CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpina 517. Un eveniment dedicat localității și oamenilor săi, la ceas aniversar

- Eveniment -

Câmpina 517. Un eveniment dedicat localității și oamenilor săi, la ceas aniversar

Împlinirea a 517 ani de atestare documentară a Câmpinei a fost sărbătorită astăzi, la Casa de Cultură "Geo Bogza", cu muzică populară și muzică clasică, cu dansuri tradiționale, cu teatru, vedete fiind copii și tineri talentați din municipiu. Între momentele artistice au fost intercalate discursurile oficialităților și lansarea a trei volume extrem de interesante și importante pentru cultura câmpineană și nu numai. A fost un eveniment frumos, desfășurat în fața unei săli aproape pline, un eveniment total diferit de ceea ce ne oferea administrația locală la Ziua Câmpinei. 2020 este anul în care s-a renunțat (pentru totdeauna, sperăm noi) la clasicul simpozion prin care se marca ziua localității și la care publicul rezista cu greu până la final.

Anul acesta, la Câmpina 517, chiar am simțit că este sărbătoare, iar asta în primul rând datorită bucuriei pe care au transmis-o sălii copiii aceia minunați care au urcat pe scenă. Copiii și tinerii Câmpinei: Grupul vocal "Plai câmpinean" (profesor coordonator Dănuț Andrei), Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" (instructor Cristi Colezea), micile pianiste Teodora Brebeanu și Daria Neacșu (elevele profesorului Cristian Cojocaru), Macrina Sivu și Andrada Drăgoescu - membre ale Trupei de teatru "Mircea Albulescu" de la Casa de Cultură (profesor îndrumător Adrian Piciorea). Momentele artistice oferite de acești copii și tineri au reprezentat cel mai frumos dar de Ziua Câmpinei. (video)
În sală s-au aflat puține oficialități, dar importante și când spunem asta ne referim în primul rând la prezența prefectului județului Cristian Ionescu. Nu ne amintim ca în ultimii (mulți) ani Instituția Prefectului Prahova să fi fost reprezentată la Ziua Câmpinei. Evenimentul de astăzi, de la Câmpina, a fost, de altfel, prima acțiune oficială (în afara celor de la Prefectură, desigur) la care Cristian Ionescu participă de la numirea sa în funcție. De asemenea, au fost prezenți deputatul Dragoș Zisopol, directorul Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești - Vlad Mateescu și directorul Școlii de Agenți de Poliție - comisar șef Vasile Tache, alături de primarul Horia Tiseanu, administratorul public Remus Bădulescu, o parte a consilierilor locali, directori ai unor instituții publice din municipiu. Au adresat mesaje publicului prefectul, deputatul Dragoș Zisopol și primarul Horia Tiseanu, oficiile de gazdă fiind făcute de directorul Casei de Cultură, Alexandra Ioniță. (video)

Cele trei volume lansate de Ziua Câmpinei au suscitat un real interes - ediția anastatică ”Monografia orașului Câmpina, Istoric și documente” scrisă de profesorul Stoica Teodorescu și publicată în anul 1924 (prima monografie a Câmpinei), cu o broșură postfață a lucrării, avându-l ca autor pe Mădălin Focșa; ”Câmpina pe vremea bunicilor noștri” de Alin Ciupală, o carte despre oameni și locuri din Câmpina de altădată, cu o prezentare grafică excepțională; ”Mărturiile contemporanilor la făurirea României Mari” de Codruț Constantinescu, un volum despre dramele, despre suferințele celor care au contribuit la crearea României Mari, unii chiar cu prețul vieții.
Sunt trei cărți deosebite, tipărite, din păcate, într-un număr redus de exemplare, în funcție de suma alocată, asta spre marea nemulțumire a publicului prezent la evenimentul de astăzi. Puțini sunt cei care au reușit să plece acasă cu aceste cărți pentru că, normal, câteva zeci de exemplare nu putea ajunge la câteva sute de oameni, iar acesta este un subiect asupra căruia poate că administrația locală ar trebui să se aplece mai mult în momentul în care decide finanțarea unor cărți. Și poate că ar trebui găsită o modalitate legală prin care oamenii să poată cumpăra aceste volume.
Dincolo de toate acestea, astăzi a fost Ziua Câmpinei, satul devenit târg, apoi oraș și în final municipiu, cu bunele și relele sale. La mulți ani, Câmpina! Se poate și mai mult, se poate și mai bine, se poate și mai frumos!


08 Jan 2020 21:54 9952 vizualizari


Comentarii






1124 vizualizari 26 Jun 2025 22:19 Câmpina Summer Park Music. Primele două concerte vor avea loc pe 5 și 6 iulie, pe esplanada Casei Tineretului

Câmpina Summer Park Music. Primele două concerte vor avea loc pe 5 și 6 iulie, pe esplanada Casei Tineretului

Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.

citeste mai mult
655 vizualizari 26 Jun 2025 10:54 Sub un soare strălucitor, la Câmpina a fost sărbătorită Ziua Drapelului

Sub un soare strălucitor, la Câmpina a fost sărbătorită Ziua Drapelului

26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.

citeste mai mult
763 vizualizari 25 Jun 2025 20:22 A fost stabilită componența juriului la Festivalul Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu” Câmpina

A fost stabilită componența juriului la Festivalul Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu” Câmpina

La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.

citeste mai mult
548 vizualizari 24 Jun 2025 21:53 Ziua Universală a Iei a fost marcată și la Câmpina

Ziua Universală a Iei a fost marcată și la Câmpina

24 Iunie este Ziua Universală a Iei Românești, în zi de mare sărbătoare creștină - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Momentul a fost marcat și la Câmpina în cadrul unui mic spectacol care a avut loc marți, 24 iunie, la ceas de seară, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza”.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2025 Câmpina TV