Centenarul fotbalului câmpinean. Ion Burchi - șansa unui debut la Poiana Câmpina într-un meci amical contra Naționalei României

Sport (Categoria articolului)

Ion Burchi a fost unul dintre jucătorii reprezentativi ai generației sale, vârful carierei de jucător fiind cele șapte sezoane la Poiana Câmpina, la finalul anilor '90 și începutul anilor 2000. Fostul mijlocaș și fundaș stânga de la Poiana Câmpina a acceptat un dialog cu noi, în cadrul serialului dedicat centenarului fotbalului câmpinean, dezvăluindu-ne lucruri mai puțin cunoscute din cariera sa de jucător, apoi de tehnician, în prezent fiind maseur la Astra Ploiești. Dialogul a avut loc pe terenul de la Căminul Petrol, acolo unde Burchi a jucat de foarte multe ori în partide amicale cu Poiana, dar unde a și antrenat pe CSM Câmpina.

Până când veți putea urmări interviul integral cu Ion Burchi, vă oferim un scurt fragment despre debutul său la Poiana Câmpina. ”Primul meci, când încă nici nu semnasem decât un precontract, eram jucătorul formației Sterom, l-am jucat în iarna 1997-1998, la Săftica, un meci amical contra Naționalei României, care se pregătea pentru Campionatul Mondial din Franța și care avea toată acea echipă de aur - Hagi, Gică Popescu, Lăcătuș, Prodan... Am jucat și eu o repriză și am jucat chiar bine, ceea ce pentru mine a fost o mare bucurie, mai ales că avusesem astfel ocazia să joc împotriva unora dintre idolii mei”.
În privința debutului oficial, Ion Burchi își amintește cu plăcere: ”Antrenorul nostru era Costică Roșu și am debutat într-un meci la Brașov, cu Metrom. Prima repriză nu am știut de mine, cred că am atins mingea de vreo cinci ori... Se juca într-o viteză și era o presiune asupra noastră de nu am știut de mine. Brașovenii au avut și vreo trei ocazii mari la poarta noastră, dar repriza a doua ne-am revenit, și eu, și echipa, iar prin minutul 80 Orlando Gheorghe a marcat, astfel că debutul meu a fost unul fericit - victorie în deplasare”.
Ion Burchi a adunat 115 prezențe în Divizia B, unde a și marcat trei goluri pentru Poiana Câmpina, primul dintre acesta înregistrându-se într-un alt meci cu Metrom Brașov, pe teren propriu, pe 6 martie 1999, într-o victorie cu 2-1, golul său fiind cel decisiv, după ce brașovenii conduseseră la pauză cu 1-0, iar Ion Gheorghe egalase. 
Interviul integral cuprinde multe alte povești interesante - de la începuturile de la juniori la primul cantonament, de la experiența cu Dinamo la turneul din Slovacia unde a jucat pentru o echipă națională de la nivelul eșalonului al treilea, de la prieteni la dezamăgiri, de la antrenori care i-au influențat cariera la relația cu conducătorii de club, disputa cu Ștefan Nanu, apoi perioada de antrenorat și până la zilele noastre, când Ion Burchi este unul dintre maseurii echipei Astra Giurgiu, din prima ligă. Toate acestea în interviul integral pe care îl vom publica în cursul zilei de marți, 28 iulie.
(Foto medalion - Adrian Mutu - sus, Florentin Petre - jos, alături de Ion Burchi, la un amical cu Naționala României, la Săftica)

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”
Centenarul fotbalului câmpinean. Mara Ciobotaru: ”Nu am dormit două luni după ce am părăsit Unirea”

6269 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

0 vizualizari
16 apr. 2024 21:25

Copiii de la Sportul Câmpina sunt îmbrăcați de la Ave Diana

Echipele de juniori de la clubul Sportul Câmpina au primit zilele trecute rânduri noi de echipament. Copiii au fost foarte încântați de un echipament nou, pe care îl vor purta cu mândrie la următoarele lor meciuri.

550 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.

Alte stiri recente

261 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

1 comentarii

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

2984 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.