La rectificarea bugetară aprobată joi, 26 octombrie 2017, Consiliul Local Câmpina a alocat 942.000 lei pentru cheltuielile de personal din învățământ. Practic, este vorba despre salariile pe care cadrele didactice le vor lua în luna noiembrie. Banii necesari pentru plata acestor salarii au fost luați de la secțiunea de dezvoltare (investiții).
"Am redistribuit această sumă de la dezvoltare la învățământ pentru a nu rămâne fără bani pentru salariile profesorilor. Dacă luna viitoare, Direcția Generală a Finanțelor Publice nu alocă banii necesari, peste un milion de lei, atunci în decembrie chiar nu știu cum vom rezolva această problemă", a afirmat primarul Horia Tiseanu în cadrul ședinței Consiliului Local. Primăria Câmpina a transmis două adrese către Direcția Generală a Finanțelor Publice Prahova, în septembrie și octombrie, solicitând suplimentarea fondurilor pentru acordarea salariilor în unitățile de învățământ, dar până acum nu s-au primit banii necesari. Problema stă în felul următor: salariile profesorilor sunt plătite de Ministerul Educației, prin Direcția de Finanțe, care virează banii la bugetul local. Iar din bugetul local se fac plățile efective către unitățile de învățământ. Atunci când apar probleme, primăriile achită drepturile salariale ale cadrelor didactice și își recuperează ulterior banii de la Direcția de Finanțe. Numai că, acum, în primării nu prea mai sunt bani având în vedere suplimentarea propriul buget pentru cheltuielile de personal. Dacă banii de la Finanțe întârzie, administrațiile locale nu-și mai pot permite să acopere salariile profesorilor pentru că au de plătit salarii mai mari pentru proprii angajați.
Câmpina este un caz fericit și asta pentru că au fost bani mulți alocați la investiții, iar aici prea multe lucrări nu s-au făcut. Prin urmare, administrația locală a avut de unde să ia suma necesară salariilor din învățământ. În schimb, în Prahova, sunt 77 de primării care au probleme cu banii și așteaptă disperate hotărârea de guvern prin care ar trebui să fie repartizate sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor salariale.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au documentat activitatea infracțională a două persoane, de 32 și 27 ani, cercetate pentru trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Procedura de achiziție publică pentru opt autobuze electrice și un microbuz este în derulare. Zilele trecute s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor, urmează evaluarea tehnică și evaluarea financiară.
Patru localități din Prahova au fost, luni după-amiază, sub incidența codului roșu de vreme severă: averse torențiale de peste 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină.
Ani la rând, Școala Gimnazială Centrală a fost singura unitate de învățământ din Câmpina fără autorizație de securitate la incendiu. Acum, problema s-a rezolvat!