La Câmpina, profesorii își vor lua salariile pe luna octombrie. Mai departe, nu se știe

Actualitate (Categoria articolului)

La rectificarea bugetară aprobată joi, 26 octombrie 2017, Consiliul Local Câmpina a alocat 942.000 lei pentru cheltuielile de personal din învățământ. Practic, este vorba despre salariile pe care cadrele didactice le vor lua în luna noiembrie. Banii necesari pentru plata acestor salarii au fost luați de la secțiunea de dezvoltare (investiții).

"Am redistribuit această sumă de la dezvoltare la învățământ pentru a nu rămâne fără bani pentru salariile profesorilor. Dacă luna viitoare, Direcția Generală a Finanțelor Publice nu alocă banii necesari, peste un milion de lei, atunci în decembrie chiar nu știu cum vom rezolva această problemă", a afirmat primarul Horia Tiseanu în cadrul ședinței Consiliului Local. Primăria Câmpina a transmis două adrese către Direcția Generală a Finanțelor Publice Prahova, în septembrie și octombrie, solicitând suplimentarea fondurilor pentru acordarea salariilor în unitățile de învățământ, dar până acum nu s-au primit banii necesari. Problema stă în felul următor: salariile profesorilor sunt plătite de Ministerul Educației, prin Direcția de Finanțe, care virează banii la bugetul local. Iar din bugetul local se fac plățile efective către unitățile de învățământ. Atunci când apar probleme, primăriile achită drepturile salariale ale cadrelor didactice și își recuperează ulterior banii de la Direcția de Finanțe. Numai că, acum, în primării nu prea mai sunt bani având în vedere suplimentarea propriul buget pentru cheltuielile de personal. Dacă banii de la Finanțe întârzie, administrațiile locale nu-și mai pot permite să acopere salariile profesorilor pentru că au de plătit salarii mai mari pentru proprii angajați. 
Câmpina este un caz fericit și asta pentru că au fost bani mulți alocați la investiții, iar aici prea multe lucrări nu s-au făcut. Prin urmare, administrația locală a avut de unde să ia suma necesară salariilor din învățământ. În schimb, în Prahova, sunt 77 de primării care au probleme cu banii și așteaptă disperate hotărârea de guvern prin care ar trebui să fie repartizate sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor salariale.

4467 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Horatiu 31.10.2017 07:28 Ce bine merg lucrurile in tara asta.Candva am trecut si eu prin acest liceu.Eram submediocru in scoala,si gandeam ce tare sa fii profesor.Astazi am fosti colegi profesori,si vorba lu' tata,fost profesor,sunt cadavre didactice.In Romania valorile sunt inversate.Am reusit cu chiu-cu-vai sa plec in Canada acum 7 ani,unde am luat-o de la zero.Ne-au platit ei sa invatam franceza,am facut gratis o postliceala de 2 ani.Dupa 3 ani de Canada,am ajuns cu job de birou si de 10 ori salariul unui profesor din tara.Dupa mai putin de 7 ani avem 2 proprietati aici si am schimbat 4 masini.Am fost de 5 ori in State,de 4 ori la New York,si Canada de la est la vest,de la nord la sud.In Romania eram terminat si fara nicio perspectiva.Sfatul meu pentru cei ce sunt sub 30 de ani,daca nu sunteti ultra-realizati in tara e sa va ganditi la alte meleaguri. Go west,life is peacefull there https://www.flickr.com/gp/hotziu1/65EJVj
  • Profesoru Florin 02.11.2017 15:16 Dragi profesori,va faceti urgent valiza si plecati in Canada acolo sunt pinguini cu covrigi in coada . Ce a zis Basescu va fi valabil mult timp si peste hotare:Sa traiti bine! Cand? Cand o trece prostia!!!!!!!!!!!!!!!!!! Iohanis:O prostie, Adrian Nastase :sunt peste 3 milioane de indieni plecati din tara si traiesc bine. Asa ca rezervati bilete de avion nu mai asteptati salariile.

Actualitate

970 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

1202 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.