Centenarul fotbalului câmpinean. Ion Burchi - șansa unui debut la Poiana Câmpina într-un meci amical contra Naționalei României

Sport (Categoria articolului)

Ion Burchi a fost unul dintre jucătorii reprezentativi ai generației sale, vârful carierei de jucător fiind cele șapte sezoane la Poiana Câmpina, la finalul anilor '90 și începutul anilor 2000. Fostul mijlocaș și fundaș stânga de la Poiana Câmpina a acceptat un dialog cu noi, în cadrul serialului dedicat centenarului fotbalului câmpinean, dezvăluindu-ne lucruri mai puțin cunoscute din cariera sa de jucător, apoi de tehnician, în prezent fiind maseur la Astra Ploiești. Dialogul a avut loc pe terenul de la Căminul Petrol, acolo unde Burchi a jucat de foarte multe ori în partide amicale cu Poiana, dar unde a și antrenat pe CSM Câmpina.

Până când veți putea urmări interviul integral cu Ion Burchi, vă oferim un scurt fragment despre debutul său la Poiana Câmpina. ”Primul meci, când încă nici nu semnasem decât un precontract, eram jucătorul formației Sterom, l-am jucat în iarna 1997-1998, la Săftica, un meci amical contra Naționalei României, care se pregătea pentru Campionatul Mondial din Franța și care avea toată acea echipă de aur - Hagi, Gică Popescu, Lăcătuș, Prodan... Am jucat și eu o repriză și am jucat chiar bine, ceea ce pentru mine a fost o mare bucurie, mai ales că avusesem astfel ocazia să joc împotriva unora dintre idolii mei”.
În privința debutului oficial, Ion Burchi își amintește cu plăcere: ”Antrenorul nostru era Costică Roșu și am debutat într-un meci la Brașov, cu Metrom. Prima repriză nu am știut de mine, cred că am atins mingea de vreo cinci ori... Se juca într-o viteză și era o presiune asupra noastră de nu am știut de mine. Brașovenii au avut și vreo trei ocazii mari la poarta noastră, dar repriza a doua ne-am revenit, și eu, și echipa, iar prin minutul 80 Orlando Gheorghe a marcat, astfel că debutul meu a fost unul fericit - victorie în deplasare”.
Ion Burchi a adunat 115 prezențe în Divizia B, unde a și marcat trei goluri pentru Poiana Câmpina, primul dintre acesta înregistrându-se într-un alt meci cu Metrom Brașov, pe teren propriu, pe 6 martie 1999, într-o victorie cu 2-1, golul său fiind cel decisiv, după ce brașovenii conduseseră la pauză cu 1-0, iar Ion Gheorghe egalase. 
Interviul integral cuprinde multe alte povești interesante - de la începuturile de la juniori la primul cantonament, de la experiența cu Dinamo la turneul din Slovacia unde a jucat pentru o echipă națională de la nivelul eșalonului al treilea, de la prieteni la dezamăgiri, de la antrenori care i-au influențat cariera la relația cu conducătorii de club, disputa cu Ștefan Nanu, apoi perioada de antrenorat și până la zilele noastre, când Ion Burchi este unul dintre maseurii echipei Astra Giurgiu, din prima ligă. Toate acestea în interviul integral pe care îl vom publica în cursul zilei de marți, 28 iulie.
(Foto medalion - Adrian Mutu - sus, Florentin Petre - jos, alături de Ion Burchi, la un amical cu Naționala României, la Săftica)

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”
Centenarul fotbalului câmpinean. Mara Ciobotaru: ”Nu am dormit două luni după ce am părăsit Unirea”

4265 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

3453 vizualizari
09 aug. 2020 11:05

Marius Vasile (CSS ”Constantin Istrati”), pe podium la aruncarea greutății în Cupa României pentru seniori

Stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București a găzduit sâmbătă Cupa României pentru seniori, competiție la care singurul atlet de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina care s-a aliniat la start a fost aruncătorul Marius Vasile, în probele de disc și greutate.

3526 vizualizari
08 aug. 2020 14:49

Medalie de bronz la săritura în lungime pentru CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Naționalele juniorilor III

La București, pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter” s-au desfășurat timp de două zile, vineri și sâmbătă, Campionatele Naționale de Atletism pentru Juniori III. La această competiție au fost prezenți și trei atleți de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, care au concurat fiecare în câte două probe, cea mai bună clasare - locul al treilea și medalie de bronz - fiind reușită de Ștefan Gagiu (antrenor Jenica Bran) la săritura în lungime.

Alte stiri recente

876 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

1664 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.