CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

”Hora Prahoveană” sau prima zi a ”Serbărilor Toamnei”, Câmpina 2022

- Eveniment -

”Hora Prahoveană” sau prima zi a ”Serbărilor Toamnei”, Câmpina 2022

De câțiva ani, Festivalul folcloric ”Hora prahoveană” a fost inclus în cadrul ”Serbărilor Toamnei”. La fel s-a întâmplat și la ediția din acest an, astfel că după ploaia de la deschiderea oficială și de la premierea elevilor olimpici și sportivilor campioni și vicecampionilor naționali, odată cu primele raze ale soarelui a început ”Hora prahoveană”.

Pentru început, rând pe rând, în prezentarea Lorenei Toma, au urcat pe scenă micuții artiști și membrii ai ansamblurilor folclorice din județ, fiecare în parte și toți la un loc demonstrând că există copii valoroși, al căror talent trebuie doar șlefuit pentru a atinge performanțe artistice remarcabile. Astfel, în prima parte a zilei au urcat pe scenă: Ansamblul ”Irina Loghin” Gura Vitioarei (instructor George Stătescu), Grupul folcloric ”Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor Câmpina (profesor Alice Botoacă), Formația ”Celesta” de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina (profesor Elisabeta Milea), Ansamblul ”Garofița” Brătășanca (instructor Costel Chiru), Ansamblul ”Datina” Scorțeni (instructor Cristi Colezea), Ansamblul ”Flori de liliac” Băicoi (instructor Cristi Colezea), Grupul vocal folcloric ”Plai câmpinean” (instructor Dănuț Andrei) și soliști vocali de la Clubul Copiilor Câmpina - Miriam Stoian, Daniela Stan, Rebeca Bălan, Alexia Ioana, Antonia Poștaru, Alexandra Jinga, Florina Jinga, Diana Comșa, Andreea Bunescu, Denisa Sitaru, Andrada Toprak, Mălina Roiniță, Daria Dinu.
Seara, a fost rândul vedetelor consacrate. Mai întâi a fost Letiția Boroi Vișoiu - o câmpineancă a cărei voce a impresionat și care are un repertoriu frumos și variat, după care a urmat Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” (instructor Cristi Colezea), ale cărui dansuri și suite au strâns numeroase aplauze.
Formația Alesis, care are - din păcate - atât de rar are ocazia să cânte în orașul natal, a dat un adevărat recital, trecând de la ”Bucureștiul de altădată” la un colaj de melodii grecești. În plus, Alina și Romeo Negoiasă au oferit o adevărată provocare pentru autoritățile locale, anunțând că în această toamnă vor lansa un album cu melodii pe versurile marelui Adrian Păunescu, album pe care s-ar bucura să aibă ocazia să-l lanseze printr-un concert și în orașul lor - Câmpina.
Steliana Sima a continuat spectacolul folcloric, melodiile sale fiind foarte apreciate, mai ales că, poate mai puțină lume știe, atât versurile, cât și muzica sunt chiar creația interpretei care reprezintă zona folclorică a Olteniei.
Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului (instructor Roxana Paraschiv) a prezentat o serie de suite de dansuri populare din diferite zone folclorice ale țării, intercalând astfel ultimele momente ale primei zile a ”Serbărilor Toamnei”.
Solistul Ionică Moroșanu a făcut un adevărat show. Cu melodii tradiționale din zona Maramureșului, dar orchestrate într-un stil modern, Moroșanu a coborât de pe scenă în mijlocul oamenilor, încingând alături de ei hore foarte apreciate de câmpinenii dornici să se distreze și să se simtă bine.
”Hora prahoveană” s-a încheiat cu un recital de excepție susținut de Cornelia și Lupu Rednic. Printre glume și vorbe de duh, melodiile lor din Țara Maramureșului au fost foarte apreciate și îndelung aplaudate de publicul câmpinean.
O primă seară reușită, în care cântecul popular și voia bună au adus bucurie câmpinenilor.


20 Sep 2022 11:00 2639 vizualizari


Comentarii


1879 vizualizari 26 May 2024 22:21

"Flori de cântec prahovean", la a VIII-a ediție. Iată câștigătorii concursului județean organizat de școala din Poiana Câmpina

Festivalul-concurs de muzică populară "Flori de cântec prahovean", organizat de Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Este adevărat, evenimentul nu a avut loc în anii marcați de pandemie, dar a fost reluat ulterior, spre bucuria copiilor care doresc să participe la astfel de concursuri, să urce pe scenă, să cânte și să încânte publicul.

citeste mai mult
546 vizualizari 26 May 2024 11:10 La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

Ajuns la ediția a XVIII-a, concursul muzical județean ”Suflet de copil” a avut loc joi, 23 mai, pe scena Casei Tineretului, din Câmpina, în organizarea Clubului Copiilor, condus de profesor Alice Botoacă.

citeste mai mult
4213 vizualizari 20 May 2024 12:58 Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa Tineretului. Cele șapte perechi participante, alături de trainerii lor, au pregătit un spectacol minunat, inițiat și organizat de Denisa Bunghez (elevă în clasa a XI-a), împreună cu reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor: Adela Popa, Ștefania Mihalache, Aida Ardeleanu, Daria Grigore și Antonio Ion.

citeste mai mult
1915 vizualizari 19 May 2024 10:24 Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Cel mai nou, dar - din păcate - și cel mai puțin mediatizat muzeu din Câmpina este Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu. Acesta se află la etajul Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii, una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV