Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a inițiat o întâlnire cu oameni de afaceri din localitate, principalul subiect fiind prezentarea oportunităților oferite de Programul Operațional Tranziție Justă (POTJ), discutându-se inclusiv despre posibilitatea accesării de fonduri europene prin acest program pentru ecologizarea terenurilor contaminate.
Precizăm faptul că prin POTJ vor fi finanțate cu precădere nevoile de dezvoltare din următoarele sectoare: creșterea și diversificarea economică, ocuparea forței de muncă prin recalificare sau reconversieprofesională, decontaminarea siturilor poluate și economie circulară, energie curată prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, eficiență energetică și energie din surse regenerabile precum și digitalizarea.
La întâlnire organizată vineri, 21 mai 2021, la Casa Tineretului, au fost prezenți din partea administrației locale primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache, administratorul public Adrian Dobre, arhitectul-șef Roxana Pandele, consilierul personal al primarului, Eugen Prună, precum și aproximativ 20 de oameni de afaceri, din domeniile vizate de acest program operațional, precum și reprezentanți ai firmei de consultanță MKBT București, detaliile programului lansat de Uniunea Europeană fiind prezentate de Bogdan Suditu.
Principalele puncte din cadrul POTJ care au fost prezentate au vizat domeniile eligibile, totul derulându-se sub forma unei dialog cu reprezentantul firmei de consultanță, atât oamenii de afaceri, cât și reprezentanții administrației locale dorind să afle răspunsuri la o serie de chestiuni punctuale. Asta cu atât mai mult cu cât, din informațiile existente în prezent, România poate atrage fonduri de aproape 2 miliarde de euro prin Programul Operațional Tranziție Justă, atât în sectorul public, dar mai ales în cel privat.
De asemenea, reprezentanții administrației locale au informat mediul de afaceri asupra altor probleme de interes local - de la Strategia de Dezvoltare Locală, la Planul Urbanistic General, de la criteriile de impozitare, la relația cu operatorii de utilități, de la anunțarea firmelor câmpinene la licitațiile organizate de Primăria Câmpina și până la probleme de urbanism. De asemenea, oamenii de afaceri au avut întrebări punctuale și au fost discuții interesante, atât pe marginea Programul Operațional Tranziție Justă, cât și a subiectelor prezentate de administrația locală. Cel mai important este că, la finalul întâlnirii, a fost apreciat demersul administrației locale și s-a stabilit ca astfel de întâlniri să aibă loc periodic.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.
Pompierii din Câmpina și Băicoi au intervenit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe Strada Republicii din orașul Băicoi.