Centenarul fotbalului câmpinean. Ion Burchi - șansa unui debut la Poiana Câmpina într-un meci amical contra Naționalei României

Sport (Categoria articolului)

Ion Burchi a fost unul dintre jucătorii reprezentativi ai generației sale, vârful carierei de jucător fiind cele șapte sezoane la Poiana Câmpina, la finalul anilor '90 și începutul anilor 2000. Fostul mijlocaș și fundaș stânga de la Poiana Câmpina a acceptat un dialog cu noi, în cadrul serialului dedicat centenarului fotbalului câmpinean, dezvăluindu-ne lucruri mai puțin cunoscute din cariera sa de jucător, apoi de tehnician, în prezent fiind maseur la Astra Ploiești. Dialogul a avut loc pe terenul de la Căminul Petrol, acolo unde Burchi a jucat de foarte multe ori în partide amicale cu Poiana, dar unde a și antrenat pe CSM Câmpina.

Până când veți putea urmări interviul integral cu Ion Burchi, vă oferim un scurt fragment despre debutul său la Poiana Câmpina. ”Primul meci, când încă nici nu semnasem decât un precontract, eram jucătorul formației Sterom, l-am jucat în iarna 1997-1998, la Săftica, un meci amical contra Naționalei României, care se pregătea pentru Campionatul Mondial din Franța și care avea toată acea echipă de aur - Hagi, Gică Popescu, Lăcătuș, Prodan... Am jucat și eu o repriză și am jucat chiar bine, ceea ce pentru mine a fost o mare bucurie, mai ales că avusesem astfel ocazia să joc împotriva unora dintre idolii mei”.
În privința debutului oficial, Ion Burchi își amintește cu plăcere: ”Antrenorul nostru era Costică Roșu și am debutat într-un meci la Brașov, cu Metrom. Prima repriză nu am știut de mine, cred că am atins mingea de vreo cinci ori... Se juca într-o viteză și era o presiune asupra noastră de nu am știut de mine. Brașovenii au avut și vreo trei ocazii mari la poarta noastră, dar repriza a doua ne-am revenit, și eu, și echipa, iar prin minutul 80 Orlando Gheorghe a marcat, astfel că debutul meu a fost unul fericit - victorie în deplasare”.
Ion Burchi a adunat 115 prezențe în Divizia B, unde a și marcat trei goluri pentru Poiana Câmpina, primul dintre acesta înregistrându-se într-un alt meci cu Metrom Brașov, pe teren propriu, pe 6 martie 1999, într-o victorie cu 2-1, golul său fiind cel decisiv, după ce brașovenii conduseseră la pauză cu 1-0, iar Ion Gheorghe egalase. 
Interviul integral cuprinde multe alte povești interesante - de la începuturile de la juniori la primul cantonament, de la experiența cu Dinamo la turneul din Slovacia unde a jucat pentru o echipă națională de la nivelul eșalonului al treilea, de la prieteni la dezamăgiri, de la antrenori care i-au influențat cariera la relația cu conducătorii de club, disputa cu Ștefan Nanu, apoi perioada de antrenorat și până la zilele noastre, când Ion Burchi este unul dintre maseurii echipei Astra Giurgiu, din prima ligă. Toate acestea în interviul integral pe care îl vom publica în cursul zilei de marți, 28 iulie.
(Foto medalion - Adrian Mutu - sus, Florentin Petre - jos, alături de Ion Burchi, la un amical cu Naționala României, la Săftica)

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”
Centenarul fotbalului câmpinean. Mara Ciobotaru: ”Nu am dormit două luni după ce am părăsit Unirea”

5780 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

867 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1655 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.

Alte stiri recente

1184 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

1745 vizualizari
26 iun. 2022 15:32

Incendiu la Provița de Sus. Pompierii intervin cu efective mărite pentru a nu se propaga focul și la alte case

UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative generate de acesta. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

Duminică după-amiază, în jurul orei 15.20, pompierii câmpineni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la Provița de Sus.