Primarul Horia Tiseanu nu a semnat ca... primarul. A fost doar autoironic

Actualitate (Categoria articolului)

După ce o țară întreagă l-a auzit recunoscând că a semnat ca... primarul expunerea de motive la proiectul privind mutarea Soldatului în parcul de la notariate, primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, vine acum și spune că a fost doar o autoironie. "Iar autoironia este apanajul unei anumite categorii de oameni, vă las pe dumneavoastră să căutați, pe internet probabil, despre ce categorie este vorba", a afirmat Horia Tiseanu la conferința de presă organizată astăzi.

Foarte subtil primarul Câmpinei, doar, doar o spune cineva, măcar dintre subordonații săi prezenți la conferința de presă, că autoironia este apanajul oamenilor inteligenți. Nu a spus-o nimeni și nici nu știm dacă a gândit-o cineva, deși vorba e corectă. Doar că, atunci când a spus că a semnat ca primarul, Horia Tiseanu nu a fost autoironic, ci doar de o sinceritate totală, iar acum încearcă să dreagă busuiocul și să repare ce se mai poate repara. Slabe speranțe, pentru că sunt mult prea puțini cei care chiar ar putea crede în faza cu autoironia.
Vă reamintim că în plenul ședinței din 31 ianuarie 2019 a Consiliului Local Câmpina, atunci când s-a discutat despre mutarea statuii Soldatului în Parcul Trandafirilor, primarul Horia Tiseanu a fost efectiv surprins de răspunsurile arhitectului șef al municipiului și șefei Serviciului de Achiziții Publice cu privire la faptul că, fiind vorba despre drepturi de autor în cazul soclului statuii, nu se pune problema de licitație.
Primarul Horia Tiseanu la ședința CL din 31 ianuarie 2019: "Eu sunt om deschis, probabil că am semnat raportul procedurii ca primarul, așa cum e expresia, pentru că nu l-am citit bine și nici nu am fost la lucrările comisiei de achiziție publică. Pentru că, dacă aș fi fost, sau dacă cineva mi-ar fi spus că, uite, oamenii vor drepturile de autor, nu aș fi fost de acord cu această idee. Pentru că 180.000 lei mi se pare o sumă foarte mare pentru acest soclu din tablă, nici măcar nu e din marmură sau din cine știe ce material mai scump." (video)
Primarul Horia Tiseanu la conferința de presă din 11 februarie 2019: "Vă mulțumesc că ne-ați adus în atenția televiziunilor naționale cu această acțiune de mutare a Soldatului, ne bucurăm că a scris cineva despre noi, știți ce spunea un primar al New-York-ului, fie că e de bine sau nu, important este să se scrie. Totuși, eu îmi asum răspunderea declarațiilor mele și în momentul în care am spus că am semnat ca primarul am spus-o autoironic, în sensul că am semnat expunerea de motive fără să am timp să studiez toate amănuntele privind această achiziție publică și de aceea nu am putut da toate detaliile în timpul ședinței Consiliului Local. Nu am semnat un document greșit, nu s-a creat niciun prejudiciu, e dreptul dvs. să interpretați cum doriți." (video)
Dincolo de afirmațiile primarului, adevărul este că Horia Tiseanu a fost complet nepregătit la proiectul cu mutarea Soldatului (inițiat chiar de el), iar ceilalți reprezentanți ai Primăriei mai mult au complicat lucrurile decât să le lămurească. Și pentru toate acestea, evident, de vină este presa.

Citiți și: Primăria Câmpina explică de ce mutarea Soldatului la notariate costă 184.794 lei. Explicații diferite de ceea ce s-a discutat în ședința Consiliului Local

4141 vizualizari
17

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • Viorel 11.02.2019 22:10 😁😁 rad cu lacrimi! Primarul nostru se da mare inteligent acum. Dar e si modest, si devreme acasa 😁😁😁🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
 • petre 11.02.2019 22:13 Penibilo-jenant adica,o balbaiala ce costa 180mii de lei,pentru noi este foarte clar IQ-ul e sub limita ,deranjant este faptul ca isi da o asemena importanta specifica comunismului, adica cultului personalitatii,auzi se compara cu primarul New- York-ului,cat tupeu de politician sa ai. Problema este ca paguba ramane si mai nimic in urma lui dupa atatia amar de ani.
 • Margareta 11.02.2019 22:25 Tot atat de autoironic sa fie si in fata instantei!
 • Anca 12.02.2019 07:52 Ete ce destept se da primarul nostru intr-un oras in care pe toate străzile dai in gropi😉😁
 • Marian 12.02.2019 07:57 Tiseanu face inca o data ce stie el cel mai bine : face pe prostul ! Sa ii fie rusine !
 • Radu Ganea 12.02.2019 08:12 Urmează declarația domnului viceprimar Pițigoi: „Am făcut parcul de la soldat ... așa ca o ironie. L-am făcut strâmb pentru că oricine putea să-l facă drept.”
 • horia 12.02.2019 08:45 Bai Horica, te-a vazut o tara intreaga cat esti de ..., acuma incerci sa te dai destept la noi?! Nu te prinde, ca noi, campinenii, te cunoastem!
 • Radu 12.02.2019 08:48 Probabil ca tot o ironie este si felul jalnic in care arata orasul - strazi praf, gropi de iti nenorocesti masina, parcuri strambe, un primar penal si toate celelalte de care toata lumea incepe sa se cam sature!
 • Un cetatean 12.02.2019 09:30 De la înălțimea mormanului de bani pe care îi încasează lunar din impozitele noastre, domnul primar își permite să fie autoironic?! Foarte grav! Ma asteptam la ala micu de lângă el, cu ..., dar de la inteligentul Tiseanu asteptam mai mult respect!
 • Raluca 12.02.2019 16:11 Adevarul ca se vede si pe fata lui, mai ales in imaginile de la sedinta Consiliului, cat este de... ...!
 • Elena 12.02.2019 18:17 Jalnică scuza ! Își bate joc de noi in continuare , chiar nu realizează ca nu mai are niciun dram de credibilitate ,ca nu îl mai votează nimeni pentru a face și pe viitor “autoironii” , pe banii publici??! 😞
 • Cornel 12.02.2019 19:37 Daca Tiseanu va mai candida vreodata la ceva, rezultatul cred ca va fi cea mai amara ironie din viata sa. Asta ar trebui sa ii dea campinenii dupa modul in care sunt tratati de acest individ.
 • Eric 12.02.2019 20:21 Pe Tiseanu nu il mai definesc decat trei cuvinte, toate incepand cu P - primar penal penibil. Oare el o fi mandru cand se vede in filmul din sedinta cat de inteligent pare ...?!
 • M.E. 13.02.2019 10:44 este foarte bine ca exista opinii ,dar este pacat ca ele se refera numai la efecte si nu si la cauze - daca se refereau si la caze ,cred ca puteau sa apara si opinii constructive nu numai ...distructive , daca am constientiza ca, orasul trebuie sa fie condus si de... noi toti ...nu numai de Primar .Pt aceasta era foarte bine,, daca existau macar tot atatea opinii fie ele constructive sau nu, si la bugetul local ,sau la orice problema de interes local.
 • Sorin 13.02.2019 17:26 Un ..., un mincinos, un profitor, un ipocrit si acum si un mare "inteligent"!
 • Albu 13.02.2019 23:59 Nu ii este rusine! Daca ar fi trait domnul Petre Tiseanu, cred ca ii carpea doua perechi de palme de nu se vedea! Macar pentru memoria tatului sau, nu ii este rusine lui Horica?!
 • Joe 14.02.2019 12:58 Adevarul este ca prima însușire care in vine in minte când te uiți la fata lui Tiseanu este.... inteligenta 😛😁🤣😜🤑🙈

Actualitate

2064 vizualizari
15 feb. 2019 11:50

Inițiativă la nivelul administrației câmpinene: parteneriate cu investitori privați pentru punerea în valoare a unor spații publice

Se anunță vremuri complicate din punct de vedere al investițiilor publice. Bugetul local se duce, în cea mai mare parte, pe salarii și cheltuieli cu funcționarea instituțiilor publice, veniturile stau pe loc, iar accesarea unor credite bancare reprezintă o soluție pe termen scurt, cu îndatorare pe termen lung. În acest context, la nivelul administrației locale a fost organizată o întâlnire pentru găsirea unor soluții privind încheierea unor parteneriate cu investitori privați în vederea punerii în valoare a unor spații publice din Câmpina, pe care Primăria nu are bani să le modernizeze și să le găsească apoi o utilitate publică. Întâlnirea a fost organizată la inițiativa consilierilor locali Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport.

2730 vizualizari
14 feb. 2019 21:44

A început administrarea de probe în procesul în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție

A fost nevoie de cinci termene pentru ca, la Secția Penală a Tribunalului Prahova, în procesul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, să înceapă administrarea efectivă de probe. Până acum au fost doar amânări. La termenul de astăzi se poate spune că a început și judecarea propriu-zisă, chiar dacă dosarul a intrat pe rol la 15 noiembrie 2018. Următorul termen a fost fixat peste două săptămâni, pe 28 februarie.

Alte stiri recente

3060 vizualizari
14 feb. 2019 12:48

"Actrițele" vin la Câmpina pentru a prezenta publicului o poveste emoționantă despre delicatețea sufletului de artist

Pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina se va juca pe 5 martie 2019, de la ora 19.00, spectacolul de teatru "Actrițele", cu o distribuție de excepție: Florina Cercel, Carmen Tănase, Dana Dogaru și Anca Dinicu. Este cadoul administrației câmpinene pentru doamnele și domnișoarele din municipiu, cu ocazia Zilei de 8 Martie.

2367 vizualizari
14 feb. 2019 10:00

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica vor fi aduse, în pelerinaj, la mai multe biserici din Câmpina

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica va fi adusă în pelerinaj la mai multe biserici din municipiul Câmpina, în perioada 17-24 februarie 2019. Sfântul Calinic a trăit între anii 1787-1868, iar printre numeroasele așezăminte ctitorite de el se numără și Biserica "Sfânta Treime" (de la piața) din Câmpina, lângă biserică ridicând și un cămin pentru bătrâni, apoi o școală primară. Este cel care s-a îngrijit de refacerea Bisericii de la Brazi (de la han) după cumplitul cutremur de la 1838. Sfântul Ierarh Calinic, stareț al Mănăstirii Cernica, a avut o mare influență asupra Câmpinei, căreia i-a impulsionat viața social-religioasă.