În mod sigur, vă amintiți subiectul legat de situația tensionată de la Școala Gimnazială "Al.I. Cuza", instituție care de doi ani nu mai are paznic. Aici intră cine vrea și când vrea, iar în urma unor incidente produse în incintă, conducerea școlii a cerut sprijin administrației locale pentru rezolvarea problemei. Asociația de părinți nu are bani să plătească pentru pază, iar în cadrul Consiliului Local s-a discutat despre acest subiect, fără a se lua o decizie.
Pornind de la situația de la Școala "Al.I. Cuza", am dorit să vedem cum stau lucrurile la celelalte instituții de învățământ din Câmpina. Și am constatat că lucrurile stau chiar bine, toate școlile și liceele din municipiu (cu excepția Școlii Cuza) au paza asigurată. Concret, iată cum au rezolvat unitățile de învățământ această problemă:
- La Colegiul Tehnic "Constantin Istrati", Colegiul Tehnic Forestier, Liceul Tehnologic Energetic, Școala "Ion Câmpineanu" și Școala Centrală, asociațiile de părinți au încheiat contracte cu firme de protecție și pază.
- Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" (cu școlile aferente) și Liceul Tehnologic Mecanic au angajat paznici prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean. Practic, s-a cerut și primit acordul ISJ Prahova, iar paznicii au fost angajați, fac parte din personalul auxiliar, ei figurând pe statul de plată al celor două instituții.
- La Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu", asociația de părinți a angajat paznici în mod direct, cheltuielile fiind mai mici decât dacă s-ar fi apelat la o firmă de specialitate.
Revenind la Școala Cuza, precizăm că de această instituție aparține și Școala 3 din Cartierul Voila, care și-a pierdut personalitatea juridică în anul 2011. Referitor la pază, situația este delicată în continuare. Inspectoratul Școlar Județean a considerat că presa exagerează pe marginea acestui subiect, în timp ce administrația locală pare a avea alte priorități.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.