Din lunga listă de investiții a Primăriei Câmpina, doar două lucrări sunt în curs de execuție

Actualitate (Categoria articolului)

La începutul anului, odată cu bugetul Câmpinei, Consiliul Local a aprobat și lista investițiilor pentru 2017. O listă destul de lungă, pentru investițiile programate anul acesta alocându-se aproximativ 12,5 milioane lei. Haideți să vedem care este situația/stadiul lucrărilor astăzi, 15 mai.

Doar două investiții sunt efectiv în execuție. Este vorba despre terenul multifuncțional de sport de lângă bazinul de înot și combaterea alunecărilor de teren de pe cele două alei adiacente Străzii Plevnei - Sulfinei și Păcii (aici lucrează societatea Maristar Com SRL București, valoarea contractului fiind de 828.838 lei fără TVA, termenul de execuție 24 de luni). Referitor la terenul multifuncțional, trebuie precizat un lucru: în proiect nu a fost inclusă decât amenajarea suprafeței de sport. După ce firma executantă își va termina treaba, Primăria va trebui să asfalteze suprafața din jurul terenului. Amenajarea terenului multifuncțional a început anul trecut și se apropie de final. Lucrarea este executată de SC Atlas Company SRL Târgu Mureș și costă 147.000 lei fără TVA, sumă care include și dotările. Probabil se vor mai cheltui câteva zeci de mii de lei cu asfaltarea de care spuneam.

Reparații capitale la Căminul Energetic (parter și primul etaj) - cel mai probabil, lucrarea nu va începe nici în 2017, deși nu este primul an în care apare pe lista de investiții. Pe SEAP abia a fost publicat anunțul cu privire la proiectarea instalațiilor interioare (sanitare, termice, electrice) și exterioare (apă și canal). Va trebui desemnată o firmă care să realizeze proiectarea, apoi se va reveni în Consiliul Local cu reactualizarea indicatorilor tehnico-economici și abia apoi se va organiza licitația pentru executarea lucrărilor. Iar toate acestea vor dura luni bune. Așa că, în mod cert, vom regăsi această investiție și pe lista din 2018. Proiectarea instalațiilor costă 17.650 lei (fără TVA) și va fi realizată de SC Environment & Construction Consulting SRL București.

Punere în valoare vestigii vama veche din Parcul Trandafirilor - anul acesta nu se mai face nimic în zonă. După cum știți, în 2016 aici au fost realizate lucrări de protejare a vestigiilor descoperite în urma săpăturilor arheologice. Exista și un proiect privind construirea unor galerii, dar s-a ajuns la concluzia că este mult prea costisitor (1,6 milioane lei, după cum reiese din studiul de fezabilitate) și încă se mai discută dacă este cazul să fie sau nu refăcut.

Extindere Cimitir Bobâlna - pentru acest an erau programate realizarea PUZ-ului și proiectului tehnic, precum și începerea lucrărilor. Din informațiile noastre, nu se va realiza nimic în 2017.

Semaforizarea a trei intersecții (Bulevardul Culturii cu Strada Griviței, Bulevardul Culturii și Strada Plevnei, Strada Ana Ipătescu cu Strada Toma Ionescu) - a fost finalizată procedura de achiziție publică și urmează semnarea contractului cu firma executantă. Apoi vor începe și lucrările.

Reabilitarea Parcului de la Soldat - au fost aprobați indicatorii tehnico-economici reactualizați și urmează în scurt timp publicarea pe SEAP a anunțului în vederea executării lucrării. O lucrare pentru care s-au alocat 827.000 lei de la bugetul local. Sunt șanse ca investiția să demareze anul acesta.

Amenajare skate park - cel mai probabil, anul acesta va fi realizat doar studiul de fezabilitate. Lucrarea propriu-zisă, pentru care s-au alocat 100.000 lei, rămâne pe anul viitor.

Reabilitarea străzilor Calea Doftanei și Bobâlna - mai întâi trebuie refăcute proiectele inițiale, astfel încât să se prevadă asfaltarea într-un singur strat (fundația și stratul de binder, pentru ca stratul de uzură să fie turnat după executarea lucrărilor de canalizare). Apoi va putea fi organizată licitația pentru executarea lucrărilor. Sunt lucrări importante pentru comunitate și ne dorim foarte mult să nu se ajungă cu execuția lor undeva prin toamnă.
Despre reabilitarea altor străzi nu se aude nimic. Mai sunt și alte investiții aprobate de Consiliul Local la începutul anului, noi le-am meționat aici doar pe cele mai importante. Oricum, despre toate celelalte din listă nu avem vești.

Ar mai trebui să menționăm aici câteva investiții. Corpul C2 ai Pieței Centrale este aproape gata, dar această lucrare este finanțată integral din bugetul Serviciului Public de Administrare și Exploatare al Pieței Centrale. Blocul de necesitate este gata ca și construcție, sunt în curs de introducere... utilitățile. La Cimitirul Lumina din Cartierul Slobozia continuă lucrările începute anul trecut, termenul de realizare al acestei investiții fiind de trei ani (valoarea investiției - 1,48 milioane lei fără TVA). 
Pentru reabilitarea fațadei și aleilor de la Casa Tineretului au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, urmează pregătirea documentației pentru procedura de achiziție publică (suma alocată investiției este de puțin peste 700.000 lei cu tot cu TVA).
La Casa de Cultură este prevăzută pentru acest an modernizarea sălii de spectacol. Pe SEAP a fost publicat anunțul pentru angajarea unei firme de consultanță în domeniul achizițiilor, contractul fiind câștigat de firma Metal Construct Consulting SRL București cu prețul de 10.300 lei (fără TVA). Această firmă de consultanță va reface proiectul și caietul de sarcini și apoi va fi organizată licitația pentru realizarea lucrărilor la sala de spectacol. Suma alocată pentru această investiție este de 170.000 lei.

5741 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion 15.05.2017 23:53 Ce zice Ionescu de la ADPP de firma de proiectare instalatii de la Camin Energetic?Are cunostinta de ea? Sper sa n- avem surpriza pe care ne-a oferit-o cu toboganul(aleea) de la dispensarul medical de pe Voila?Strazile Orizontului, Campineanu cand se asfalteaza, ca exista proiect?
  • Narcis 16.05.2017 08:30 Este o crima! Sa ai atâția bani in conturi și tu sa nu faci nimic?! Oare atât de mare a ajuns sa fie frica de DNA? Ce zici, domnule Tiseanu?

Actualitate

1736 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

315 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

102 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

441 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: