În ultima vreme v-am prezentat numeroase imagini cu Câmpina de altădată, cu orașul acesta fermecător mai ales în perioda interbelică. Am văzut cu toții ce clădiri minunate erau în zona centrală a localității și nu numai. Clădiri care astăzi nu mai există decât în fotografii vechi și poate în amintirile unor câmpineni. Pornind de la această idee, a modului în care arăta odată centrul localității, am decis să facem o scurtă plimbare pe bulevardul central, de la Notariate până la Poșta Mică, să vedem cum avem grijă astăzi de orașul devenit municipiu.
Prin urmare, vorbim strict de zona centrală a localității, cea care ar trebui să strălucească. Din păcate, numai aici, pe această porțiune, de la Notariate la Poșta Mică, de-o parte și de alta a Bulevardului Carol I, există numeroase clădiri și spații care fac de rușine Câmpina, iar vinovați sunt atât proprietarii lor, cei care le administrează, dar și administrația locală, care le permite aproape orice.
Începem cu deja celebrul "turn înclinat" de la intersecția cu Strada 1 Decembrie 1918, clădire pe care, probabil, o vom lăsa moștenire nu doar copiilor, ci și nepoților noștri. Le vom încărca și lor existența cu acest monstru din beton pe care proprietarul nu doar că nu reușește să-l finalizeze sau dărâme, dar nici măcar nu-l acoperă cu un mesh pentru a-i mai ascunde urâțenia. Iar peste drum, în Parcul Trandafirilor, lângă "cavoul" sub care zac descoperiri arheologice despre care nu știm nimic, se află sediul neterminat al EdilConst, pe care societatea nu l-a mai finalizat din lipsă de fonduri.
Mergem mai departe și ne lovim de sediul BancPost, clădirea aceea oribilă, albastră, pentru care nu știm cine a dat autorizație pentru că nu se respectă sub nicio formă arhitectura și coloristica zonei. O clădire aruncată, efectiv, lângă trotuar, o clădire a cărei fațadă, și așa urâtă, începe să se scorojească. Și traversăm din nou pentru a "admira" fostul cinematograf, în toată splendoarea lui, cu tot cu buruienile din spațiile din fața clădirii.
Mai departe avem blocuri, multe blocuri, cu spații comerciale la parter, unele funcționale, altele în așteptarea chiriașilor. Ajungem la sediul fostului Telekom (fostul Romtelecom, fostul PTTR de pe vremuri). Părăsită, tasată, instabilă, murdară, clădirea aceasta mare reflectă, în geamurile ei, indiferența sau, poate, neputința, celor care o dețin și care tot încearcă, fără succes, să o închirieze.
Și ajungem în zona ABC - Salcie, unde avem deprimanta imagine a sediului CEC Bank, clădire care pare părăsită, dar nu e. Aici, dincolo de geamurile acelea fumurii și de panourile jenante, chiar funcționează sucursala din Câmpina a CEC. În ton cu imaginea jalnică a băncii numită CEC, peste drum, avem un magazin mare, cu de toate pentru toți, cu mărfuri expuse afară, un fel de târg în centrul Câmpinei. Pe aceeași parte a bulevardului, mai jos, în apropierea intersecției cu Sondei, avem "superba" Poștă Mică, un spațiu care reflectă perfect situația în care se află astăzi Poșta Română.
Cam așa stau lucrurile în centrul municipiului Câmpina. Probabil că mai sunt și alte spații sau clădiri cu probleme. Noi v-am prezentat câteva, cele mai semnificative, cu speranța că, măcar acolo unde se poate, lucrurile se vor schimba în bine.
Luni dimineață, la Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Bulevardul Carol I.
Elevii claselor a VIII-a încep de luni, 17 martie, seria simulărilor pentru Evaluarea Națională.
Se întâmplă în Prahova și lucruri abominabile, incredibile, de neacceptat.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă vineri seara în parcarea Complexului comercial Kaufland din Câmpina.