Blocul de necesitate din Câmpina, în care nu locuiește nimeni, a consumat aproape 200.000 euro de la bugetul local

Actualitate (Categoria articolului)

Una dintre puținele investiții din Câmpina ultimilor ani, realizată de constructor în termenul asumat, a fost blocul de necesitate, finalizat în toamna anului 2016. A trecut a treia iarnă peste el fără să i se găsească o utilitate, după refuzurile sistematice ale locatarilor din blocurile cu "bulină roșie" să se mute aici. Cheltuielile cu întreținerea acestui bloc se ridică la aproape 200.000 euro.

Blocul de necesitate din municipiul Câmpina constituie o investiție importantă. A fost construit de SC Victor Construct SRL Botoșani și a costat 9,5 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată dintr-un credit bancar luat de administrația locală. Așa cum reiese și din denumire, blocul reprezintă o necesitate pentru Câmpina, scopul construirii lui fiind acela ca aici să fie mutați, pe rând, cei aproximativ 1.000 de câmpineni care locuiesc în blocurile cu risc seismic ridicat - blocul A6 de pe Strada Schelelor, blocurile 6, 8 și 10 de pe Strada Mihai Eminescu, blocurile 39, 41 și 43 de pe Strada Orizontului și blocurile 38 și 40 de pe Strada Bucea. Asta, în timpul consolidării blocurilor menționate. Blocul cel nou are 72 de unități localtive (56 de apartamente cu două camere și 16 garsoniere).
Blocul de necesitate a fost finalizat, din punct de vedere al construcției propriu-zise, în toamna anului 2016, dar a mai durat ceva timp până administrația locală a reușit să introducă și utilitățile. Pe toată perioada construcției și de la finalizarea ei și până acum, administrația lcoală nu a reușit să convingă locatarii din blocurile menționate să se mute în blocul de necesitate. Acest bloc a rămas nelocuit, iar de la bugetul local au fost suportate toate cheltuielile de întreținere - menținerea unei temperaturi care să nu afecteze clădirea, mentenanță instalații utilități, iluminat, pază și altele.
A trecut și a treia iarnă peste blocul de necesitate. Va trebui ca administrația locală să ia o decizie în privința acestei investiții care a costat mult și care continuă să consume bani importanți de la bugetul local și după finalizare. Soluția probabilă - schimbarea destinației, lucru pe care îl va decide Consiliul Local.

6397 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • ditu 18.03.2019 11:13 Le dati idei pentru campania electorala. Blocul devine camin de nefamilisti iar niste indivizi dubiosi vor vota cu cine trebuie. pam pam
  • jacobs 18.03.2019 15:10 O gaura mare la buget se cheama acest bloc si nimic mai mult,vrem sa stim si noi daca legislatia protejeaza locuitorii blocurilor cu risc si atunci la ce bun aceasta constructie .Daca se muta locuitorii ,sa presupunem,o alta etapa consta in consolidarea cladirilor cu risc,dar cine suporta chieltuielile.O intrebare,s-a luat vreodata in calcul si blocul de peste drum al fostei jandarmerii ce sta nelocuit de ani de zile.Este un scenariu mai complicat dar din ferificire orasul poseda multe spatii nelocuite,iar ei se imprumuta si ridica alte cladiri nelocuite.Este mai comod asa,sa arunci bani din buget pe constructii nefolosite?Daca se schimba destinatia in ANL sau altceva si doamne fereste de un cutremur major cine raspunde de harababura creeata.
  • picu 18.03.2019 18:46 Adevarata necesitate a orasului o reprezinta lipsa de locuinte pentru locuitori. Sunt multi oameni care au ramas pe drumuri fie ca au fost furati de banci, neamuri hoate sau justitie nedreapta sau pur si simplu nu-si permit nici macar o casa sa cumpere. Campina este orasul cu cei mai multi chiriasi la nivel de procent, 30-40 % din campineni nu au casa lor. Acestia fac cu bani toti smecherii care au case iar dupa ce le umple sacul sunt dati afara peste noapte pe motiv ca se mareste chiria aiurea. 200 de euro este o suma ENORMA pentru niste jafuri de apartamente improprii. Trebuie de urgenta schimbata destinatia blocului in locuinte sociale! Nu exista o legislatie clara a chiriei iar oamenii saraci suporta numai abuzuri din partea unor smecherasi de proprietari evazionisti fiscal.
  • mihai MIHAI 21.03.2019 12:30 aaaa nu e locuit !!!! VOR VENII TOT SMECHERI CU BANI SI LE VOR OCUPA , GEN ANL-URI .

Actualitate

1099 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1144 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1296 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1001 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.