Primăria Câmpina explică de ce mutarea Soldatului la notariate costă 184.794 lei. Explicații diferite de ceea ce s-a discutat în ședința Consiliului Local

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria Câmpina a organizat astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a încercat, printre altele, să lămurească problema costului ridicat, de 184.794 lei, al mutării Monumentului Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională. Vă amintiți în mod cert acest subiect care a făcut valuri în ultima vreme - mutarea Soldatului din Parcul Regele Mihai I în Parcul Trandafirilor de la notariate, proiect inițiat de primarul Horia Tiseanu și aprobat în unanimitate de Consiliul Local. Un proiect la care Horia Tiseanu a semnat raportul procedurii... ca primarul, conform propriei afirmații din plenul ședinței CL. Astăzi, însă, nimic din ce s-a discutat la ședința CL nu a mai fost valabil, cu o excepție - suma de 184.794 lei necesară mutării statuii, cu tot ceea ce presupune această mutare, adică demolare, reamplasare, soclu nou, restaurare statuie.

Primarul Horia Tiseanu a explicat în cadrul conferinței de presă în ce constau cheltuielile pentru mutarea statuii: 131.718 lei cu tot cu TVA - demolarea actualului soclu, reamplasarea statuii, realizarea unui soclu nou din beton și din tablă de oțel, restaurarea statuii înainte de amplasarea pe noul soclu. Din această sumă, construirea noului soclu înseamnă 72.000 lei, potrivit afirmației primarului, iar "anvelopanta artistică", adică drepturile de autor pe care le va încasa sculptorul Alfred Dumitriu, înseamnă în jur de 59.640 lei, "dar suma finală se va stabili în urma unei negocieri directe cu autorul noului soclu", după cum a precizat Horia Tiseanu. Diferența de la 131.718 lei până la 184.794 lei o reprezintă proiectarea care a fost deja realizată și avizele care trebuie obținute pentru desființarea ansamblului monumental existent și reamplasarea monumentului în zona de intrare din Parcul Trandafirilor. (video)

Spre deosebire de ceea ce s-a discutat în cadrul ședinței CL, la conferința de presă de astăzi am aflat lucruri total diferite și iată câteva dintre ele:
- Noul soclu nu va fi din tablă de oțel, ci din beton peste care se va realiza o "cămașă" din tablă de oțel. O informație destul de ciudată spusă astăzi de primar, în condițiile în care peste tot în proiect se menționează clar "soclu din tablă de oțel patinat de 8 mm grosime" (facsimile). Că soclul va fi din tablă scrie în toată documentația aferentă proiectului aprobat de Consiliul Local, iar primarul vine astăzi și ne spune că, de fapt, soclul va fi din beton și va fi învelit în foaie de tablă, "că are și soldatul o greutate, chiar dacă este gol în interior".
- Dacă în fața consilierilor locali, reprezentanții Primăriei au spus că nu va fi nicio licitație, că sunt drepturi de autor la mijloc, la conferința de presă am aflat că va fi totuși o procedură de achiziție publică pentru demolare și reamplasare, adică amenajarea spațiului pe care va fi amplasat noul soclu în Parcul Trandafirilor. Este vorba despre o fundație din beton, de care soclul va fi prins cu elemente metalice, conform proiectului.
- Proiectarea a fost realizată deja și plătită unei asocieri formată din arhitectul Călin Hoinărescu și sculptorul Alfred Dumitriu, iar valoarea totală a reamplasării statuii în altă locație a rezultat din proiect. Practic, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici care prevăd inclusiv suma pentru proiectarea deja realizată (40.000 lei fără TVA).

Citiți și: Mutarea "Soldatului" din centrul Câmpinei la notariate costă peste 184.000 lei. Primarul Tiseanu a fost șocat și a recunoscut: "am semnat ca primarul"

4155 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • relu 11.02.2019 22:04 Nu ne tine de cald descrierea lucrarii,auzi 40mii euro pe o tampenie si asa se scug sute de mii de euro pe nimicuri.Chiar nu poate nimeni sa mai dreaga ceva in asa zisa Primarie?Se apropie alegerile chiar nu ne mai trezim,Primaria nu mai are control,ceva e putred de tot,s-a instaurat lenea si nepasarea banului public.
  • Mihaela 11.02.2019 23:16 Explicatii de doi bani, penibil absolut. Nu stiu ce si-au propus sa explice, dar mai bine isi vedeau de treaba. Tiseanu, din nou, ca de obicei, penibil! Chiar nu are pe nimeni mai apropiat sa ii spuna cat de penibil e?!
  • Maria Pantes 12.02.2019 12:01 Dl primar ne spune ca desi suma e mare e o suma corecta, asta am inteles eu. La sedinta consiliului nu era corecta dar acum e. Intreb, daca a rezultat o suma asa mare se mai justifica mutarea soldatului? Inca o intrebare, vi se pare ca parcul arata asa ca in proiect?
  • Marius 12.02.2019 16:19 Atat de multa prostie ca la alesii nostri rar mai gasesti!
  • Zorro 12.02.2019 20:07 Daca domnului primar i se pare suma corecta, de ce nu face un gest frumos si sa plateasca din buzunarul lui aceasta mutare?! Si atunci suma ar fi sigur mult mai mica, pentru ca nu ar mai contine ce se pune in plic(Tiseanu)
  • Pavel 12.02.2019 22:23 Hotie pe fata! O suma enorma! Are Câmpina nevoie de toata tarasenia asta sau doar se cheltuiesc niste bani ca sa aiba de unde se intoarce in buzunarele unora, adica exact ale celor care se chinuie sa explice cat de corect e totul?! Nu e Campina singura care face socluri sau chiar monumente. Intrebati prin jurul nostru cat au costat unele monumente sau socluri, Stiu intamplator... O sa vedeti ca sunt valori de zece ori mai mici! Si atunci, nu e hotie?!
  • base 13.02.2019 15:54 Cu aceasta suma se poate cumpara o casa,un apartament,o masina de lux,DAR SI UN SOCLU etc,etc,etc,dar pentru Primar inseamna bani de buzunar.HUUUUUOOOOOOOOO.

Actualitate

2017 vizualizari
24 aug. 2019 13:45

Slăbire și întinerire, la Fabrica de Frumusețe din Câmpina, cu o tehnologie revoluționară

Încă din primul moment ale existenței sale, Fabrica de Frumusețe din Câmpina și-a propus să fie mai mult decât un simplu salon de înfrumusețare. A fost gândit și creat ca un loc în care visele să devină realitate și s-a reușit acest lucru datorită echipei de profesioniști, produselor de top și aparaturii de ultimă generație. Iar Fabrica de Frumusețe nu încetează să ne surprindă. Din 22 august 2019, aici se oferă servicii de remodelare corporală și rejuvenare facială, adică slăbire și întinerire cu o tehnologie revoluționară.

2315 vizualizari
24 aug. 2019 10:48

Dezbaterea publică pe tema tarifelor la gunoi a lămurit parțial problema colectării selective în Câmpina

Cu o săptămână înaintea ședinței Consiliului Local, Primăria Câmpina a organizat o dezbatere publică asupra proiectului de hotărâre privind modificarea tarifelor utilizatorului de salubrizare, Floricon Salub. Din partea societății civile au participat doar Simona și Marius Stoica, reprezentând Asociația ”Câmpina Civică”, în vreme ce administrația locală a fost reprezentată de primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, administratorul public Remus Bădulescu, secretarul Elena Moldoveanu, directorul Direcției Economice - Alice Tudorache și consilierii locali Monica Clinciu, Constantin Cândea și Florin Frățilă. De asemenea, a fost prezent Florin Constantinescu, administratorul operatorului de salubritate din Câmpina.

Alte stiri recente

2520 vizualizari
24 aug. 2019 19:52

Liga A Prahova, etapa a 2-a. Rezultate și clasament

Vineri după-amiază a început etapa a doua din Liga A, cu partida dintre Petrolul 95 Ploiești și AFC Brebu. Sâmbătă dimineață a avut loc un al doilea joc, la Văleni, după-amiază având loc alte trei jocuri ale acestei etape, care se va încheia duminică. Iată rezultatele de până acum și clasamentul actualizat:

2175 vizualizari
23 aug. 2019 19:05

23 August. Cum era sărbătorită, la Câmpina, ziua națională din perioada comunistă

1 comentarii

23 August 2019. Astăzi se împlinesc 30 de ani de la ultima zi națională a României din perioada comunistă - 23 August, ziua eliberării de sub jugul fascist, cum se spunea în vremea respectivă. Tot astăzi se împlinesc 38 de ani de la ultima defilare de... 23 August, organizată la Câmpina (în 1981, foto). În ultimii ani ai regimului comunist, defilările aveau loc doar în reședințele de județ, acolo unde erau trimise detașamente muncitorești și brigăzi artistice din majoritatea localităților. Au trecut câteva decenii de atunci, o perioadă lungă pentru o viață de om, dar scurtă, chiar foarte scurtă, la scara istoriei.