La Câmpina, profesorii își vor lua salariile pe luna octombrie. Mai departe, nu se știe

Actualitate (Categoria articolului)

La rectificarea bugetară aprobată joi, 26 octombrie 2017, Consiliul Local Câmpina a alocat 942.000 lei pentru cheltuielile de personal din învățământ. Practic, este vorba despre salariile pe care cadrele didactice le vor lua în luna noiembrie. Banii necesari pentru plata acestor salarii au fost luați de la secțiunea de dezvoltare (investiții).

"Am redistribuit această sumă de la dezvoltare la învățământ pentru a nu rămâne fără bani pentru salariile profesorilor. Dacă luna viitoare, Direcția Generală a Finanțelor Publice nu alocă banii necesari, peste un milion de lei, atunci în decembrie chiar nu știu cum vom rezolva această problemă", a afirmat primarul Horia Tiseanu în cadrul ședinței Consiliului Local. Primăria Câmpina a transmis două adrese către Direcția Generală a Finanțelor Publice Prahova, în septembrie și octombrie, solicitând suplimentarea fondurilor pentru acordarea salariilor în unitățile de învățământ, dar până acum nu s-au primit banii necesari. Problema stă în felul următor: salariile profesorilor sunt plătite de Ministerul Educației, prin Direcția de Finanțe, care virează banii la bugetul local. Iar din bugetul local se fac plățile efective către unitățile de învățământ. Atunci când apar probleme, primăriile achită drepturile salariale ale cadrelor didactice și își recuperează ulterior banii de la Direcția de Finanțe. Numai că, acum, în primării nu prea mai sunt bani având în vedere suplimentarea propriul buget pentru cheltuielile de personal. Dacă banii de la Finanțe întârzie, administrațiile locale nu-și mai pot permite să acopere salariile profesorilor pentru că au de plătit salarii mai mari pentru proprii angajați. 
Câmpina este un caz fericit și asta pentru că au fost bani mulți alocați la investiții, iar aici prea multe lucrări nu s-au făcut. Prin urmare, administrația locală a avut de unde să ia suma necesară salariilor din învățământ. În schimb, în Prahova, sunt 77 de primării care au probleme cu banii și așteaptă disperate hotărârea de guvern prin care ar trebui să fie repartizate sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor salariale.

4295 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Horatiu 31.10.2017 07:28 Ce bine merg lucrurile in tara asta.Candva am trecut si eu prin acest liceu.Eram submediocru in scoala,si gandeam ce tare sa fii profesor.Astazi am fosti colegi profesori,si vorba lu' tata,fost profesor,sunt cadavre didactice.In Romania valorile sunt inversate.Am reusit cu chiu-cu-vai sa plec in Canada acum 7 ani,unde am luat-o de la zero.Ne-au platit ei sa invatam franceza,am facut gratis o postliceala de 2 ani.Dupa 3 ani de Canada,am ajuns cu job de birou si de 10 ori salariul unui profesor din tara.Dupa mai putin de 7 ani avem 2 proprietati aici si am schimbat 4 masini.Am fost de 5 ori in State,de 4 ori la New York,si Canada de la est la vest,de la nord la sud.In Romania eram terminat si fara nicio perspectiva.Sfatul meu pentru cei ce sunt sub 30 de ani,daca nu sunteti ultra-realizati in tara e sa va ganditi la alte meleaguri. Go west,life is peacefull there https://www.flickr.com/gp/hotziu1/65EJVj
  • Profesoru Florin 02.11.2017 15:16 Dragi profesori,va faceti urgent valiza si plecati in Canada acolo sunt pinguini cu covrigi in coada . Ce a zis Basescu va fi valabil mult timp si peste hotare:Sa traiti bine! Cand? Cand o trece prostia!!!!!!!!!!!!!!!!!! Iohanis:O prostie, Adrian Nastase :sunt peste 3 milioane de indieni plecati din tara si traiesc bine. Asa ca rezervati bilete de avion nu mai asteptati salariile.

Actualitate

1077 vizualizari
01 mar. 2021 21:03

Încet-încet, Turnătoria Centrală Orion Câmpina dispare de pe fața pământului

Scriam recent despre faptul că terenurile și toate construcțiile aparținând Turnătoriei Centrale Orion Câmpina, societate aflată în faliment, au fost vândute, prin intermediul lichidatorului judiciar, societății cu capital italian Edil Center SRL Filipești din județul Bacău, valoarea contractului fiind de aproximativ 15 milioane lei fără TVA.

1520 vizualizari
01 mar. 2021 19:05

Locuitorii din Cartierul Voila - Câmpina, nemulțumiți de noul traseu (deviat) al transportului public local

2 comentarii

De aproximativ o săptămână, traseul local de transport public Slobozia - Voila a fost deviat ca urmare a închiderii circulației rutiere pe tronsonul din Calea Doftanei cuprins între intersecțiile cu străzile Ecaterina Teodoroiu și Voila, acolo unde se execută lucrări de canalizare. Mai mulți cetățeni din Cartierul Voila au transmis administrației locale nemulțumirile lor cu privire la noul traseu, fie verbal, fie în scris.

Alte stiri recente

836 vizualizari
01 mar. 2021 21:39

Dezvelirea blazonului familiei Știrbei, momentul de vârf al aniversării a 50 de ani de la înființarea Spitalului Voila - Câmpina

La 1 martie 1971 se înființa Spitalul de Psihiatrie Voila, pe fosta moșie a prințului Dimitrie Barbu Știrbei, sediul administrativ fiind situat chiar în Castelul Voila, construit de Știrbei în urmă cu 150 de ani. Astăzi, la 50 de ani de la înființarea acestei unități medicale, la Voila a avut loc un workshop dedicat istoriei spitalului, punctul culminant fiind dezvelirea unei plăci de granit cu blazonul familiei Știrbei.

916 vizualizari
01 mar. 2021 19:42

Șapte secții noi la CS Câmpina. Clubul ajunge, astfel, la 15 secții, dar unele sunt doar pe hârtie

Consiliul Local Câmpina a aprobat, în ședința din 25 februarie 2021, înființarea de noi secții la Clubul Sportiv Câmpina, club care aparține municipalității.