Ioana Plăvan, dublă campioană națională de seniori și tineret la aruncarea suliței

Sport (Categoria articolului)

În a doua zi a Campionatului Națonal de Atletism pentru seniori și tineret, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca, atletismul câmpinean a avut din nou motive de mândrie și de bucurie. Cea mai bună performanță - titlul național la seniori și la tineret - a fost reușită de Ioana Plăvan (antrenor Nicolae Pavel), fostă sportivă a CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, în prezent legitimată la SCM Gloria Buzău.

Ioana Plăvan a câștigat detașat întrecerea la proba ei favorită, cu o aruncare de 50,16m, la aproape patru metri față de ocupanta locului secund. Este demn de remarcat că Ioana Plăvan își păstrează titlurile naționale la ambele categorii de vârstă, semn al constanței și, până la urmă, al valorii la care a ajuns sportiva profesorului Nicolae Pavel.
Tot în întrecerea feminină de aruncarea suliței, Câmpina a mai avut o reprezentantă - Eliza Oană (fostă Toader), care a fost sportiva CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, în prezent fiind legitimată la CSM București. Antrenată tot de Nicolae Pavel, Eliza Oană a reușit o clasare pe locul al patrulea, cu 44,88m, la 61 centimetri de medalia de bronz. Interesant este că Eliza Oană a obținut această performanță cu numai o zi înainte de împlinirea a 11 ani de când devenea vicecampioană balcanică la juniori I, în aceeași probă de aruncarea suliței, cu 43,96m, ediția din acel an a Balcaniadei având loc în Grecia.
În ultima zi a Campionatului Național de Atletism pentru seniori și tineret a mai concurat și Marius Vasile, legitimat la CSS ”Constantin Istrati” și antrenat de Nicolae Pavel. Sportivul câmpinean a participat în proba de aruncarea discului, unde a reușit o aruncare de 46,83m, cu care s-a clasat pe locul al doilea la tineret și pe locul al cincilea la seniori.

Citiți și Andreea Lungu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), dublă campioană națională la aruncarea discului

4896 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

742 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1588 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

Alte stiri recente

234 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

373 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.