Primăria Câmpina a decis ca în zona centrală a municipiului să renunțe la vopseaua clasică pentru marcarea trecerilor de pietoni și să utilizeze vopsea termoplastică. Prin urmare, "zebrele" de pe bulevardul central nu mai sunt alb-negre, ci au fost vopsite în alb și roșu.
Potrivit reprezentanților Primăriei, acest tip de marcaj este mult mai eficient: este antiderapant, are un contrast mai puternic și este vizibil de la o distanță mai mare, iar odată întărită, vopseaua termoplastică formează un strat mai gros, ca și la marcajele rezonatoare. În plus, acest tip de vopsea, turnată la cald, are o aderență bună la stratul de suport și o rezistență mult mai mare, comparativ cu vopseaua clasică, la trafic și la factorii climatici. De exemplu, în timp ce vopseaua obișnuită de marcaj are o garanție de șase luni, lucrările realizate cu vopsea termoplastică au o garanție de până la 36 de luni.
Noile treceri de pietoni sunt parte a contractului anual de realizare a marcajelor rutiere longitudinale și transversale, contract încheiat de Primăria Câmpina cu societatea Teo Trans Consulting SRL București. Valoarea contractului este de aproximativ 50.000 lei (fără TVA) pentru tot anul.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.