Arteziana de la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina, o mizerie. De 15 ani, n-a mai "aruncat" strop de apă...

Social (Categoria articolului)

Fântâna arteziană din curtea sălii de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" a fost realizată în anul 2004, când a fost inaugurată sala, în prezența premierului de atunci, Adrian Năstase. A funcționat doar în ziua inaugurării, iar de atunci nu a mai aruncat strop de apă. Sunt 15 ani de când fântâna de la "Grigorescu" este doar un obiect de decor. Astăzi, fântâna de la "Grigorescu" ne oferă o imagine dezolantă, este stricată, murdară, urât mirositoare, spartă. Mizerabilă.

De câțiva ani se tot vorbește prin Primărie, ba chiar și la nivelul Consiliului Local, despre repararea și reamenajarea acestei fântâni, dar până acum nu s-a făcut nimic. Speram ca măcar în 2019, anul în care se sărbătorește centenarul Colegiului Național "Nicolae Grigorescu", să-și arunce cineva o privire și spre fântâna arteziană și să ia decizia corectă. Până acum, însă, veștile bune au întârziat să apară și asta în condițiile în care sunt destule persoane în administrația locală care au absolvit "Grigorescu" și se laudă cu asta. Păi, n-ați vrea să vă lăudați și cu o faptă bună pentru liceul pe care l-ați absolvit?!
Fântâna arteziană a fost realizată exact pe locul unde, până prin 2001-2002, s-a aflat una dintre clădirile simbol pentru istoria Câmpinei - casa prințului Dimitrie Barbu Știrbei, construită în anul 1872 și în care, mai târziu, din 1919, a funcționat primul liceu din Câmpina. Casa princiară a fost donată autorităților locale, cu tot cu terenul de 11.000 mp, de către Martha de Blome, fiica prințului. Clădirea a fost demolată când a început construcția sălii de sport, iar pe locul ei, a Casei Princiare de altădată, s-a realizat această fântână care nu a funcționat decât o zi...

2499 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Toni 11.08.2019 16:42 Mai sunt 2 arteziene- in curtea liceului Petrol si la Caminele(focar de infectie) ex Petrol actuale ale Primariei,pline si ele de gunoaie,si ele o mandrie a administratiei Tiseanu

Social

1659 vizualizari
18 aug. 2019 20:23

Emoțiile absolvirii pentru promoția 2016-2019 a Școlii Postliceale "Louis Pasteur" din Câmpina

În 2016, aproximativ 60 de tineri porneau pe un drum nou. Unii abia terminaseră liceul, alții aveau diverse meserii și au dorit să se reprofileze, alții voiau, pur și simplu, să-și încerce forțele, să se convingă dacă sunt sau nu pregătiți pentru o astfel de provocare. Cu toții au devenit colegi la Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina și pentru toți au urmat trei ani grei, cu multe încercări, cu momente delicate, dar trei ani frumoși, în familia AMUS. Astăzi, acei tineri au absolvit școala, mai au de susținut examenul final și apoi vor primi diplomele de asistenți medicali generaliști.

2511 vizualizari
18 aug. 2019 10:44

Codul Rutier a fost modificat. Amendă și permis suspendat pentru șoferii care fac "live la volan"

1 comentarii

Guvernul a aprobat, la începutul săptămânii, Ordonanța de Urgență 11/2019 care modifică și completează Codul Rutier. Actul normativ a fost publicat deja în Monitorul Oficial. Potrivit OUG 11, se va interzice ținerea în mână ori folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare. Varianta aflată în prezent în vigoare interzice doar folosirea telefoanelor mobile în timpul mersului.

Alte stiri recente

206 vizualizari
20 aug. 2019 12:47

Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

298 vizualizari
20 aug. 2019 09:38

Parcul de la Soldat (rămas fără Soldat) încă nu e gata pentru efectuarea recepției tehnice

482 de zile au trecut de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, rămas între timp și fără... Soldat. Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată în termen de 120 de zile și probabil că va rămâne un exemplu negativ de referință pentru investițiile din Câmpina. Luni, 19 august, în Parcul de la Soldat nu era nici picior de muncitor, asta în condițiile în care mai sunt unele lucruri de făcut, iar recepția lucrării evident că nu a fost realizată.