Interes (politic) maxim pentru evaluarea secretarului general al municipiului Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Conform Art. 485, al.5, din Codul Administrativ, evaluarea performanțelor profesionale ale secretarului general al unei unități administrativ teritoriale se realizează anual, de către o comisie formată din primarul localității și doi consilieri locali. La Câmpina a fost nevoie de două ședințe ale Consiliului Local pentru a se putea alege consilierii care vor face parte din comisia de evaluare a secretarului general, Elena Moldoveanu. De ce această bătălie (politică) pentru un loc în comisie? Care este miza? Cine și ce are de împărțit cu secretarul municipiului? Sunt întrebări la care, momentan, doar cei direct implicați știu răspunsul.

Mai întâi, vă reamintim, la ședința din 25 februarie 2021 a Consiliului Local Câmpina, pentru cele două locuri destinate consilierilor în comisia de evaluare au candidat patru persoane - Livia Lupu (PSD), Roxana Gheorghe (Partidul Verde), Liviu Dumitrache (USR PLUS) și Aron Sabo (PMP), fiecare obținând nouă voturi, ceea ce a echivalat cu respingerea proiectului.
La ședința din 31 martie 2021 a Consiliului Local, proiectul s-a aflat din nou pe ordinea de zi. Propunerile primarului, ca inițiator al proiectului, au fost Roxana Gheorghe (PV) și Livia Lupu (PSD). În plen, coaliția de dreapta i-a propus pe Cezar Grama (PV, aflat în proces cu propriul partid, după ce a fost exclus) și pe Aron Sabo (PMP). În condițiile în care Livia Lupu a fost prezentă online la ședința Consiliului Local și pentru că deja se făcuse un drum până la domiciliul ei, cu urna, la votarea viceprimarului, aceasta a anunțat inițial că nu votează la acest proiect. S-a trecut la votul secret, iar rezultatele au fost: Cezar Grama - 10 voturi, Livia Lupu - 9 voturi, Aron Sabo - 9 voturi, Roxana Gheorghe - 8 voturi. Spre deosebire de luna precedentă, de această dată s-a trecut la un nou vot pentru departajarea între cei doi consilieri aflați la egalitate. ”De această dată, votez si eu”, a anunțat Livia Lupu. Altă pauză, alte buletine de vot, alt drum până la consilierul respectiv, iar rezultatul votului a fost Aron Sabo - 10 voturi, Livia Lupu - 9 voturi. Așadar, consilierii Cezar Grama și Aron Sabo, împreună cu primarul Alin Moldoveanu, vor face parte din Comisia de evaluare a performanțelor profesionale individuale ale secretarului general Elena Moldoveanu.

Conform legislației în vigoare, raportul de evaluare poate avea calificativul ”foarte bine”, ”bine”, ”satisfăcător” sau ”nesatisfăcător”, iar de calificativul obținut la evaluare se va ține cont în cazul promovării într-o funcție publică superioară, acordării unor prime, dar și diminuării salariului cu 10% pentru calificativul ”satisfăcător” sau eliberarea din funcția publică.
Interesul maxim al partidelor de a avea oameni în această comisie de evaluare a secretarului general este destul de ciudat, chiar suspect, iar faptul că unii s-au antepronunțat deja în privința secretarului general Elena Moldoveanu nu face altceva decât să întărească și mai mult suspiciunile deja existente, mai ales că este vorba despre Cezar Grama - membru în comisia de evaluare (dovada AICI) și parțial despre PMP, partid din care face parte cel de-al doilea consilier ales în comisia de evaluare (citiți AICI).

3194 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Richard Buntea 05.04.2021 20:40 Grama(tica) și Sabo, fără experiență în administrația locală și fără studii de specialitate, vor analiza activitatea secretarului general al municipiului. Ca și cum eu m-aș apuca să mă pronunț în legătură cu fizica nucleară și fuziunea la rece
  • Iuliana Ghita 06.04.2021 15:25 Nu vad cum pot evalua activitatea Secretarului general al Municipiului Campina pe anul 2020 consilieri care si-au inceput mandatul la finalul anului 2020.Iar activitatea pe care o poate evalua un consilier local consta in legalitatea hotararilor de consiliu sau contestrea lor de catre Prefectura ceea ce nu s-a intamplat pana acum.Relaxati-va doamna Secretar General!

Actualitate

2201 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3525 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

3046 vizualizari
16 apr. 2021 09:10

Societate de construcții din zona Câmpina angajează agent de vânzări produse metalurgice

Societatea de construcții LE GRAND G&G SRL angajează AGENT DE VÂNZĂRI PRODUSE METALURGICE.

5791 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.