20 de premii și două trofee, iată cu ce s-au întors balerinele câmpinence de la Concursul Internațional de Dans "Lebăda de cristal" 2018

Eveniment (Categoria articolului)

În perioada 22-25 martie 2018, la Palatul Național al Copiilor din București a avut loc cea de-a VI-a ediție a Concursului Internațional de Dans "Lebăda de cristal". Este una dintre cele mai importante competiții de dans care se organizează în România, iar numărul participanților a fost și la această ediție extrem de mare, acesta fiind și motivul pentru care s-a impus organizarea evenimentului pe parcursul mai multor zile. Într-o companie remarcabilă, balerinele din Câmpina, de la clubul de dans al profesoarei Dorina Popa au strălucit din nou. Toate dansurile lor au fost premiate.

Au fost sute de concurenți la cele opt secțiuni - dans clasic, dans contemporan, lyrical/jazz, dans de caracter, showdance, cabaret/musical, open și dans urban/comercial. Concurenți din România, dar și din Republica Moldova, Israel, Bulgaria și Statele Unite ale Americii. O adevărată desfășurare de forțe, o competiție grea și extrem de obositoare pentru participanți, dar la finalul căreia profesoara Dorina Popa se declară fericită: "Fetele m-au făcut să fiu tare mândră și le mulțumesc din suflet lor și părinților care le îndrumă pe această cale a artei, a frumosului. Este extraordinar, 20 de dansuri prezentate și tot atâtea premii obținute! Fetele au fost minunate, au strălucit efectiv și au reușit să adauge în palmaresul clubului nostru încă două trofee Lebăda de cristal".

Iată rezultatele obținute de balerinele de la Câmpina la cea de-a VI-a ediție a Concursului Internațional "Lebăda de cristal" 2018:

Alessia Anghel (categoria 13-15 ani), Secțiunea Dans Clasic - Premiul I pentru "Colombina" și premiul al II-lea pentru "Esmeralda"
Daria Dimitrescu (13-15 ani)
- Dans Clasic - Premiul I cu "Pas De Chale" și premiul al II-lea cu "Raymonda Dream Scene"
- Dans Contemporan - Premiul I cu "Against The World" (și un premiu special, o bursă de studiu cu reducere de 50% din plata taxelor, în Italia)
Ștefania Ionică (13-15 ani) - Dans Liric - Premiul I pentru "Purity" (Ștefania s-a aflat pentru prima dată pe scenă cu un dans solo)
Andreea Geantă (10-12 ani) - Dans Clasic - Premiul al II-lea cu "Pas De Trois"
Sara Bogza Sara (10-12 ani) - Dans Clasic - Premiul al III-lea cu "Paquita" (prima dată pe scenă cu solo)
Teodora Morar (10-12 ani)
- Dans Clasic - Premiul al II-lea pentru "Cupidon"
- Dans Contemporan - Premiul I pentru "Battle's Spirit"
Ana Petrovanu (10-12 ani)
- Dans Clasic - Premiul al II-lea pentru "Odalisque"
- Dans Cabaret - Premiul I pentru "Sally's Dance"
Clara Seneș (10-12 ani) - Dans Clasic - Premiul I pentru "Clara's Dance" și Premiul I pentru "Big Swan"
Andra Anghelache (7-9 ani) - Fantezie Coregrafică - Premiul I cu "Scufița Roșie"
Andra Anghelache și Andreea Geantă (7-9 ani)
- Dans Liric - Premiul I pentru "Dream it Possible"
- Dans Clasic - Premiul I pentru "Variația prietenelor"
Pentru același dans clasic, cele două fete au obținut și Trofeul "Lebăda de cristal", un premiu special de 500 lei de la Fundația "Trăiește clipa" pentru imagine scenică și un alt premiu special - o invitație la Concursul "Movmnt International Dance Competition", la Ruse, în Bulgaria, în perioada 8-10 martie 2019.
Ștefania Panaitescu și Ioana Crijanovschi (7-9 ani) - Premiul I pentru dansul de caracter "Piefke unf Pufke Polka"
Teodora Lamba și Ingrid Motoroiu (7-9 ani) - Dans Fantezie Coregrafică - Premiul al II-lea pentru "Two Happy Mice"
Grupul ALLEGRO (10-12 ani) - Dans Clasic "Primăvara"
- Premiul 1 + Trofeul Concursului + un premiu special de 500 lei
- Premiu special - o invitație la Concursul "Movmnt International Dance Competition", la Ruse, în Bulgaria, în perioada 8-10 martie 2019
- Premiu special - o bursă de studiu cu reducere de 50% din plata taxelor, în Italia
- Premiul pentru creație coregrafică din partea Fundației "Trăiește clipa" pentru profesoara Dorina Popa
Grupul ALLEGRO este format din: Andreea Geantă, Teodora Lamba, Ștefania Panaitescu, Andra Anghelache, Ioana Crijanovschi, Sara Bogza, Ștefania Ionică, Miruna Drăguș, Ingrid Motoroiu și Aydonia Gurbet (aflată la primul ei concurs).
 

3661 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3132 vizualizari
04 dec. 2018 21:20

"100 ROmantic" a Deliei Lazăr, cea mai bună colecție a Festivalului de modă "City Fashion Week - 2018" de la Cluj-Napoca

Cu siguranță, 2018 reprezintă un an de excepție pentru designerul Delia Lazăr, câmpineanca noastră care a fondat brand-ul Dahlia Couture. După mai multe premii obținute în țară, după premiul "The Best Dress" obținut în Dubai, la "World Fashion Festival Awards", Delia Lazăr a câștigat și premiul pentru "Cea mai bună colecție" la Festivalul "City Fashion Week", desfășurat la Cluj-Napoca, la finalul lunii noiembrie. "100 ROmantic" este o colecție deosebită, o colecție superbă, dedicată Centenarului Marii Uniri, dedicată fascinantei spiritualități românești.

6837 vizualizari
03 dec. 2018 21:08

Primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a primit distincția "Omul Unirii" din partea autorităților din Căușeni (Republica Moldova)

Primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a primit titlul onorific "Omul Unirii", distincție acordată de autoritățile Raionului Căușeni din Republica Moldova (președintele raionului - Nicolae Golban) și de Muzeul Memorial "Alexei Mateevici" din Zaim (director prof. Ion Găină). S-a întâmplat chiar pe 1 Decembrie 2018, de Ziua Națională a României, la inaugurarea "Aleii Domnitorilor" din Zaim, localitate înfrățită cu Poiana Câmpina.

Alte stiri recente

948 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

1872 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.