Cât zgomot produc aeromodelele? Ineditul demonstrației de miercuri, de pe Drumul Taberei din Câmpina, în apropierea fostului sat de vacanță

Actualitate (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro a prezentat pe larg proiectul privind reamplasarea și amenajarea unei piste de aeromodelism și a uneia de carting în apropierea fostului sat de vacanță de pe Drumul Taberei, proiect inițiat de consilierii locali Valentin Crețu (PLUS) și Cosmin Raț (POL). Au apărut imediat reacții din partea unor locuitori din zonă, iar ca răspuns la nemulțumirile acestora, inițiatorii au decis organizarea unei demonstrații cu un aeromodel, chiar pe locul viitoarei piste, demonstrație la care au fost invitați și locuitorii din zonă.

Au venit în jur de 15 persoane, dornice să vadă cu ochii lor și să audă cu urechile lor aeromodelele. S-a discutat liber, pe un ton civilizat și cuviincios, dar unii dintrei cei prezenți au acuzat intenția inițiatorilor acestui proiect: ”De ce nu amenajați această pistă la fosta unitate militară din apropierea vârfului dealului Muscel?” - a fost una dintre cele mai auzite întrebări. Oamenilor li s-a explicat că terenul fostei unități militare nu este al Primăriei Câmpina. Fiecare a avut curiozitatea lui, fiecare a vrut să-și spună părerea, indiferent dacă era pro sau contra.
De la subiectul zgomotului aermodelelor s-a trecut rapid la alte probleme ale cartierului - transportul public care este jalnic, iluminatul public deficitar, acum, mai nou, odată cu închiderea parțială a circulațiie rutiere pe Calea Doftanei, devierea traficului prin Cartierul Voila, ceea ce, în opinia unor locuitori, pune în pericol gardurile și chiar casele oamenilor, prin vibrațiile produse.
De asemenea, în privința viitoarei piste de carting, Cosmin Raț, unul dintre inițiatorii proiectului, le-a promis oamenilor că va propune un amendament la acest proiect, în cadrul ședinței de joi, 25 februarie, a Consiliului Local, prin care să fie precizat clar că pista va fi pusă la dispoziție doar pentru carturi electrice, lucru cu care mai mare parte din cei prezenți au fost de acord.
La finalul discuțiilor, un aeromodel a fost pornit, fără a fi eliberat. În materialul video aveți posibilitatea de a asculta zgomotul produs de motorașul aeromodelului atât din apropierea sa, cât și din fața Bisericii ”Nașterea Maicii Domnului”, aflată la aproximativ 150 metri de locul viitoarei piste.
Concluzia întâlnirii i-a aparținut părintelui paroh Nicolae Radu - ”Cred că cel mai important lucru este că acela că, pentru prima dată, oamenii de aici sunt întrebați de aleșii locali ce părere au asupra unui subiect care privește în mod direct viața acestui cartier. Acesta este cel mai mare câștig!”
Acum, rămâne de văzut cum se vor derula dezbaterile și care va fi votul final al Consiliulului Local în privința acestui proiect.

Citiți și: Pistele de aeromodelism și carting încing spiritele în Cartierul Voila. ”O mare bătaie de joc!”, spun unii locuitori din zonă

3508 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2158 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3443 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

3041 vizualizari
16 apr. 2021 09:10

Societate de construcții din zona Câmpina angajează agent de vânzări produse metalurgice

Societatea de construcții LE GRAND G&G SRL angajează AGENT DE VÂNZĂRI PRODUSE METALURGICE.

5783 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.