În ianuarie anul trecut, Primăria municipiului Câmpina a încheiat un contract de finanțare cu granturi din partea Islandei, Norvegiei și Liechtensteinului, pentru implementarea proiectului ”Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbări climatice”, proiect în valoare totală de 611.497,70 lei.
Una dintre activitățile din cadrul acestui proiect a fost organizarea unui work-shop privind planificarea strategică a gestionării deșeurilor în municipiul Câmpina, acțiune care a avut loc vineri, 13 ianuarie 2023, la sediul Primăriei, și la care au participat, în afara reprezentanților administrației locale, reprezentanți ai Universității Politehnice București și doctoranzi ai acestei instituții.
Au fost prezentate o serie de date foarte interesante, care vor sta la baza Strategiei de adaptare la schimbări climatice, document cu care se va finaliza acest proiect. Astfel, într-o analiză a perioadei 2018-2020, la nivelul municipiului Câmpina s-a constatat o ușoară scădere a fluxului de deșeuri eliminate prin depozitare (de la 11.345,6 tone, în 2018, la 10.985,2 tone, în 2020), precum și creșteri semnificative la deșeurile încredințate spre reciclare (de la 132,5 tone, în 2018, la 510,4 tone, în 2020) și la valorificarea energetică a deșeurilor (de la 14 tone, în 2018, la 607 tone, în 2020).
De asemenea, analiza specialiștilor a făcut referire și la punctele tari și punctele slabe în sistemul de colectare a deșeurilor. La puncte slabe sunt menționate - reamintim, la nivelul anului 2020: recuperarea materială și energetică redusă a deșeurilor, deficiențe în procesul de compostare, slaba implicare a cetățenilor în colectarea selectivă a deșeurilor, spații verzi și perdele de protecție insuficiente, precum și existența depozitelor de deșeuri industriale periculoase (batalele).
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.