Mihai Anastasescu și Alexandru Rizea, oamenii de afaceri câmpineni din TOP 300 CAPITAL

Actualitate (Categoria articolului)

Revista "Capital" a lansat anuarul ”Top 300 - cei mai bogați români”, un barometru al mediului de afaceri din România. În Top 300 regăsim și doi antreprenori câmpineni. Primul dintre aceștia este Mihai Anastasescu, situat pe locul 27, cu o avere estimată la 240-280 milioane euro. Pe poziția 194 se află Alexandru Rizea, fondatorul producătorului de mobilă Lemet, cu o avere estimată la 38-42 milioane euro. Vorbim despre oameni de afaceri care locuiesc în Câmpina și care au companii cu sediul în municipiul Câmpina.

Sunt multe companii românești puternice, care au reușit să treacă cu bine de criza economică din urmă cu un deceniu și care au reușit să obțină performanțe importante chiar și în timpul pandemiei sau, mai nou, în mediul turbulent de după începerea războiului din Ucraina. Printre aceste companii se numără și cele deținute de Mihai Anastasescu, fie că vorbim despre Soceram, Cemrom, Neptun și Forja Neptun sau Medimfarm ori Ecogen Power (rafinăria). Grupul de firme deținut de Mihai Anastasescu s-a dezvoltat constant, asta și datorită investițiilor puternice făcute în ultimii ani. Dăm ca exemple doar investiția de 20 milioane euro făcută de Soceram în fabrica de BCA de la Cordun, Neamț sau investiția de 30 milioane euro în fabrica de BCA de la Târgu Cărbunești, județul Gorj și în grupul de celule fotovoltaice pus în funcțiune de Cemrom. Firmele lui Mihai Anastasescu sunt contributori importanți la bugetul local și bugetul național și asigură locuri de muncă pentru câteva sute de angajați din Câmpina și împrejurimi.
Pe locul 194 în TOP 300 regăsim familia Rizea, cunoscută pentru afacerea cu mobilă pe care Alexandru Rizea a început-o încă din anul 1991. Lemet este unul dintre principalii producători de mobilă la nivel național. A ajuns un adevărat brand, deținând peste 70 de magazine în țară și având o cifră de afaceri de peste 155 milioane lei. Familia Rizea are o avere estimată la 38-42 milioane euro.

4709 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 16.12.2022 16:32 Și cu ce ne încălzește asta!...dupa un studiu recent realizat de cercetătorii americani, orașele unde sunt milionari sunt cele mai sărace!...

Actualitate

365 vizualizari
03 dec. 2023 10:09

Accident pe DN1, la Bănești. Bărbatul care l-a produs se afla sub influența alcoolului

Duminică dimineață, în jurul orei 9, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre faptul că pe DN1, s-a produs un accident rutier.

539 vizualizari
02 dec. 2023 19:42

Garda de Mediu, APM și Apele Române, sesizate în urma articolului nostru privind dezastrul ecologic de pe râul Doftana

2 comentarii

În baza unor informații și fotografii transmise de cititori ai Câmpinatv.ro, am scris recent despre dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana, unde tone de deșeuri rezultate din decopertarea unor străzi au fost descărcate din mai multe basculate. Au fost aduse aici, pe albia râului Doftana, criblură, pietriș, bolovani, resturi de asfalt care ar putea conține substanțe periculoase pentru mediu. În urma articolului nostru, au fost sesizate instituțiile cu atribuții în domeniul protecției mediului.

Alte stiri recente

372 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.

345 vizualizari
03 dec. 2023 06:48

Pe 18 decembrie 2023, la Câmpina are loc Gala ”Arte pentru viitor”, un eveniment caritabil organizat de Asociația Părinților de la Colegiul "Grigorescu"

Asociația Părinților de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina organizează luni, 18 decembrie 2023, cu începere de la ora 18.00, un eveniment caritabil intitulat Gala ”Arte pentru viitor”.