele extraordinare sau de îndată ale Consiliului. Pe rețele de socializare declară că sunt pentru cetățeni, dar când trebuie să voteze, nu vin”.
Andrei Duran: ”Eu nu stau toată noaptea să citesc 300 pagini, asta este bătaie de joc la adresa noastră! Puteți să mă sancționați, dar eu la astfel de ședințe nu voi intra!”
În vreme ce Livia Lupu i-a replicat lui Liviu Briciu că are o imaginație bogată, Andrei Duran a recunoscut motivul pentru care - cel puțin el - nu participă la unele ședințe în mod intenaționat: ”La majoritatea acestor ședințe extraordinare sau de îndată primim materiale extrem de stufoase, uneori și de două-trei sute de pagini, cu câteva ore înaintea ședinței. Nu toată lumea are capacitatea intelectuală a domnului Briciu sau a altora și să puteți asimila și să înțelegeți documentația respectivă și să știți ce votați. Și după aia vine primarul și spune: păi cum, voi ați votat pasajul, că ați votat planul de mobilitate urbană. Și atunci, motivat sau nemotivat, ori de câte ori situația asta se va repeta, adică să primesc proiectele marți la ora 18.00 pentru a doua zi la ora 10.00, eu nu stau toată noaptea să citesc 300 pagini, asta este bătaie de joc la adresa noastră! Și atunci, orice președinte de ședință poate respecta litera Codului Administrativ, să mă dați prin presă, să mă faceți vedetă, să mă sancționați cum considerați dumneavoastră, dar eu la astfel de ședințe nu voi intra!”
Puteți urmări integral discuțiile pe marginea acestui subiect. Acum, fără a concluziona, dar înțelegem că unii consilieri pot lipsi la unele ședințe din motive bine întemeiate, dar nu pot da un telefon să anunțe?! Sau măcar un mesaj?! În plus, noi, CâmpinaTV.ro, așteptăm sancțiuni pentru consilierii care absentează nemotivat, din câteva motive foarte simple: niciunul dintre consilieri nu a spus în campania electorală că nu va participa la ședințele convocate de pe o zi pe alta; consilierii locali sunt obligați să respecte legea și chiar au depus un jurământ în acest sens; dacă, Doamne ferește, va fi nevoie la un moment dat, într-o situație limită, de acești consilieri locali să decidă ceva de azi pe mâine, să ne așteptăm că pe ei nu îi va interesa acest lucru?! Este extrem de grav, iar noi considerăm că municipiul Câmpina are nevoie de consilieri locali care să poată fi gata oricând să voteze o decizie importantă pentru comunitate și să nu pună nimic altceva mai presus decât mandatul de consilier local.

3769 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andrei 27.07.2023 07:59 Nici primarul nu a spus în campania electorală că își va bate joc de funcție, de consilieri si de oraș, sau că va aduce mafia de la Ploiesti sa sape gauri inutile in pământ...
  • diss 27.07.2023 13:49 Cei din Consiliul Local sunt nepregătiți și prea dezinteresați să citească proiectele, primarul nu participă la ședințe ...dar banii îi încasează toți și cu toții Așa cum am mai afirmat orașul, din păcate, are cea mai proastă administrație din ultimii 500 de ani de atestare documentară.Dacă nu mă credeți citiți-le CV-urile și veți constata singuri ce ''pregătire'' au aleșii locali sau și mai simplu faceți o plimbare pe la periferia orașului. Este jale!
  • diss 27.07.2023 21:55 Cea mai slabă administrație ( consiliul local + primar, viceprimar, consilieri, managerul orașului...) din ultimii 500 de ani de atestare a Cămpinei.Nici nu mai merită vreun comentariu.

Actualitate

360 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina derulate de administrația locală.

255 vizualizari
29 nov. 2023 08:51

În Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții. Câți bani se strâng anual din această taxă și din amenzile pentru nerespectarea ei?

Probabil că nu știe prea multă lume că, printre altele, la nivelul municipiului Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții, taxă care variază în funcție de tonaj - de la 3,5 tone, la 5 tone și peste 7,5 tone.

Alte stiri recente

754 vizualizari
28 nov. 2023 13:29

La Câmpina, elita națională a handbalului feminin juvenil se reunește la Cupa ”1 Decembrie”

Câmpina va găzdui unul dintre cele mai spectaculoase turnee de handbal feminin la nivel de juniori IV, reunind cele mai bune echipe ale momentului la nivel național. Prilejul este dat de Cupa ”1 Decembrie”, care va avea loc în zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie la sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”.

1321 vizualizari
27 nov. 2023 18:57

Un altfel de antrenament pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

1 comentarii

Zilele trecute, atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina au avut parte de o surpriză din partea coordonatorului lor, antrenorul Mihaela Marin, care le-a propus... un altfel de antrenament.