”Hora Prahoveană” sau prima zi a ”Serbărilor Toamnei”, Câmpina 2022

Eveniment (Categoria articolului)

De câțiva ani, Festivalul folcloric ”Hora prahoveană” a fost inclus în cadrul ”Serbărilor Toamnei”. La fel s-a întâmplat și la ediția din acest an, astfel că după ploaia de la deschiderea oficială și de la premierea elevilor olimpici și sportivilor campioni și vicecampionilor naționali, odată cu primele raze ale soarelui a început ”Hora prahoveană”.

Pentru început, rând pe rând, în prezentarea Lorenei Toma, au urcat pe scenă micuții artiști și membrii ai ansamblurilor folclorice din județ, fiecare în parte și toți la un loc demonstrând că există copii valoroși, al căror talent trebuie doar șlefuit pentru a atinge performanțe artistice remarcabile. Astfel, în prima parte a zilei au urcat pe scenă: Ansamblul ”Irina Loghin” Gura Vitioarei (instructor George Stătescu), Grupul folcloric ”Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor Câmpina (profesor Alice Botoacă), Formația ”Celesta” de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina (profesor Elisabeta Milea), Ansamblul ”Garofița” Brătășanca (instructor Costel Chiru), Ansamblul ”Datina” Scorțeni (instructor Cristi Colezea), Ansamblul ”Flori de liliac” Băicoi (instructor Cristi Colezea), Grupul vocal folcloric ”Plai câmpinean” (instructor Dănuț Andrei) și soliști vocali de la Clubul Copiilor Câmpina - Miriam Stoian, Daniela Stan, Rebeca Bălan, Alexia Ioana, Antonia Poștaru, Alexandra Jinga, Florina Jinga, Diana Comșa, Andreea Bunescu, Denisa Sitaru, Andrada Toprak, Mălina Roiniță, Daria Dinu.
Seara, a fost rândul vedetelor consacrate. Mai întâi a fost Letiția Boroi Vișoiu - o câmpineancă a cărei voce a impresionat și care are un repertoriu frumos și variat, după care a urmat Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” (instructor Cristi Colezea), ale cărui dansuri și suite au strâns numeroase aplauze.
Formația Alesis, care are - din păcate - atât de rar are ocazia să cânte în orașul natal, a dat un adevărat recital, trecând de la ”Bucureștiul de altădată” la un colaj de melodii grecești. În plus, Alina și Romeo Negoiasă au oferit o adevărată provocare pentru autoritățile locale, anunțând că în această toamnă vor lansa un album cu melodii pe versurile marelui Adrian Păunescu, album pe care s-ar bucura să aibă ocazia să-l lanseze printr-un concert și în orașul lor - Câmpina.
Steliana Sima a continuat spectacolul folcloric, melodiile sale fiind foarte apreciate, mai ales că, poate mai puțină lume știe, atât versurile, cât și muzica sunt chiar creația interpretei care reprezintă zona folclorică a Olteniei.
Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului (instructor Roxana Paraschiv) a prezentat o serie de suite de dansuri populare din diferite zone folclorice ale țării, intercalând astfel ultimele momente ale primei zile a ”Serbărilor Toamnei”.
Solistul Ionică Moroșanu a făcut un adevărat show. Cu melodii tradiționale din zona Maramureșului, dar orchestrate într-un stil modern, Moroșanu a coborât de pe scenă în mijlocul oamenilor, încingând alături de ei hore foarte apreciate de câmpinenii dornici să se distreze și să se simtă bine.
”Hora prahoveană” s-a încheiat cu un recital de excepție susținut de Cornelia și Lupu Rednic. Printre glume și vorbe de duh, melodiile lor din Țara Maramureșului au fost foarte apreciate și îndelung aplaudate de publicul câmpinean.
O primă seară reușită, în care cântecul popular și voia bună au adus bucurie câmpinenilor.

2095 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3171 vizualizari
16 mar. 2023 07:49

Primarul Alin Moldoveanu, premiat la Gala Națională “România ești TU”, la categoria “Investiții publice”

5 comentarii

La Palatul Parlamentului a avut loc miercuri seară evenimentul “România ești TU”, o gală dedicată recunoașterii și premierii unor oameni valoroși din țara noastră, dar și unor proiecte de investiții publice sau private. Trei trofee și peste 200 de premii și diplome de excelență s-au acordat la Gala “România ești TU”, printre cei premiați numărându-se și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

2016 vizualizari
08 mar. 2023 21:54

Flori și momente artistice, oferite pensionarelor din Câmpina cu ocazia Zilei Femeii

1 comentarii

8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, a fost un prilej de sărbătoare la Câmpina. Dincolo de multe alte momente care au marcat această zi, la Casa Tineretului a avut loc un eveniment de suflet, organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina și Casa Tineretului. Peste o sută de doamne au răspuns invitației organizatorilor, majoritatea fiind membre ale CAR Pensionari sau ale Asociației Pensionarilor din Câmpina.

Alte stiri recente

138 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

1347 vizualizari
19 mar. 2023 21:23

Scurt și la... subiect, cu Nicolae Geantă, profesor la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.