Cu excepția Școlii "Al.I. Cuza", toate unitățile de învățământ din Câmpina au paza asigurată

Social (Categoria articolului)

În mod sigur, vă amintiți subiectul legat de situația tensionată de la Școala Gimnazială "Al.I. Cuza", instituție care de doi ani nu mai are paznic. Aici intră cine vrea și când vrea, iar în urma unor incidente produse în incintă, conducerea școlii a cerut sprijin administrației locale pentru rezolvarea problemei. Asociația de părinți nu are bani să plătească pentru pază, iar în cadrul Consiliului Local s-a discutat despre acest subiect, fără a se lua o decizie. 

Pornind de la situația de la Școala "Al.I. Cuza", am dorit să vedem cum stau lucrurile la celelalte instituții de învățământ din Câmpina. Și am constatat că lucrurile stau chiar bine, toate școlile și liceele din municipiu (cu excepția Școlii Cuza) au paza asigurată. Concret, iată cum au rezolvat unitățile de învățământ această problemă:
- La Colegiul Tehnic "Constantin Istrati", Colegiul Tehnic Forestier, Liceul Tehnologic Energetic, Școala "Ion Câmpineanu" și Școala Centrală, asociațiile de părinți au încheiat contracte cu firme de protecție și pază.  
- Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" (cu școlile aferente) și Liceul Tehnologic Mecanic au angajat paznici prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean. Practic, s-a cerut și primit acordul ISJ Prahova, iar paznicii au fost angajați, fac parte din personalul auxiliar, ei figurând pe statul de plată al celor două instituții.
- La Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu", asociația de părinți a angajat paznici în mod direct, cheltuielile fiind mai mici decât dacă s-ar fi apelat la o firmă de specialitate.

Revenind la Școala Cuza, precizăm că de această instituție aparține și Școala 3 din Cartierul Voila, care și-a pierdut personalitatea juridică în anul 2011. Referitor la pază, situația este delicată în continuare. Inspectoratul Școlar Județean a considerat că presa exagerează pe marginea acestui subiect, în timp ce administrația locală pare a avea alte priorități.

4712 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • fost paznic 08.02.2016 10:54 I-a pus cineva sa aibe 3 intrari:Cea dinspre strada pt elevii scolii,intrarea din curte pt gradinita de la parter si intrarea dispre lac pt profesori si elevii de la postliceala Dr Dinu.Acum pe bune iei chirie pt parter si ultimul etaj si nu iti permiti paznic?Ar trebui la fiecare intrare cate un elev doi de paza.Si cu camere si tot e infractionalitati,fie si minore.La licee toti elevii plateam fondul scolii si separat gardianul.E mai scump sa apelezi la firma de paza decat sa dai in mana lunar un minim pe economie.Dar cei de la Grigorescu gandesc...
  • Luminita 08.02.2016 18:09 Sunt mult scoli in Campina care au trei sau chiar mai multe intrari, iar acestea chiar pot fi utile in cazul unei nenoriciri. In privinta platii unui paznic, din pacate, nu se prea poate, legal vorbind, decat prin primarie, prin Inspectorat sau prin Asociatia de Parinti. Ca avem niste incompetenti in Patlament nu e o noutate, dar astea sunt efectele inteligentei lor. De parca marile afaceri se faceau ca angaaj un director de scoala un amarat de paznic!
  • Daniela 10.02.2016 15:52 Da.., au asigurata paza de catre parinti. Cu plata in fiecare luna. De ce nu asigura Primaria Campina paza la toate scolile/liceele din Campina, cu politisti locali? Sa faca un serviciu de paza... Ce probleme mari avem noi in Campina, pe partea de ordine publica? Ca se cearta vecinii intre ei? Noi nu avem clanuri In Campina, cu interlopi, etc. Si asa nu cred ca erau in stare sa intervina...

Social

1 vizualizari
30 mar. 2020 09:38

Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Zaragoza, Spania

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

9 vizualizari
30 mar. 2020 09:09

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1179 vizualizari
29 mar. 2020 22:30

Cele patru ordine emise de Raed Arafat pentru sistemul medical în perioada stării de urgență

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a prezentat situația existentă duminică seara, în România, în privința pandemiei de coronavirus: 1,815 cazuri confirmate de infectare, 206 persoane vindecate, 43 decese, 770 persoane internate, dintre care 52 la Terapie Intensivă. De asemenea Raed Arafat a anunțat că a emis patru ordine ale comandantului acțiunii privind unele reguli pentru personalul medical și privind înființarea unui nou spital militar de campanie la Constanța.

1408 vizualizari
29 mar. 2020 21:46

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică seară prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020, emisă chiar astăzi și care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale noului act normativ, cu precădere cele care interesează direct populația.