Un bărbat de 61 de ani, internat la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică de la Călinești, a fost găsit decedat în condiții suspecte

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Principalul suspect în acest caz este un asistent medical, angajat al centrului, care l-ar fi bătut pe bărbatul de 61 de ani. Pacientul avea probleme psihice și era internat la Călinești împreună cu fratele său. La data de 1 august, între cei doi frați ar fi avut loc un conflict aplanat de asistentul medical, care l-ar fi lovit pe pacientul de 61 de ani. Medicul centrului era în concediu, iar atunci când a revenit la serviciu, pe 4 august, a constatat că pacientul se simțea rău. A fost dus la spital, dar nu a rămas internat. Pe 5 august, starea i s-a agravat și a decedat.

Joi, 5 august, în jurul orei 11.00, polițiștii Secției nr. 2 de Poliție Rurală Florești au fost sesizați de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Călinești despre faptul că, în dimineața aceleiași zile, în jurul orei 6.50, un pacient în vârstă de 61 de ani a decedat.

Conform unui comunicat al purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, ”în cursul aceleiași zile, polițiștii au dispus efectuarea necropsiei bărbatului, care a fost realizată la data de 6 august de către Serviciul de Medicină Legală Ploiești. În urma necropsiei, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a opinat schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în loviri sau vătămari cauzatoare de moarte. Cercetările sunt continuate de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova”.
Sunt destul de multe semne de întrebare asupra morții bărbatului internat la Călinești: De ce a durat mai bine de patru ore să fie anunțată Poliția? Care au fost elementele care au dus la încadrarea inițială, de ucidere din culpă? Ce elemente din necropsie au dus la schimbarea încadrării? În măsura în care autoritățile vor răspunde la aceste întrebări, vom reveni asupra subiectului.

4416 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1812 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1818 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

629 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

136 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.