Mihai Anastasescu și Alexandru Rizea, oamenii de afaceri câmpineni din TOP 300 CAPITAL

Actualitate (Categoria articolului)

Revista "Capital" a lansat anuarul ”Top 300 - cei mai bogați români”, un barometru al mediului de afaceri din România. În Top 300 regăsim și doi antreprenori câmpineni. Primul dintre aceștia este Mihai Anastasescu, situat pe locul 27, cu o avere estimată la 240-280 milioane euro. Pe poziția 194 se află Alexandru Rizea, fondatorul producătorului de mobilă Lemet, cu o avere estimată la 38-42 milioane euro. Vorbim despre oameni de afaceri care locuiesc în Câmpina și care au companii cu sediul în municipiul Câmpina.

Sunt multe companii românești puternice, care au reușit să treacă cu bine de criza economică din urmă cu un deceniu și care au reușit să obțină performanțe importante chiar și în timpul pandemiei sau, mai nou, în mediul turbulent de după începerea războiului din Ucraina. Printre aceste companii se numără și cele deținute de Mihai Anastasescu, fie că vorbim despre Soceram, Cemrom, Neptun și Forja Neptun sau Medimfarm ori Ecogen Power (rafinăria). Grupul de firme deținut de Mihai Anastasescu s-a dezvoltat constant, asta și datorită investițiilor puternice făcute în ultimii ani. Dăm ca exemple doar investiția de 20 milioane euro făcută de Soceram în fabrica de BCA de la Cordun, Neamț sau investiția de 30 milioane euro în fabrica de BCA de la Târgu Cărbunești, județul Gorj și în grupul de celule fotovoltaice pus în funcțiune de Cemrom. Firmele lui Mihai Anastasescu sunt contributori importanți la bugetul local și bugetul național și asigură locuri de muncă pentru câteva sute de angajați din Câmpina și împrejurimi.
Pe locul 194 în TOP 300 regăsim familia Rizea, cunoscută pentru afacerea cu mobilă pe care Alexandru Rizea a început-o încă din anul 1991. Lemet este unul dintre principalii producători de mobilă la nivel național. A ajuns un adevărat brand, deținând peste 70 de magazine în țară și având o cifră de afaceri de peste 155 milioane lei. Familia Rizea are o avere estimată la 38-42 milioane euro.

3204 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 16.12.2022 16:32 Și cu ce ne încălzește asta!...dupa un studiu recent realizat de cercetătorii americani, orașele unde sunt milionari sunt cele mai sărace!...

Actualitate

99 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

306 vizualizari
23 mar. 2023 20:58

Mesaj RO-ALERT la Valea Doftanei privind prezența unui urs în zonele populate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezența unui urs în zonele populate. 

Alte stiri recente

95 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.

50 vizualizari
23 mar. 2023 20:01

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.