Peste 400 de elevi și cadre de la Școala de Poliție din Câmpina au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Social (Categoria articolului)

O amplă campanie de donare de sânge se desfășoară în această săptămână la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. De marți până vineri, elevii promoției iulie 2018 și cadre ale instituției donează sânge pentru pacienții din spitale, acțiunea desfășurându-se în parteneriat cu Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Prahova. 

Astăzi, 14 iunie, este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, aleasă de Organizația Mondială a Sănătății în semn de omagiu pentru imunologul austriac Karl Landsteiner, laureat al premiului Nobel pentru medicină în 1930, pentru descoperirea grupelor de sânge. Astăzi se împlinesc 150 de ani de la nașterea celui datorită căruia transfuziile de sânge au devenit în zilele noastre proceduri medicale de rutină. Iar pentru Școala de Poliție de la Câmpina, donarea de sânge reprezintă un lucru obișnuit, normal, astfel de acțiuni organizându-se chiar și de două ori pe an și devenind deja o tradiție, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, comisar șef de poliție Beatrice Melincianu. (video)
"Sunt mulți ani de când Școala de Poliție de la Câmpina este partenerul nostru de nădejde. Sângele donat de elevii polițiști ne ajută în momentele în care la Centrul de Transfuzii Sanguine din Ploiești vin tot mai puțini donatori. Trebuie să spunem că foarte mulți dintre donatorii noștri de la Centru sunt oameni de la țară, care în această perioadă sunt ocupați cu muncile câmpului. Mă bucur că viitorii polițiști ajută atân pe stradă, acolo unde își fac meseria, dar ajută și oamenii din spitale. Le mulțumim mult și așteptăm ca și alte școli sau instituții să le urmeze exemplul, pentru că permanent avem nevoie de sânge pentru pacienții din spitale", ne-a declarat dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului Județean de Transfuzii Sanguine. (video)
Elevii care au donat sânge au primit apă plată sau minerală, sucuri și dulciuri, precum și tichete de masă. În total, au fost peste 400 de donatori. Reprezentanții Centrului Județean de Transfuzii Sanguine au venit de la Ploiești cu paturile și toate materialele sanitare necesare recoltării. "Aș vrea să le mulțumesc și sponsorilor noștri, care sunt mereu alături de noi: Mega Image, care ne asigură produse alimentare pentru donatori; Magazinul Auchan, care lunar ne furnizează eugenii pentru donatori; patiseria Casa Budui din Blejoi, care ne furnizează cornurile pentru cei care donează sânge. Este foarte important pentru noi că-i avem alături", a mai afirmat directorul Centrului Județean de Transfuzii Sanguine, dr. Georgeta Hanganu.

8008 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1600 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

811 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

340 vizualizari
24 apr. 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

1730 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.