Ioana Plăvan, dublă campioană națională de seniori și tineret la aruncarea suliței

Sport (Categoria articolului)

În a doua zi a Campionatului Națonal de Atletism pentru seniori și tineret, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca, atletismul câmpinean a avut din nou motive de mândrie și de bucurie. Cea mai bună performanță - titlul național la seniori și la tineret - a fost reușită de Ioana Plăvan (antrenor Nicolae Pavel), fostă sportivă a CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, în prezent legitimată la SCM Gloria Buzău.

Ioana Plăvan a câștigat detașat întrecerea la proba ei favorită, cu o aruncare de 50,16m, la aproape patru metri față de ocupanta locului secund. Este demn de remarcat că Ioana Plăvan își păstrează titlurile naționale la ambele categorii de vârstă, semn al constanței și, până la urmă, al valorii la care a ajuns sportiva profesorului Nicolae Pavel.
Tot în întrecerea feminină de aruncarea suliței, Câmpina a mai avut o reprezentantă - Eliza Oană (fostă Toader), care a fost sportiva CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, în prezent fiind legitimată la CSM București. Antrenată tot de Nicolae Pavel, Eliza Oană a reușit o clasare pe locul al patrulea, cu 44,88m, la 61 centimetri de medalia de bronz. Interesant este că Eliza Oană a obținut această performanță cu numai o zi înainte de împlinirea a 11 ani de când devenea vicecampioană balcanică la juniori I, în aceeași probă de aruncarea suliței, cu 43,96m, ediția din acel an a Balcaniadei având loc în Grecia.
În ultima zi a Campionatului Național de Atletism pentru seniori și tineret a mai concurat și Marius Vasile, legitimat la CSS ”Constantin Istrati” și antrenat de Nicolae Pavel. Sportivul câmpinean a participat în proba de aruncarea discului, unde a reușit o aruncare de 46,83m, cu care s-a clasat pe locul al doilea la tineret și pe locul al cincilea la seniori.

Citiți și Andreea Lungu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), dublă campioană națională la aruncarea discului

4732 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1925 vizualizari
08 iun. 2023 19:41

CS Câmpina a ajuns în primele opt echipe din țară. Vineri dimineață va juca în fața campioanei naționale, CSM București

După cum v-am informat în premieră, CS Câmpina a trecut de faza grupelor la turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin juniori IV și va juca în faza a doua, calificându-se între primele opt echipe din România.

1788 vizualizari
08 iun. 2023 17:50

Liga A Prahova, etapa a 34-a, ultima. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni se încheie campionatul județean Liga A. Iată programul și delegările:

Alte stiri recente

1341 vizualizari
08 iun. 2023 21:29

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL

1 comentarii

Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.

1652 vizualizari
08 iun. 2023 20:29

”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.