Cât zgomot produc aeromodelele? Ineditul demonstrației de miercuri, de pe Drumul Taberei din Câmpina, în apropierea fostului sat de vacanță

Actualitate (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro a prezentat pe larg proiectul privind reamplasarea și amenajarea unei piste de aeromodelism și a uneia de carting în apropierea fostului sat de vacanță de pe Drumul Taberei, proiect inițiat de consilierii locali Valentin Crețu (PLUS) și Cosmin Raț (POL). Au apărut imediat reacții din partea unor locuitori din zonă, iar ca răspuns la nemulțumirile acestora, inițiatorii au decis organizarea unei demonstrații cu un aeromodel, chiar pe locul viitoarei piste, demonstrație la care au fost invitați și locuitorii din zonă.

Au venit în jur de 15 persoane, dornice să vadă cu ochii lor și să audă cu urechile lor aeromodelele. S-a discutat liber, pe un ton civilizat și cuviincios, dar unii dintrei cei prezenți au acuzat intenția inițiatorilor acestui proiect: ”De ce nu amenajați această pistă la fosta unitate militară din apropierea vârfului dealului Muscel?” - a fost una dintre cele mai auzite întrebări. Oamenilor li s-a explicat că terenul fostei unități militare nu este al Primăriei Câmpina. Fiecare a avut curiozitatea lui, fiecare a vrut să-și spună părerea, indiferent dacă era pro sau contra.
De la subiectul zgomotului aermodelelor s-a trecut rapid la alte probleme ale cartierului - transportul public care este jalnic, iluminatul public deficitar, acum, mai nou, odată cu închiderea parțială a circulațiie rutiere pe Calea Doftanei, devierea traficului prin Cartierul Voila, ceea ce, în opinia unor locuitori, pune în pericol gardurile și chiar casele oamenilor, prin vibrațiile produse.
De asemenea, în privința viitoarei piste de carting, Cosmin Raț, unul dintre inițiatorii proiectului, le-a promis oamenilor că va propune un amendament la acest proiect, în cadrul ședinței de joi, 25 februarie, a Consiliului Local, prin care să fie precizat clar că pista va fi pusă la dispoziție doar pentru carturi electrice, lucru cu care mai mare parte din cei prezenți au fost de acord.
La finalul discuțiilor, un aeromodel a fost pornit, fără a fi eliberat. În materialul video aveți posibilitatea de a asculta zgomotul produs de motorașul aeromodelului atât din apropierea sa, cât și din fața Bisericii ”Nașterea Maicii Domnului”, aflată la aproximativ 150 metri de locul viitoarei piste.
Concluzia întâlnirii i-a aparținut părintelui paroh Nicolae Radu - ”Cred că cel mai important lucru este că acela că, pentru prima dată, oamenii de aici sunt întrebați de aleșii locali ce părere au asupra unui subiect care privește în mod direct viața acestui cartier. Acesta este cel mai mare câștig!”
Acum, rămâne de văzut cum se vor derula dezbaterile și care va fi votul final al Consiliulului Local în privința acestui proiect.

Citiți și: Pistele de aeromodelism și carting încing spiritele în Cartierul Voila. ”O mare bătaie de joc!”, spun unii locuitori din zonă

4294 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

863 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

994 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

33 vizualizari
24 apr. 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

1829 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.