Incursiune în timp, în Câmpina de altădată, la o conferință inedită organizată de Ziua Eroilor

Eveniment (Categoria articolului)

Trăim în Câmpina și iubim Câmpina, dar mulți dintre noi cunoaștem prea puține lucruri despre istoria acestor locuri, despre cei plecați de aici și care și-au dat viața pentru țară, despre identitatea comunității noastre. Dacă doriți, joi, 17 mai 2018, de Ziua Eroilor, în Anul Centenarului, putem răsfoi împreună câteva pagini din istoria Câmpinei la o conferință inedită, care va avea loc de la ora 18.00, în amfiteatrul Școlii Centrale din municipiu.

Va fi o conferință ilustrată cu imagini de epocă, ce vor fi făcute publice în premieră. O incursiune în timp, intitulată "Patrimoniul câmpinean: Memoria eroilor în Anul Centenar". Evenimentul este organizat de Centrul de Informare și Promovare Turistică, serviciu public care aparține Primăriei Câmpina, iar inițiator și gazdă va fi Mădălin Focșa, unul dintre angajații centrului, un mare pasionat de istorie, de cercetarea arhivelor, de scoaterea la lumină și expunerea în fața publicului a unor imagini și informații despre Câmpina de altădată și despre oamenii remarcabili pe care Câmpina i-a dat țării și lumii întregi. În cadrul conferinței, publicul va afla informații interesante despre felul în care era onorată memoria eroilor în Câmpina interbelică, despre personalitățile orașului, dar și despre odiseea Monumentului Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională, operă de artă a cărei poveste este prea puțin cunoscută astăzi.

3881 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1489 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2766 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

7 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

83 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.