Revista "Capital" a lansat anuarul ”Top 300 - cei mai bogați români”, un barometru al mediului de afaceri din România. În Top 300 regăsim și doi antreprenori câmpineni. Primul dintre aceștia este Mihai Anastasescu, situat pe locul 27, cu o avere estimată la 240-280 milioane euro. Pe poziția 194 se află Alexandru Rizea, fondatorul producătorului de mobilă Lemet, cu o avere estimată la 38-42 milioane euro. Vorbim despre oameni de afaceri care locuiesc în Câmpina și care au companii cu sediul în municipiul Câmpina.
Sunt multe companii românești puternice, care au reușit să treacă cu bine de criza economică din urmă cu un deceniu și care au reușit să obțină performanțe importante chiar și în timpul pandemiei sau, mai nou, în mediul turbulent de după începerea războiului din Ucraina. Printre aceste companii se numără și cele deținute de Mihai Anastasescu, fie că vorbim despre Soceram, Cemrom, Neptun și Forja Neptun sau Medimfarm ori Ecogen Power (rafinăria). Grupul de firme deținut de Mihai Anastasescu s-a dezvoltat constant, asta și datorită investițiilor puternice făcute în ultimii ani. Dăm ca exemple doar investiția de 20 milioane euro făcută de Soceram în fabrica de BCA de la Cordun, Neamț sau investiția de 30 milioane euro în fabrica de BCA de la Târgu Cărbunești, județul Gorj și în grupul de celule fotovoltaice pus în funcțiune de Cemrom. Firmele lui Mihai Anastasescu sunt contributori importanți la bugetul local și bugetul național și asigură locuri de muncă pentru câteva sute de angajați din Câmpina și împrejurimi.
Pe locul 194 în TOP 300 regăsim familia Rizea, cunoscută pentru afacerea cu mobilă pe care Alexandru Rizea a început-o încă din anul 1991. Lemet este unul dintre principalii producători de mobilă la nivel național. A ajuns un adevărat brand, deținând peste 70 de magazine în țară și având o cifră de afaceri de peste 155 milioane lei. Familia Rizea are o avere estimată la 38-42 milioane euro.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.