Centenarul fotbalului câmpinean. Ion Burchi - șansa unui debut la Poiana Câmpina într-un meci amical contra Naționalei României

Sport (Categoria articolului)

Ion Burchi a fost unul dintre jucătorii reprezentativi ai generației sale, vârful carierei de jucător fiind cele șapte sezoane la Poiana Câmpina, la finalul anilor '90 și începutul anilor 2000. Fostul mijlocaș și fundaș stânga de la Poiana Câmpina a acceptat un dialog cu noi, în cadrul serialului dedicat centenarului fotbalului câmpinean, dezvăluindu-ne lucruri mai puțin cunoscute din cariera sa de jucător, apoi de tehnician, în prezent fiind maseur la Astra Ploiești. Dialogul a avut loc pe terenul de la Căminul Petrol, acolo unde Burchi a jucat de foarte multe ori în partide amicale cu Poiana, dar unde a și antrenat pe CSM Câmpina.

Până când veți putea urmări interviul integral cu Ion Burchi, vă oferim un scurt fragment despre debutul său la Poiana Câmpina. ”Primul meci, când încă nici nu semnasem decât un precontract, eram jucătorul formației Sterom, l-am jucat în iarna 1997-1998, la Săftica, un meci amical contra Naționalei României, care se pregătea pentru Campionatul Mondial din Franța și care avea toată acea echipă de aur - Hagi, Gică Popescu, Lăcătuș, Prodan... Am jucat și eu o repriză și am jucat chiar bine, ceea ce pentru mine a fost o mare bucurie, mai ales că avusesem astfel ocazia să joc împotriva unora dintre idolii mei”.
În privința debutului oficial, Ion Burchi își amintește cu plăcere: ”Antrenorul nostru era Costică Roșu și am debutat într-un meci la Brașov, cu Metrom. Prima repriză nu am știut de mine, cred că am atins mingea de vreo cinci ori... Se juca într-o viteză și era o presiune asupra noastră de nu am știut de mine. Brașovenii au avut și vreo trei ocazii mari la poarta noastră, dar repriza a doua ne-am revenit, și eu, și echipa, iar prin minutul 80 Orlando Gheorghe a marcat, astfel că debutul meu a fost unul fericit - victorie în deplasare”.
Ion Burchi a adunat 115 prezențe în Divizia B, unde a și marcat trei goluri pentru Poiana Câmpina, primul dintre acesta înregistrându-se într-un alt meci cu Metrom Brașov, pe teren propriu, pe 6 martie 1999, într-o victorie cu 2-1, golul său fiind cel decisiv, după ce brașovenii conduseseră la pauză cu 1-0, iar Ion Gheorghe egalase. 
Interviul integral cuprinde multe alte povești interesante - de la începuturile de la juniori la primul cantonament, de la experiența cu Dinamo la turneul din Slovacia unde a jucat pentru o echipă națională de la nivelul eșalonului al treilea, de la prieteni la dezamăgiri, de la antrenori care i-au influențat cariera la relația cu conducătorii de club, disputa cu Ștefan Nanu, apoi perioada de antrenorat și până la zilele noastre, când Ion Burchi este unul dintre maseurii echipei Astra Giurgiu, din prima ligă. Toate acestea în interviul integral pe care îl vom publica în cursul zilei de marți, 28 iulie.
(Foto medalion - Adrian Mutu - sus, Florentin Petre - jos, alături de Ion Burchi, la un amical cu Naționala României, la Săftica)

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”
Centenarul fotbalului câmpinean. Mara Ciobotaru: ”Nu am dormit două luni după ce am părăsit Unirea”

5405 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

3070 vizualizari
24 iul. 2021 17:39

Ștefan Gagiu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina) a cucerit titlul de campion național la octatlon

Performanță remarcabilă pentru atletismul câmpinean, astăzi, în a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Probe Combinate, competiție rezervă juniorilor. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de Mihaela Marin, a participat cu doi sportivi, ambii la categoria juniori III, unul dintre ei, Ștefan Gagiu (antrenor Jenica Bran), reușind să câștige întrecerea de octatlon, devenind campion național al României la această categorie.

3400 vizualizari
18 iul. 2021 22:45

Darius Coman (Barracuda Câmpina), trei medalii, inclusiv una de aur, la Campionatul Național de Natație pentru Cadeți

Campionatul Național de Natație pentru Cadeți a avut loc în perioada 14-18 iulie, la Bazinul Olimpic ”Lia Manoliu” din București. Clubul câmpinean Barracuda a fost reprezentat de un singur sportiv - Darius Coman (antrenor Gabriel Cojocaru), dar care a reușit să câștige nu mai puțin de trei medalii, dintre care una de aur.

Alte stiri recente

1215 vizualizari
26 iul. 2021 20:02

”Regulamentul unui consiliu local nu trebuie să restrângă drepturile recunoscute de lege”

Afirmația aparține lui Mihai Apostolache - conferențiar universitar doctor la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative. De asemenea, Apostolache a fost deputat în perioada 2004-2012 și, în prezent, este președintele partidul Prahova în Acțiune. Într-o postare pe pagina sa de Fcebook, Mihai Apostolache s-a referit la situația de la Câmpina, privind încercarea unor consilieri de a pune pumnul în gura presei. Detalii - aici.

1650 vizualizari
26 iul. 2021 19:46

Sacrificarea presei, o necesitate pentru ”dezvoltarea” Câmpinei

La începutul acestui mandat ne-am bucurat că fața Consiliului Local s-a schimbat. Și chiar ne gândeam că vin oameni noi, care, chiar dacă nu vor avea experiența administrativă și ”șulfăneala” politică a predecesorilor lor, măcar vor avea mai multă bună credință, vor veni cu idei noi, constructive și vom asista la o dezvoltare a Câmpinei fără precedent. Am sperat că vor fi oameni care gândesc cu capul lor, nu ce scrie în agendele altora!