Despre cinemtograf se discută mult în Câmpina, mai ales în momentul în care se pune problema demolării edificiului care zace abandonat de mulți ani, fiind un real pericol și o pată urâtă pe obrazul orașului care, cel puțin teoretic, se mai mândrește cu cel mai mare număr de intelectuali raportat la mia de locuitori.
În schimb, atunci când se organizează proiecții de filme, sub diverse forme, nu prea se mai înghesuie nimeni. A fost o astfel de tentativă cu niște ani în urmă la Casa Tineretului, dar sala a fost aproape pustie... Apoi, la evenimentul Tenaris CineLatino, organizat de firma respectivă în Câmpina, chiar în centrul urbei, deși accesul este gratuit, numărul spectactatorilor este doar de câteva zeci...
Probabil că vremurile în care sala cinematografului era arhiplină și se stătea și pe scări sunt apuse... Lumea s-a schimbat, televizorul, internetul, telefonul mobil au devenit mult mai atractive chiar și pentru a urmări un film.
Și, totuși, ar mai fi o soluție. Despre care a vorbit în timpul acestui mandat consilierul Cosmin Raț: există posibilitatea achiziționării unei licențe care costă aproximativ 5.000 lei și care permite accesul și dreptul de difuzare la peste 14.000 filme - de la clasice, la desene animate, de la producții mai vechi, la unele absolut noi.
Acum, în ciuda lansării acestei idei de mai mult timp, administrația locală nu pare tentată să încerce acest experiment, deși ar avea la dispoziție și spațiul necesar - fie la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, fie la Casa Tineretului, ambele săli fiind recent renovate. Dar dacă administrația pare a avea alte priorități, oare chiar nu se găsește nicio firmă în Câmpina care să riște 5.000 lei pentru a difuza filme timp de un an? Ar exista posibilitatea unui parteneriat cu una dintre cele două instituții, pentru sală, și măcar știm exact dacă oamenii din Câmpina mai sunt interesați de filme la cinematograf sau... închidem subiectul!
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.