CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Contre și acuze în plenul Consiliului Local după un articol din CâmpinaTV. Andrei Duran, campionul absențelor, a explicat de ce nu vine la unele ședințe

- Actualitate -

Contre și acuze în plenul Consiliului Local după un articol din CâmpinaTV. Andrei Duran, campionul absențelor, a explicat de ce nu vine la unele ședințe

CâmpinaTV.ro a publicat în dimineața zilei în care a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina un articol despre situația din ultimele trei luni a absențelor unora dintre consilierii locali la ședințele Legislativului local. Subiectul a fost dezbătut la finalul ședinței Consiliului Local din 26 iulie, fiind - de departe - cel mai discutat subiect.

Contrele și acuzele lansate de cele două tabere din Consiliul Local au adus declarații foarte interesante, care - foarte probabil - vor cântări greu chiar și în viitoarea campanie electorală.
Președintele de ședință, consilierul Cosmin Raț, a deschis subiectul și a solicitat ca în viitoarea ședință ordinară să se discute ”dacă dezvăluirile din presă sunt adevărate” și să se ia măsuri, deși datele în baza cărora am întocmit lista absențelor sunt din procesele verbale ale ședințelor Consiliului Local, aprobate de consilieri.
Liviu Briciu: ”Este foarte clar un boicot al PSD și al unora din PMP și USR împotriva cetățenilor din Câmpina”
Mai aplicat a fost Liviu Briciu: ”Este cunoscut că PSD, o parte din PMP și o parte din USR nu vin la ședințele extraordinare sau de îndată. Este foarte clar un boicot al acestor partide împotriva Consiliului Local și a cetățenilor din Câmpina. Domnul Raț este mai elegant, dar aceasta este explicația directă și clară a faptului că reprezentanții acestor formațiuni politice nu participă la ședințele extraordinare sau de îndată ale Consiliului. Pe rețele de socializare declară că sunt pentru cetățeni, dar când trebuie să voteze, nu vin”.
Andrei Duran: ”Eu nu stau toată noaptea să citesc 300 pagini, asta este bătaie de joc la adresa noastră! Puteți să mă sancționați, dar eu la astfel de ședințe nu voi intra!”
În vreme ce Livia Lupu i-a replicat lui Liviu Briciu că are o imaginație bogată, Andrei Duran a recunoscut motivul pentru care - cel puțin el - nu participă la unele ședințe în mod intenaționat: ”La majoritatea acestor ședințe extraordinare sau de îndată primim materiale extrem de stufoase, uneori și de două-trei sute de pagini, cu câteva ore înaintea ședinței. Nu toată lumea are capacitatea intelectuală a domnului Briciu sau a altora și să puteți asimila și să înțelegeți documentația respectivă și să știți ce votați. Și după aia vine primarul și spune: păi cum, voi ați votat pasajul, că ați votat planul de mobilitate urbană. Și atunci, motivat sau nemotivat, ori de câte ori situația asta se va repeta, adică să primesc proiectele marți la ora 18.00 pentru a doua zi la ora 10.00, eu nu stau toată noaptea să citesc 300 pagini, asta este bătaie de joc la adresa noastră! Și atunci, orice președinte de ședință poate respecta litera Codului Administrativ, să mă dați prin presă, să mă faceți vedetă, să mă sancționați cum considerați dumneavoastră, dar eu la astfel de ședințe nu voi intra!”
Puteți urmări integral discuțiile pe marginea acestui subiect. Acum, fără a concluziona, dar înțelegem că unii consilieri pot lipsi la unele ședințe din motive bine întemeiate, dar nu pot da un telefon să anunțe?! Sau măcar un mesaj?! În plus, noi, CâmpinaTV.ro, așteptăm sancțiuni pentru consilierii care absentează nemotivat, din câteva motive foarte simple: niciunul dintre consilieri nu a spus în campania electorală că nu va participa la ședințele convocate de pe o zi pe alta; consilierii locali sunt obligați să respecte legea și chiar au depus un jurământ în acest sens; dacă, Doamne ferește, va fi nevoie la un moment dat, într-o situație limită, de acești consilieri locali să decidă ceva de azi pe mâine, să ne așteptăm că pe ei nu îi va interesa acest lucru?! Este extrem de grav, iar noi considerăm că municipiul Câmpina are nevoie de consilieri locali care să poată fi gata oricând să voteze o decizie importantă pentru comunitate și să nu pună nimic altceva mai presus decât mandatul de consilier local.


27 Jul 2023 07:43 3937 vizualizari


Comentarii


  • 27.07.2023 21:55 diss Cea mai slabă administrație ( consiliul local + primar, viceprimar, consilieri, managerul orașului...) din ultimii 500 de ani de atestare a Cămpinei.Nici nu mai merită vreun comentariu.
  • 27.07.2023 13:49 diss Cei din Consiliul Local sunt nepregătiți și prea dezinteresați să citească proiectele, primarul nu participă la ședințe ...dar banii îi încasează toți și cu toții Așa cum am mai afirmat orașul, din păcate, are cea mai proastă administrație din ultimii 500 de ani de atestare documentară.Dacă nu mă credeți citiți-le CV-urile și veți constata singuri ce ''pregătire'' au aleșii locali sau și mai simplu faceți o plimbare pe la periferia orașului. Este jale!
  • 27.07.2023 07:59 Andrei Nici primarul nu a spus în campania electorală că își va bate joc de funcție, de consilieri si de oraș, sau că va aduce mafia de la Ploiesti sa sape gauri inutile in pământ...
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
108 vizualizari 14 Jun 2024 17:25 Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

În urmă cu mai mult de doi ani, într-o seară de aprilie, un accident produs pe trecerea de pietoni de la Liceul Forestier șoca întreaga comunitate din Câmpina. Paul Dragomir, un copil de numai 17 ani, era spulberat de un bolid, condus de Adela Pena, care nici măcar nu pusese piciorul pe frână! Băiatul - elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” - și-a pierdut viața instantaneu.

citeste mai mult
363 vizualizari 14 Jun 2024 16:51 A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

După orele prânzului, un mesaj RO-ALERT atenționa câmpinenii asupra prezenței unui urs pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

citeste mai mult
514 vizualizari 13 Jun 2024 17:52 Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Polițiștii prahoveni au efectuat mai multe percheziții într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane cercetate pentru trafic și dețeinere de droguri.

citeste mai mult
899 vizualizari 12 Jun 2024 17:54 Alegeri locale 2024. Daniel Ioniță: ”Aveți în continuare încredere în echipa România în Acțiune!”

Alegeri locale 2024. Daniel Ioniță: ”Aveți în continuare încredere în echipa România în Acțiune!”

După anunțarea rezultatelor la alegerile locale din 9 iunie 2024, Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune și candidat al acestei formațiuni politice la funcția de primar al municipiului Câmpina, ne-a transmis următorul mesaj:

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV