Arteziana de la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina, o mizerie. De 15 ani, n-a mai "aruncat" strop de apă...

Social (Categoria articolului)

Fântâna arteziană din curtea sălii de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" a fost realizată în anul 2004, când a fost inaugurată sala, în prezența premierului de atunci, Adrian Năstase. A funcționat doar în ziua inaugurării, iar de atunci nu a mai aruncat strop de apă. Sunt 15 ani de când fântâna de la "Grigorescu" este doar un obiect de decor. Astăzi, fântâna de la "Grigorescu" ne oferă o imagine dezolantă, este stricată, murdară, urât mirositoare, spartă. Mizerabilă.

De câțiva ani se tot vorbește prin Primărie, ba chiar și la nivelul Consiliului Local, despre repararea și reamenajarea acestei fântâni, dar până acum nu s-a făcut nimic. Speram ca măcar în 2019, anul în care se sărbătorește centenarul Colegiului Național "Nicolae Grigorescu", să-și arunce cineva o privire și spre fântâna arteziană și să ia decizia corectă. Până acum, însă, veștile bune au întârziat să apară și asta în condițiile în care sunt destule persoane în administrația locală care au absolvit "Grigorescu" și se laudă cu asta. Păi, n-ați vrea să vă lăudați și cu o faptă bună pentru liceul pe care l-ați absolvit?!
Fântâna arteziană a fost realizată exact pe locul unde, până prin 2001-2002, s-a aflat una dintre clădirile simbol pentru istoria Câmpinei - casa prințului Dimitrie Barbu Știrbei, construită în anul 1872 și în care, mai târziu, din 1919, a funcționat primul liceu din Câmpina. Casa princiară a fost donată autorităților locale, cu tot cu terenul de 11.000 mp, de către Martha de Blome, fiica prințului. Clădirea a fost demolată când a început construcția sălii de sport, iar pe locul ei, a Casei Princiare de altădată, s-a realizat această fântână care nu a funcționat decât o zi...

2745 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Toni 11.08.2019 16:42 Mai sunt 2 arteziene- in curtea liceului Petrol si la Caminele(focar de infectie) ex Petrol actuale ale Primariei,pline si ele de gunoaie,si ele o mandrie a administratiei Tiseanu

Social

1068 vizualizari
15 nov. 2019 09:48

S-a dat startul ShoeBox 2019 - "Cadoul din cutia de pantofi". O campanie dedicată copiilor nevoiași, la care putem contribui cu toții

"ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi" este o încercare de a face lumea un loc mai frumos pentru sute, mii de copii nevoiași din România. Este o campanie începută în 2007 într-o familie, continuată la nivel de oraș, apoi extinsă în toată țara. Un proiect generos, în care sunt implicați oameni care ajută alți oameni, un proiect prin care se dorește strângerea de cadouri pentru copiii sărmani, în pragul Crăciunului. Ne facem singuri un dar, aducând bucurie în inima unui copil.

865 vizualizari
15 nov. 2019 08:38

Elevii de la Școala Centrală Câmpina au învățat cum să acorde corect primul ajutor. Un proiect derulat în parteneriat cu Școala Postliceală "Louis Pasteur"

La Școala Gimnazială Centrală din Câmpina s-a desfășurat miercuri, 13 noiembrie 2019, o activitate extracurriculară, parte a unui proiect mai amplu, intitulat "Sănătatea dumneavoastră". Este un proiect inițiat de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina, care pregătește asistenți medicali generaliști și asistenți medicali de farmacie și care derulează mai multe proiecte cu caracter social pentru comunitate. Activitatea de miercuri s-a desfășurat sub sloganul "Fă totul pentru viață! Acordă primul ajutor!".

Alte stiri recente

1646 vizualizari
14 nov. 2019 22:18

Primăria Câmpina a solicitat 400.000 lei Guvernului României pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare

1 comentarii

”400.000 de lei este suma pe care am solicitat-o Guvernului României pentru o viitoare rectificare bugetară. Am solicitat această sumă pentru cheltuieli de funcționare, chiar dacă probabil vom încheia anul cu un ușor excedent, pentru că este foarte greu să închei un buget pe zero. Totuși, în cazul în care nu vom primi acești bani, noi mai avem niște mici rezerve pe la investiții, de 100.000, 200.000, 300.000 lei pe la câteva poziții, la care putem apela la sfârșitul anului, astfel încât să asigurăm total cheltuielile de funcționare”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL. (video)

1244 vizualizari
14 nov. 2019 21:50

Deputatul Răzvan Prișcă și președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, au mulțumit electoratului pentru votul din primul tur al prezidențialelor

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, a câștigat detașat primul tur al scrutinului electoral atât la nivelul județului Prahova, cât și în Câmpina - în toate cele 23 secții de vot. La Câmpina, Iohannis a obținut 36,95% din voturi, iar în Prahova - 38,70%. Astăzi, liberalii câmpineni au organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultatele primului tur al prezidențialelor, la conferință participând, alături de președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, deputatul PNL Răzvan Prișcă.