Centenarul fotbalului câmpinean. Ion Burchi - șansa unui debut la Poiana Câmpina într-un meci amical contra Naționalei României

Sport (Categoria articolului)

Ion Burchi a fost unul dintre jucătorii reprezentativi ai generației sale, vârful carierei de jucător fiind cele șapte sezoane la Poiana Câmpina, la finalul anilor '90 și începutul anilor 2000. Fostul mijlocaș și fundaș stânga de la Poiana Câmpina a acceptat un dialog cu noi, în cadrul serialului dedicat centenarului fotbalului câmpinean, dezvăluindu-ne lucruri mai puțin cunoscute din cariera sa de jucător, apoi de tehnician, în prezent fiind maseur la Astra Ploiești. Dialogul a avut loc pe terenul de la Căminul Petrol, acolo unde Burchi a jucat de foarte multe ori în partide amicale cu Poiana, dar unde a și antrenat pe CSM Câmpina.

Până când veți putea urmări interviul integral cu Ion Burchi, vă oferim un scurt fragment despre debutul său la Poiana Câmpina. ”Primul meci, când încă nici nu semnasem decât un precontract, eram jucătorul formației Sterom, l-am jucat în iarna 1997-1998, la Săftica, un meci amical contra Naționalei României, care se pregătea pentru Campionatul Mondial din Franța și care avea toată acea echipă de aur - Hagi, Gică Popescu, Lăcătuș, Prodan... Am jucat și eu o repriză și am jucat chiar bine, ceea ce pentru mine a fost o mare bucurie, mai ales că avusesem astfel ocazia să joc împotriva unora dintre idolii mei”.
În privința debutului oficial, Ion Burchi își amintește cu plăcere: ”Antrenorul nostru era Costică Roșu și am debutat într-un meci la Brașov, cu Metrom. Prima repriză nu am știut de mine, cred că am atins mingea de vreo cinci ori... Se juca într-o viteză și era o presiune asupra noastră de nu am știut de mine. Brașovenii au avut și vreo trei ocazii mari la poarta noastră, dar repriza a doua ne-am revenit, și eu, și echipa, iar prin minutul 80 Orlando Gheorghe a marcat, astfel că debutul meu a fost unul fericit - victorie în deplasare”.
Ion Burchi a adunat 115 prezențe în Divizia B, unde a și marcat trei goluri pentru Poiana Câmpina, primul dintre acesta înregistrându-se într-un alt meci cu Metrom Brașov, pe teren propriu, pe 6 martie 1999, într-o victorie cu 2-1, golul său fiind cel decisiv, după ce brașovenii conduseseră la pauză cu 1-0, iar Ion Gheorghe egalase. 
Interviul integral cuprinde multe alte povești interesante - de la începuturile de la juniori la primul cantonament, de la experiența cu Dinamo la turneul din Slovacia unde a jucat pentru o echipă națională de la nivelul eșalonului al treilea, de la prieteni la dezamăgiri, de la antrenori care i-au influențat cariera la relația cu conducătorii de club, disputa cu Ștefan Nanu, apoi perioada de antrenorat și până la zilele noastre, când Ion Burchi este unul dintre maseurii echipei Astra Giurgiu, din prima ligă. Toate acestea în interviul integral pe care îl vom publica în cursul zilei de marți, 28 iulie.
(Foto medalion - Adrian Mutu - sus, Florentin Petre - jos, alături de Ion Burchi, la un amical cu Naționala României, la Săftica)

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”
Centenarul fotbalului câmpinean. Mara Ciobotaru: ”Nu am dormit două luni după ce am părăsit Unirea”

5571 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1283 vizualizari
17 oct. 2021 20:17

Primele două victorii în meciuri oficiale pentru handbalistele de la CS Câmpina

Echipa de handbal feminin a CS Câmpina, antrenată de Daniel Vasile, înființată de ceva vreme, a participat doar la competiții cu caracter de verificare. Din acest sezon, echipa a fost înscrisă în Campionatul Municipal București, la junioare IV.

1697 vizualizari
17 oct. 2021 19:28

Superliga B Prahova. Triumf Poiana Câmpina - Știința Albești 7-0. Și se putea mai mult...

La fel ca și în alte situații, despre care am scris la momentul potrivit, dezinteresul unor echipe pentru competiție aduce o pată neagră pe obrazul unui fotbal de nivel județan și așa destul de afectat de scandaluri. La fel s-a întâmplat și duminică, 17 octombrie, la meciul Triumf Poiana Câmpina - Știința Albești, acolo unde oaspeții au venit cu numai 11 jucători, dintre care unul nu avea viza medicală. În aceste condiții, oaspeții au început jocul în zece jucători, iar aproape de minutul 75, unul dintre fundașii de la Albești a cedat fizic, echpa sa terminând partida în nouă jucători.

Alte stiri recente

1917 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.

2169 vizualizari
19 oct. 2021 20:10

Documentația pentru concesionarea Muzeului Doftana unui investitor privat, în dezbaterea Consiliului Local Telega

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, a Consiliului Local Telega se află un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate, raportului de evaluare și redevenței minime în vederea concesionării Muzeului Doftana (fosta închisoare) unui investitor privat.