În mod sigur, vă amintiți subiectul legat de situația tensionată de la Școala Gimnazială "Al.I. Cuza", instituție care de doi ani nu mai are paznic. Aici intră cine vrea și când vrea, iar în urma unor incidente produse în incintă, conducerea școlii a cerut sprijin administrației locale pentru rezolvarea problemei. Asociația de părinți nu are bani să plătească pentru pază, iar în cadrul Consiliului Local s-a discutat despre acest subiect, fără a se lua o decizie.
Pornind de la situația de la Școala "Al.I. Cuza", am dorit să vedem cum stau lucrurile la celelalte instituții de învățământ din Câmpina. Și am constatat că lucrurile stau chiar bine, toate școlile și liceele din municipiu (cu excepția Școlii Cuza) au paza asigurată. Concret, iată cum au rezolvat unitățile de învățământ această problemă:
- La Colegiul Tehnic "Constantin Istrati", Colegiul Tehnic Forestier, Liceul Tehnologic Energetic, Școala "Ion Câmpineanu" și Școala Centrală, asociațiile de părinți au încheiat contracte cu firme de protecție și pază.
- Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" (cu școlile aferente) și Liceul Tehnologic Mecanic au angajat paznici prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean. Practic, s-a cerut și primit acordul ISJ Prahova, iar paznicii au fost angajați, fac parte din personalul auxiliar, ei figurând pe statul de plată al celor două instituții.
- La Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu", asociația de părinți a angajat paznici în mod direct, cheltuielile fiind mai mici decât dacă s-ar fi apelat la o firmă de specialitate.
Revenind la Școala Cuza, precizăm că de această instituție aparține și Școala 3 din Cartierul Voila, care și-a pierdut personalitatea juridică în anul 2011. Referitor la pază, situația este delicată în continuare. Inspectoratul Școlar Județean a considerat că presa exagerează pe marginea acestui subiect, în timp ce administrația locală pare a avea alte priorități.
Scriitorii câmpineni au profitat de gala care le-a fost dedicată pentru a veni cu o serie de idei și solicitări către noua administrație locală, reprezentată la eveniment de Liviu Davidescu, președintele Comisiei de Cultură a Consiliului Local Câmpina.
Grădinița ”Iulia Hasdeu” din Câmpina a fost joi, 16 ianuarie 2025, gazda unei activități de educație rutieră, intitulată ”Strada nu e loc de joacă”.
"Cea mai des întâlnită provocare din viețile noastre este reprezentată de vicii. Fie că vorbim de vicii legate de substanțe sau de vicii comportamentale, ele înseamnă o luptă pe care fiecaredintre noi a dus-o sau o duce, fie personal, fie doar fiind parte din viața unui om drag care trece printr-o astfel de încercare".
O crimă oribilă a zguduit Câmpina marți seară, în jurul orei 22.00, în zona Scărișoara, acolo unde locuiește o comunitate însemnată de rromi.