Panică la Telega, după ce un urs a intrat în gospodăriile oamenilor şi a ucis mai multe oi

Actualitate (Categoria articolului)

De mai bine de o săptămână, în comuna Telega, în zona Băilor Sărate, este agitaţie mare printre localnici, după ce un urs şi-a făcut un obicei din a coborî în fiecare zi din pădure și a intra în gospodăriile oamenilor. Până acum a ucis opt oi, iar oamenii se tem inclusiv pentru viața lor, nu doar a animalelor din curte.

Gospodăriile lui Cătălin Brezeanu şi Ionel Apostol au fost cele mai expuse la vizitele ursului, din prima gospodărie fiind ucise cinci oi, iar din cea de-a doua, trei oi. Locuitorii din zonă sunt îngroziţi, unii dintre ei trezindu-se efectiv cu ursul în mijlocul curţii, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum.
În mod firesc, sătenii din zona vizitată de urs s-au adresat primarului Gheorghe Ilie, care tot încearcă să găsească o soluție. "De sâmbătă, 24 iunie, a început să tot vină un urs la gospodăriile oamenilor din zona Băilor. Dincolo de panica îndreptăţită în rândul oamenilor, problema este că ursul a ucis până acum opt oi şi miei din două gospodării. În această situaţie, la începutul săptămânii trecute ne-am adresat Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor, care ne-au trimis miercurea trecută un vânător să pândească sosirea ursului. Acesta a venit ca de obicei, în jurul aceleiaşi ore, iar vânătorul a tras doar pentru a-l speria. Joi ursul a venit din nou. Vineri a revenit şi vânătorul, care a tras din nou mai multe focuri de armă pentru a-l speria pe urs. În acest week-end, din informaţiile pe care le am, ursul nu a mai venit. Acum, problema este ceva mai complicată. Există un ghid-cadru privind măsurile pe care le putem lua noi ca administraţie locală în astfel de situaţii. Ştiţi că s-au făcut tot felul de demersuri şi un urs nu mai poate fi împuşcat atât de uşor, chiar dacă el produce pagube. Este o întreagă procedură de urmat... Acum, speranţa noastră este că poate ursul s-a speriat şi a plecat spre alte zări", ne-a declarat primarul comunei Telega, Gheorghe Ilie.
Am discutat cu mai mulţi oameni din Telega şi teama încă mai domneşte în rândurile lor. În plus, sunt foarte supăraţi că un urs care produce pagube nu poate fi vânat. "Aşteptăm să omoare pe cineva?!" - este întrebarea lor, la care nu poate da nimeni un răspuns, deocamdată, oricât ai căuta în ghidurile și procedurile legale pentru astfel de situaţii. Iar faptul că ei trebuie să trăiască doar cu speranţa că ursul s-a speriat şi nu va mai reveni, numai viață normală nu mai e asta.

16309 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • L 04.07.2017 01:37 Tranchilizare si relocare nu se mai poate sau tre sa impuste vanatorasii colonei prahoveni toti ursii?
  • Boghy 04.07.2017 07:57 ... astia nu au auzit de tranchilizante? Tot spera sa-l poata impusca. Poate au facut-o deja. Cine stie? La cat sunt de nemernici nu m-as mira.

Actualitate

317 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1240 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

392 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1350 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.