Reacții dure ale președintelui și antrenorului CS Câmpina după discuțiile din Consiliul Local privind finanțarea echipei de fotbal

Sport (Categoria articolului)

În cadrul discuțiilor din Consiliul Local Câmpina pe tema aprobării bugetului local din acest an a existat un amendament formulat de opt consilieri privind diminuarea sumei alocate echipei de fotbal seniori a CS Câmpina în cadrul bugetului CSC. Pe scurt, cei opt consilieri locali, prin vocea lui Liviu Briciu, au susținut că bugetul local nu-și permite susținerea financiară a unei echipe de fotbal în Liga a III-a, motiv pentru care au propus diminuarea sumei alocate echipei de seniori la 100.000 lei, față de 250.000 lei, cât solicitase clubul.

Deocamdată, amendamentul a fost retras, dar este evident că se va ajunge până la urmă la această diminuare. În aceste condiții, am dorit să aflăm punctul de vedere al conducerii CS Câmpina.
Adrian Stoican, președinte CS Câmpina: ”Reducerea bugetului poate echivala cu desființarea!”
”Am observat tendința de a se refuza fotbalul la Câmpina. Voi începe prin a spune că nu am mai întâlnit o situație similară, adică să ai echipa pe locul 2 la jumătatea campionatului, în Liga a IV-a, și să reduci bugetul! Nu cred că toată lumea știe prin câte sacrificii a trecut CSC până a reușit să aibă o echipă competitivă de seniori. Da…! Părerea mea este că această decizie este greșită și am să argumentez de ce. Secția de fotbal a clubului are finalitate prin această echipă. Toate cele trei grupe de copii vor putea ajunge aici, la echipa de seniori! Câmpina are de pierdut spectacolul oferit de sportul rege. Infrastructura de milioane care există, din păcate doar pentru acest sport de echipă, permite performanța în acest sport! Să nu uităm de personalitățile marcante de la secția de fotbal a CSC, sportivi care au jucat fotbal în cel mai înalt eșalon național: Roberto Opatchi, Claudiu Dumitrescu, Mugurel Dedu. Avem aceste personalități la club, ce facem?! Acum ne batem joc de ei și apoi li se fac statui sau li se acordă titluri de cetățeni de onoare post-mortem?! Știu că sună urât, dar aceasta e realitatea! Copiii care fac fotbal au nevoie de modele emblematice, CSC are nevoie de echipa de seniori, Câmpina are nevoie de o echipă de fotbal competitivă care să ofere spectacol sportiv! Când am cerut Consiliului Local acordul de principiu am făcut-o pentru minim cinci ani! Din câte am văzut, nu se cere desființarea, ci doar reducerea bugetului, care poate echivala cu desființarea! Sunt multe semne de întrebare atât la nivel de lot, dar și la nivel de conducere! Se dorește sau nu echipă de fotbal la Câmpina!? Eu, chiar și pe această cale, implor șefii mei - primarul și consilierii locali să revină asupra acestui subiect! Este echipa Câmpinei, este echipa dânșilor, a celor ce conduc această urbe! Doar ei pot hotărî ce se va întâmpla!”
Claudiu Dumitrescu, antrenor principal al echipei de seniori a CS Câmpina: ”Motivul pe care l-au invocat: Nu putem susține echipa în Liga a 3-a mi se pare doar o scuză mediocră și se ascund în spatele ei pentru a distruge ce s-a construit”
”Sincer, sunt destul de surprins de decizia consilierilor și nu o înțeleg, având în vedere că am pus pe picioare, într-un timp relativ scurt, o echipă competitivă din toate punctele de vedere, am reușit promovarea anul trecut, iar anul acesta ne-am propus să ne clasăm cât mai sus în clasament. Motivul pe care l-au invocat: Nu putem susține echipa în Liga a 3-a mi se pare doar o scuză mediocră și se ascund în spatele ei pentru a distruge ce s-a construit prin multă implicare din partea jucătorilor, staff-ului tehnic și administrativ. E clar că fără susținere financiară, măcar la nivelul celei care a fost până acum, nu avem nicio șansă să păstrăm jucătorii de valoare, iar de noi transferuri nu mai poate fi vorba. Oricare ar fi situația, eu cu Mugurel (n.r. - Mugurel Dedu, antrenor secund) și Adrian (n.r. - Adrian Stoican, președinte CS Câmpina) vom face tot posibilul să avem aceleași rezultate bune pe care le-am avut până acum și sper ca, în ultimul ceas, cei care au propus diminuarea bugetului să se gândească mai bine și să revină asupra deciziei, pentru că este în folosul municipalității și nu afectează nici în cea mai mică măsură celelalte secții ale clubului”.
Cu siguranță este un subiect asupra căruia vom reveni și se va mai discuta, inclusiv în Consiliul Local.

2533 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Florin 05.02.2023 10:33 Vai,ce performante.Visul lui Adalbert (...) e istorie.Dar de copii de la Petrol care castiga medalii.Bazinul de inot parca se numeste didactic.Doar la cluburile private ar trebui sa se ceara bani,altii nu au loc de ei..

Sport

1857 vizualizari
21 apr. 2024 20:53

Superliga B1 Prahova. Sportul Câmpina - Viitorul Cosminele 1-0

Meci important pentru ambele echipe în Seria Nord a Superligii B1 Prahova, între Sportul Câmpina și Viitorul Cosminele.

2171 vizualizari
21 apr. 2024 13:10

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc meciurile din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

Alte stiri recente

1019 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

218 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.