CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpinenii de pe Șoseaua Paltinu, care nu mai au apă potabilă de un an, au venit în fața Consiliului Local

- Actualitate -

Câmpinenii de pe Șoseaua Paltinu, care nu mai au apă potabilă de un an, au venit în fața Consiliului Local

V-am prezentat în urmă cu aproape trei luni situația celor 18 familii care locuiesc lângă fosta fabrică de cherestea "21 Decembrie" și care din octombrie 2016 nu mai au apă potabilă. Poate vă amintiți povestea acestor oameni, în total aproape 50 de suflete, pe lângă casele cărora, paradoxal, trec trei conducte de apă, dar ei așteaptă să plouă sau își cară apă cu bidoanele din oraș, de la rude și prieteni.

Povestea lor o puteți reciti AICI. Ei bine, mai mulți dintre ei au venit aseară la ședința Consiliului Local Câmpina pentru a cere ajutorul administrației locale. Nu este primul demers pe care îl fac în fața autorităților. Au fost în audiențe la primar și viceprimar, au fost la HidroPrahova (atât la Câmpina, cât și la Ploiești), au fost la Exploatare Sistem Zonal Prahova (ESZ - societatea deținătoare a conductei care alimenta fosta fabrică), au fost la Prefectură. Pe 10 octombrie 2017 se împlinește fix un an de când au rămas fără apă. Acum, au venit și în fața CL Câmpina. Li s-a acordat două minute pentru a-și spune problema. Și-au spus-o civilizat, respectuos, cu cuvinte simple, cu mult bun simț. Ei, niște câmpineni plătitori de taxe și impozite, cetățeni ai municipiului cu drepturi depline, au venit să roage administrația locală, în anul de grație 2017, să le dea apă potabilă. Cum au reacționat aleșii locali puteți vedea pe imaginile video și chiar vă invităm să le urmăriți, pentru că merită.

Dincolo de reacțiile consilierilor locali, unele îndreptățite, altele nu, am aflat cu toții că există soluții pentru ca oamenii de pe Șoseaua Paltinu să aibă apă potabilă. Acum, după un an în care s-au chinuit cu apă de ploaie și bidoane, aflăm de la primarul Horia Tiseanu că există trei soluții, una rapidă, două mai de durată.
Horia Tiseanu: "O soluție ar fi să vorbim cu domnul Davițoiu, proprietarul terenului fostei fabrici, să reia alimentarea cu apă către dvs., bineînțeles cu montarea de apometre, pentru ca dvs. să vă plătiți consumul. O a doua soluție ar fi ca noi prindem în bugetul local, la investiții, lucrarea de introducere pe cei aproape 3 km a unei conducte de apă până la dvs. Să alocăm banii necesari și să facem o licitație pentru studiul de fezabilitate și execuție. Iar o a treia soluție, de mai lungă durată, ar fi cea menționată de HidroPrahova. În cadrul proiectului POIM cu finanțare europeană, pe lângă celelalte lucrări de canalizare și reabilitare a conductelor de apă, să includă și extinderea rețelei de apă până la dvs. Asta, poate, în doi-trei ani. Dacă avem succes în discuțiile cu dl. Davițoiu, veți fi alimentați rapid cu apă. Dacă nu, va trebui să facem acolo o investiție".
Apoi oamenilor li s-a spus inițial că vor primi răspuns în termen de 30 de zile, apoi în 15 zile. Vom vedea dacă va fi sau nu așa. Revoltător este faptul că aceste trei soluții sunt menționate după ce oamenii au stat fără apă un an. Bun, înțelegem problema cu HidroPrahova. Dar de ce nu s-a vorbit până acum cu Claudiu Davițoiu, proprietarul fostei fabrici? De ce nu a fost inclusă lucrarea până acum în bugetul local, buget aprobat în luna martie a acestui an, deci la aproape șase luni după ce oamenii de pe Șoseaua Paltinu rămăseseră deja fără apă? Sau de ce nu s-a aprobat lucrarea la o rectificare bugetară? Cine răspunde legal (că moral, știm) dacă acolo, în colonia de pe Șoseaua Paltinu, apare un focar de infecție sau se declanșează vreo epidemie din cauza lipsei apei potabile? Da, sunt întrebări retorice, știm. Nu a avut nimeni timp de acești oameni, nu a păsat nimănui. Câteva familii, o mână de oameni, niște amărâți... Să-și sape, dom'le, un puț în curte, dacă vor apă, cum le-a recomandat cineva din Primăria Câmpina.


01 Sep 2017 13:03 8270 vizualizari


Comentarii


  • 01.09.2017 16:26 Andrei Ce sa zic, taman pe dos. Tot consiliul local cu primar si viceprimar cu tot trebuiau sa fie pe Soseaua Paltinu la oamenii aia dupa ce li s a oprit apa. Nu să vina ei la consilieri. Cine pe cine plateste, ati uitat?
  • 01.09.2017 15:52 Miruna Angelescu Cand veti veni la usa mea in campania electorala, 2 minute veti avea dreptul sa vorbiti, apoi eu va voi ajuta cu multa amabilitate sa coborati mai repede scarile, domnilor din administratia locala!
  • 01.09.2017 15:13 Marietta Ce deranjați sunt aleșii noștri când sunt puși in fata unorprobleme grele. Ei ar vrea sa conducă doar pentru deplasări și pentru a-și încasa salariile nesimțite. Când e vorba sa rezolve problemele grave ale oamenilor, se uita la ceas ca au stat douăzeci de minute de vorba?! Cât tupeu! Câta aroganta! Ar trebui obligați toți aleșii sa stea o luna, nu an an, fără apa! Și apoi sa se plângă unora care se uita la ceas ca le dau voie sa vorbească numai 2 minute!!! Au mai fost și alții aroganți, gen Nastase, și tot la pușcărie au ajuns! Sa va fie rusine!
  • 01.09.2017 14:17 ageamiul Pitigoi vrea capital electoral, subinginerul Dragomir vrea si el capital electoral si habar nu are legislatia in vigoare(e clar cam ce stie de cand era viceprimar)..circ pe banii nostri
348 vizualizari 23 Jul 2024 17:57 În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

Poate părea un fapt mărunt, banal, dar gradul de civilizație al unei comunități se poate măsura și după numărul toaletelor publice. Iar acesta este un capitol la care Câmpina stă extrem de prost.

citeste mai mult
627 vizualizari 23 Jul 2024 14:54 Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

UPDATE - 27 persoane au fost evacuate până acum, 12 proprietăți individuale și patru agenți economici.
Pe timpul unor lucrări de extindere la rețeaua de gaze naturale, în Băicoi, pe Strada Republicii, s-a produs o avarie.

citeste mai mult
2848 vizualizari 23 Jul 2024 12:23 În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

Lucrările la rețeaua de canalizare de pe Strada Sondei s-au încheiat, iar acum s-a ajuns la realizarea racordurilor din Bulevardul Carol I. Așa se face că intersecția Carol I - Sondei a fost, în prima parte a zilei de marți, 23 iulie, un adevărat calvar.

citeste mai mult
1103 vizualizari 23 Jul 2024 06:11 Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine pe numărul de whatsapp 0733.388.425, imagine surprinsă în cursul zilei de luni, 22 iulie, pe Strada B.P. Hasdeu, între intersecțiile cu străzile Mihail Kogălniceanu și 1 Mai.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV