CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Centrul Câmpinei - clădiri și spații care fac municipiul de rușine

- Actualitate -

Centrul Câmpinei - clădiri și spații care fac municipiul de rușine

În ultima vreme v-am prezentat numeroase imagini cu Câmpina de altădată, cu orașul acesta fermecător mai ales în perioda interbelică. Am văzut cu toții ce clădiri minunate erau în zona centrală a localității și nu numai. Clădiri care astăzi nu mai există decât în fotografii vechi și poate în amintirile unor câmpineni. Pornind de la această idee, a modului în care arăta odată centrul localității, am decis să facem o scurtă plimbare pe bulevardul central, de la Notariate până la Poșta Mică, să vedem cum avem grijă astăzi de orașul devenit municipiu.

Prin urmare, vorbim strict de zona centrală a localității, cea care ar trebui să strălucească. Din păcate, numai aici, pe această porțiune, de la Notariate la Poșta Mică, de-o parte și de alta a Bulevardului Carol I, există numeroase clădiri și spații care fac de rușine Câmpina, iar vinovați sunt atât proprietarii lor, cei care le administrează, dar și administrația locală, care le permite aproape orice. 
Începem cu deja celebrul "turn înclinat" de la intersecția cu Strada 1 Decembrie 1918, clădire pe care, probabil, o vom lăsa moștenire nu doar copiilor, ci și nepoților noștri. Le vom încărca și lor existența cu acest monstru din beton pe care proprietarul nu doar că nu reușește să-l finalizeze sau dărâme, dar nici măcar nu-l acoperă cu un mesh pentru a-i mai ascunde urâțenia. Iar peste drum, în Parcul Trandafirilor, lângă "cavoul" sub care zac descoperiri arheologice despre care nu știm nimic, se află sediul neterminat al EdilConst, pe care societatea nu l-a mai finalizat din lipsă de fonduri.
Mergem mai departe și ne lovim de sediul BancPost, clădirea aceea oribilă, albastră, pentru care nu știm cine a dat autorizație pentru că nu se respectă sub nicio formă arhitectura și coloristica zonei. O clădire aruncată, efectiv, lângă trotuar, o clădire a cărei fațadă, și așa urâtă, începe să se scorojească. Și traversăm din nou pentru a "admira" fostul cinematograf, în toată splendoarea lui, cu tot cu buruienile din spațiile din fața clădirii.
Mai departe avem blocuri, multe blocuri, cu spații comerciale la parter, unele funcționale, altele în așteptarea chiriașilor. Ajungem la sediul fostului Telekom (fostul Romtelecom, fostul PTTR de pe vremuri). Părăsită, tasată, instabilă, murdară, clădirea aceasta mare reflectă, în geamurile ei, indiferența sau, poate, neputința, celor care o dețin și care tot încearcă, fără succes, să o închirieze.
Și ajungem în zona ABC - Salcie, unde avem deprimanta imagine a sediului CEC Bank, clădire care pare părăsită, dar nu e. Aici, dincolo de geamurile acelea fumurii și de panourile jenante, chiar funcționează sucursala din Câmpina a CEC. În ton cu imaginea jalnică a băncii numită CEC, peste drum, avem un magazin mare, cu de toate pentru toți, cu mărfuri expuse afară, un fel de târg în centrul Câmpinei. Pe aceeași parte a bulevardului, mai jos, în apropierea intersecției cu Sondei, avem "superba" Poștă Mică, un spațiu care reflectă perfect situația în care se află astăzi Poșta Română.
Cam așa stau lucrurile în centrul municipiului Câmpina. Probabil că mai sunt și alte spații sau clădiri cu probleme. Noi v-am prezentat câteva, cele mai semnificative, cu speranța că, măcar acolo unde se poate, lucrurile se vor schimba în bine.


13 Nov 2018 21:02 6691 vizualizari


Comentarii


  • 14.11.2018 23:59 Zaharia Mioara Nu cred ca Speranta mai vine acolo unde cine ar trebui sa vada, trece orb pe langa...
  • 14.11.2018 18:35 Ion Petre Nu vede nimeni ca nu mai merge nimic in orasul asta?
  • 14.11.2018 14:09 FLORICA DINU Si daca toate spatiile comerciale ar expune marfurile "ca afara", ca doar stiti ca asa este in Grecia , Turcia, Spania, Anglia, n-o fi in centru Londrei,( dar din experienta acestei veri, va spun ca expun marfa pe trotuar), si nu exista atatea restrictii, dar nici nu ne comparam cu Londra, noi suntem " mai catolici decat papa", asa ca ....
  • 14.11.2018 11:21 Catalin Z. Ați uitat de hidoșenia de vis-a-vis de Colegiul Național Nicolae Grigorescu, care ar trebui dărâmată dar din păcate se pare că s-a reluat construcția ei... https://www.google.com/maps/@45.1269066,25.7351377,3a,75y,288.58h,96.28t/data=!3m6!1e1!3m4!1se_SS4zFdiy0Pn_xk-zfEeg!2e0!7i13312!8i6656
  • 14.11.2018 00:38 Gheorghe Alexe Ca sa fii deranjat de astfel de cladiri ("aka" peisaje), ar trebui sa ai un asa numit "simt al esteticului". Si cum majoritatea dintre noi nu il au, e explicabil de ce nu ne deranjeaza. Pentru ca, daca ne-ar fi deranjat, aceste "uratenii" n-ar fi existat... Punct.
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
886 vizualizari 14 Jun 2024 17:25 Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

În urmă cu mai mult de doi ani, într-o seară de aprilie, un accident produs pe trecerea de pietoni de la Liceul Forestier șoca întreaga comunitate din Câmpina. Paul Dragomir, un copil de numai 17 ani, era spulberat de un bolid, condus de Adela Pena, care nici măcar nu pusese piciorul pe frână! Băiatul - elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” - și-a pierdut viața instantaneu.

citeste mai mult
860 vizualizari 14 Jun 2024 16:51 A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

După orele prânzului, un mesaj RO-ALERT atenționa câmpinenii asupra prezenței unui urs pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

citeste mai mult
518 vizualizari 13 Jun 2024 17:52 Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Polițiștii prahoveni au efectuat mai multe percheziții într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane cercetate pentru trafic și dețeinere de droguri.

citeste mai mult
902 vizualizari 12 Jun 2024 17:54 Alegeri locale 2024. Daniel Ioniță: ”Aveți în continuare încredere în echipa România în Acțiune!”

Alegeri locale 2024. Daniel Ioniță: ”Aveți în continuare încredere în echipa România în Acțiune!”

După anunțarea rezultatelor la alegerile locale din 9 iunie 2024, Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune și candidat al acestei formațiuni politice la funcția de primar al municipiului Câmpina, ne-a transmis următorul mesaj:

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV