Interes (politic) maxim pentru evaluarea secretarului general al municipiului Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Conform Art. 485, al.5, din Codul Administrativ, evaluarea performanțelor profesionale ale secretarului general al unei unități administrativ teritoriale se realizează anual, de către o comisie formată din primarul localității și doi consilieri locali. La Câmpina a fost nevoie de două ședințe ale Consiliului Local pentru a se putea alege consilierii care vor face parte din comisia de evaluare a secretarului general, Elena Moldoveanu. De ce această bătălie (politică) pentru un loc în comisie? Care este miza? Cine și ce are de împărțit cu secretarul municipiului? Sunt întrebări la care, momentan, doar cei direct implicați știu răspunsul.

Mai întâi, vă reamintim, la ședința din 25 februarie 2021 a Consiliului Local Câmpina, pentru cele două locuri destinate consilierilor în comisia de evaluare au candidat patru persoane - Livia Lupu (PSD), Roxana Gheorghe (Partidul Verde), Liviu Dumitrache (USR PLUS) și Aron Sabo (PMP), fiecare obținând nouă voturi, ceea ce a echivalat cu respingerea proiectului.
La ședința din 31 martie 2021 a Consiliului Local, proiectul s-a aflat din nou pe ordinea de zi. Propunerile primarului, ca inițiator al proiectului, au fost Roxana Gheorghe (PV) și Livia Lupu (PSD). În plen, coaliția de dreapta i-a propus pe Cezar Grama (PV, aflat în proces cu propriul partid, după ce a fost exclus) și pe Aron Sabo (PMP). În condițiile în care Livia Lupu a fost prezentă online la ședința Consiliului Local și pentru că deja se făcuse un drum până la domiciliul ei, cu urna, la votarea viceprimarului, aceasta a anunțat inițial că nu votează la acest proiect. S-a trecut la votul secret, iar rezultatele au fost: Cezar Grama - 10 voturi, Livia Lupu - 9 voturi, Aron Sabo - 9 voturi, Roxana Gheorghe - 8 voturi. Spre deosebire de luna precedentă, de această dată s-a trecut la un nou vot pentru departajarea între cei doi consilieri aflați la egalitate. ”De această dată, votez si eu”, a anunțat Livia Lupu. Altă pauză, alte buletine de vot, alt drum până la consilierul respectiv, iar rezultatul votului a fost Aron Sabo - 10 voturi, Livia Lupu - 9 voturi. Așadar, consilierii Cezar Grama și Aron Sabo, împreună cu primarul Alin Moldoveanu, vor face parte din Comisia de evaluare a performanțelor profesionale individuale ale secretarului general Elena Moldoveanu.

Conform legislației în vigoare, raportul de evaluare poate avea calificativul ”foarte bine”, ”bine”, ”satisfăcător” sau ”nesatisfăcător”, iar de calificativul obținut la evaluare se va ține cont în cazul promovării într-o funcție publică superioară, acordării unor prime, dar și diminuării salariului cu 10% pentru calificativul ”satisfăcător” sau eliberarea din funcția publică.
Interesul maxim al partidelor de a avea oameni în această comisie de evaluare a secretarului general este destul de ciudat, chiar suspect, iar faptul că unii s-au antepronunțat deja în privința secretarului general Elena Moldoveanu nu face altceva decât să întărească și mai mult suspiciunile deja existente, mai ales că este vorba despre Cezar Grama - membru în comisia de evaluare (dovada AICI) și parțial despre PMP, partid din care face parte cel de-al doilea consilier ales în comisia de evaluare (citiți AICI).

4641 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Richard Buntea 05.04.2021 20:40 Grama(tica) și Sabo, fără experiență în administrația locală și fără studii de specialitate, vor analiza activitatea secretarului general al municipiului. Ca și cum eu m-aș apuca să mă pronunț în legătură cu fizica nucleară și fuziunea la rece
  • Iuliana Ghita 06.04.2021 15:25 Nu vad cum pot evalua activitatea Secretarului general al Municipiului Campina pe anul 2020 consilieri care si-au inceput mandatul la finalul anului 2020.Iar activitatea pe care o poate evalua un consilier local consta in legalitatea hotararilor de consiliu sau contestrea lor de catre Prefectura ceea ce nu s-a intamplat pana acum.Relaxati-va doamna Secretar General!

Actualitate

373 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1290 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

443 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1380 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.