În perioada 22-25 martie 2018, la Palatul Național al Copiilor din București a avut loc cea de-a VI-a ediție a Concursului Internațional de Dans "Lebăda de cristal". Este una dintre cele mai importante competiții de dans care se organizează în România, iar numărul participanților a fost și la această ediție extrem de mare, acesta fiind și motivul pentru care s-a impus organizarea evenimentului pe parcursul mai multor zile. Într-o companie remarcabilă, balerinele din Câmpina, de la clubul de dans al profesoarei Dorina Popa au strălucit din nou. Toate dansurile lor au fost premiate.
Au fost sute de concurenți la cele opt secțiuni - dans clasic, dans contemporan, lyrical/jazz, dans de caracter, showdance, cabaret/musical, open și dans urban/comercial. Concurenți din România, dar și din Republica Moldova, Israel, Bulgaria și Statele Unite ale Americii. O adevărată desfășurare de forțe, o competiție grea și extrem de obositoare pentru participanți, dar la finalul căreia profesoara Dorina Popa se declară fericită: "Fetele m-au făcut să fiu tare mândră și le mulțumesc din suflet lor și părinților care le îndrumă pe această cale a artei, a frumosului. Este extraordinar, 20 de dansuri prezentate și tot atâtea premii obținute! Fetele au fost minunate, au strălucit efectiv și au reușit să adauge în palmaresul clubului nostru încă două trofee Lebăda de cristal".
Iată rezultatele obținute de balerinele de la Câmpina la cea de-a VI-a ediție a Concursului Internațional "Lebăda de cristal" 2018:
Alessia Anghel (categoria 13-15 ani), Secțiunea Dans Clasic - Premiul I pentru "Colombina" și premiul al II-lea pentru "Esmeralda"
Daria Dimitrescu (13-15 ani)
- Dans Clasic - Premiul I cu "Pas De Chale" și premiul al II-lea cu "Raymonda Dream Scene"
- Dans Contemporan - Premiul I cu "Against The World" (și un premiu special, o bursă de studiu cu reducere de 50% din plata taxelor, în Italia)
Ștefania Ionică (13-15 ani) - Dans Liric - Premiul I pentru "Purity" (Ștefania s-a aflat pentru prima dată pe scenă cu un dans solo)
Andreea Geantă (10-12 ani) - Dans Clasic - Premiul al II-lea cu "Pas De Trois"
Sara Bogza Sara (10-12 ani) - Dans Clasic - Premiul al III-lea cu "Paquita" (prima dată pe scenă cu solo)
Teodora Morar (10-12 ani)
- Dans Clasic - Premiul al II-lea pentru "Cupidon"
- Dans Contemporan - Premiul I pentru "Battle's Spirit"
Ana Petrovanu (10-12 ani)
- Dans Clasic - Premiul al II-lea pentru "Odalisque"
- Dans Cabaret - Premiul I pentru "Sally's Dance"
Clara Seneș (10-12 ani) - Dans Clasic - Premiul I pentru "Clara's Dance" și Premiul I pentru "Big Swan"
Andra Anghelache (7-9 ani) - Fantezie Coregrafică - Premiul I cu "Scufița Roșie"
Andra Anghelache și Andreea Geantă (7-9 ani)
- Dans Liric - Premiul I pentru "Dream it Possible"
- Dans Clasic - Premiul I pentru "Variația prietenelor"
Pentru același dans clasic, cele două fete au obținut și Trofeul "Lebăda de cristal", un premiu special de 500 lei de la Fundația "Trăiește clipa" pentru imagine scenică și un alt premiu special - o invitație la Concursul "Movmnt International Dance Competition", la Ruse, în Bulgaria, în perioada 8-10 martie 2019.
Ștefania Panaitescu și Ioana Crijanovschi (7-9 ani) - Premiul I pentru dansul de caracter "Piefke unf Pufke Polka"
Teodora Lamba și Ingrid Motoroiu (7-9 ani) - Dans Fantezie Coregrafică - Premiul al II-lea pentru "Two Happy Mice"
Grupul ALLEGRO (10-12 ani) - Dans Clasic "Primăvara"
- Premiul 1 + Trofeul Concursului + un premiu special de 500 lei
- Premiu special - o invitație la Concursul "Movmnt International Dance Competition", la Ruse, în Bulgaria, în perioada 8-10 martie 2019
- Premiu special - o bursă de studiu cu reducere de 50% din plata taxelor, în Italia
- Premiul pentru creație coregrafică din partea Fundației "Trăiește clipa" pentru profesoara Dorina Popa
Grupul ALLEGRO este format din: Andreea Geantă, Teodora Lamba, Ștefania Panaitescu, Andra Anghelache, Ioana Crijanovschi, Sara Bogza, Ștefania Ionică, Miruna Drăguș, Ingrid Motoroiu și Aydonia Gurbet (aflată la primul ei concurs).
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.
24 Iunie este Ziua Universală a Iei Românești, în zi de mare sărbătoare creștină - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Momentul a fost marcat și la Câmpina în cadrul unui mic spectacol care a avut loc marți, 24 iunie, la ceas de seară, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza”.