La Biroul Electoral Județean din cadrul Prefecturii Prahova au fost descărcate duminică buletinele de vot pentru referendumul din 6-7 octombrie 2018. În total sunt 728.983 buletine de vot care vineri, 5 octombrie, vor fi distribuite în teritoriu, la cele 623 de secții de vot din județ.
Duminică au fost primite la Biroul Electoral Județean și ștampilele și timbrele autocolante pentru votare. Astăzi (luni) și marți se desfășoară instruirea președinților secțiilor de votare.
Potrivit informațiilor furnizate de Prefectura Prahova, 664.347 persoane sunt așteptate la urne în cele două zile ale referendumului. Alegătorii vor putea vota sâmbătă sau duminică, între orele 7.00-21.00. Cetățenii care participă la referendumul național au dreptul să se pronunțe prin "DA" sau "NU" la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?" Forma întrebării este stabilită prin lege, respectiv articolul 7 din Legea nr. 3/2000, actualizată în 2018. Este vorba, de fapt, de modificarea Articolului 48 din Constituție, cel referitor la familie, prin înlocuirea sintagmei "uniunea liber consimțită între soți" cu "uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie".
Cetățenii vor vota la secția de votare unde sunt arondați, conform listelor electorale permanente. Delimitarea și numerotarea secțiilor de votare, precum și sediile acestora, vor fi aduse la cunoștința publicului de către primarii localităților și Autoritatea Electorală Permanentă.
Cetățeanul care, în ziua referendumului, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să își exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secție de votare, urmând a fi înscris într-o lista suplimentară de către președintele biroului electoral al secției de votare, pe baza actului de identitate sau a adeverinței care ține loc de act de identitate. Potrivit legii, 30% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale trebuie să participe la referendum pentru ca acesta să poată fi validat, iar eventuala redefinire a familiei va trece dacă jumătate plus unu dintre cei prezenți la urne vor vota „DA”, cu condiția suplimentară ca numărul lor să reprezinte 25% dintre cei cu drept de vot. Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că 18.917.485 de alegători figurau la 31 august în Registrul electoral. În acest caz, pentru validarea referendumului este nevoie de prezența la urne a 5.675.246 cetățeni cu drept de vot.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada BP Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.