În mod sigur, vă amintiți subiectul legat de situația tensionată de la Școala Gimnazială "Al.I. Cuza", instituție care de doi ani nu mai are paznic. Aici intră cine vrea și când vrea, iar în urma unor incidente produse în incintă, conducerea școlii a cerut sprijin administrației locale pentru rezolvarea problemei. Asociația de părinți nu are bani să plătească pentru pază, iar în cadrul Consiliului Local s-a discutat despre acest subiect, fără a se lua o decizie.
Pornind de la situația de la Școala "Al.I. Cuza", am dorit să vedem cum stau lucrurile la celelalte instituții de învățământ din Câmpina. Și am constatat că lucrurile stau chiar bine, toate școlile și liceele din municipiu (cu excepția Școlii Cuza) au paza asigurată. Concret, iată cum au rezolvat unitățile de învățământ această problemă:
- La Colegiul Tehnic "Constantin Istrati", Colegiul Tehnic Forestier, Liceul Tehnologic Energetic, Școala "Ion Câmpineanu" și Școala Centrală, asociațiile de părinți au încheiat contracte cu firme de protecție și pază.
- Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" (cu școlile aferente) și Liceul Tehnologic Mecanic au angajat paznici prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean. Practic, s-a cerut și primit acordul ISJ Prahova, iar paznicii au fost angajați, fac parte din personalul auxiliar, ei figurând pe statul de plată al celor două instituții.
- La Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu", asociația de părinți a angajat paznici în mod direct, cheltuielile fiind mai mici decât dacă s-ar fi apelat la o firmă de specialitate.
Revenind la Școala Cuza, precizăm că de această instituție aparține și Școala 3 din Cartierul Voila, care și-a pierdut personalitatea juridică în anul 2011. Referitor la pază, situația este delicată în continuare. Inspectoratul Școlar Județean a considerat că presa exagerează pe marginea acestui subiect, în timp ce administrația locală pare a avea alte priorități.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.
Câmpina deține un edificiu unic, care îmbină trei stiluri arhitectonice diferite - baroc, neoclasic și rococo, un edificiu care ar putea deveni un punct de atracție și un simbol pentru turismul din Câmpina. Este vorba de Capela Hernia, de pe Aleea Parcului, un monument de la a cărui edificare se vor împlini anul viitor 140 ani!