CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpina 517. Un eveniment dedicat localității și oamenilor săi, la ceas aniversar

- Eveniment -

Câmpina 517. Un eveniment dedicat localității și oamenilor săi, la ceas aniversar

Împlinirea a 517 ani de atestare documentară a Câmpinei a fost sărbătorită astăzi, la Casa de Cultură "Geo Bogza", cu muzică populară și muzică clasică, cu dansuri tradiționale, cu teatru, vedete fiind copii și tineri talentați din municipiu. Între momentele artistice au fost intercalate discursurile oficialităților și lansarea a trei volume extrem de interesante și importante pentru cultura câmpineană și nu numai. A fost un eveniment frumos, desfășurat în fața unei săli aproape pline, un eveniment total diferit de ceea ce ne oferea administrația locală la Ziua Câmpinei. 2020 este anul în care s-a renunțat (pentru totdeauna, sperăm noi) la clasicul simpozion prin care se marca ziua localității și la care publicul rezista cu greu până la final.

Anul acesta, la Câmpina 517, chiar am simțit că este sărbătoare, iar asta în primul rând datorită bucuriei pe care au transmis-o sălii copiii aceia minunați care au urcat pe scenă. Copiii și tinerii Câmpinei: Grupul vocal "Plai câmpinean" (profesor coordonator Dănuț Andrei), Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" (instructor Cristi Colezea), micile pianiste Teodora Brebeanu și Daria Neacșu (elevele profesorului Cristian Cojocaru), Macrina Sivu și Andrada Drăgoescu - membre ale Trupei de teatru "Mircea Albulescu" de la Casa de Cultură (profesor îndrumător Adrian Piciorea). Momentele artistice oferite de acești copii și tineri au reprezentat cel mai frumos dar de Ziua Câmpinei. (video)
În sală s-au aflat puține oficialități, dar importante și când spunem asta ne referim în primul rând la prezența prefectului județului Cristian Ionescu. Nu ne amintim ca în ultimii (mulți) ani Instituția Prefectului Prahova să fi fost reprezentată la Ziua Câmpinei. Evenimentul de astăzi, de la Câmpina, a fost, de altfel, prima acțiune oficială (în afara celor de la Prefectură, desigur) la care Cristian Ionescu participă de la numirea sa în funcție. De asemenea, au fost prezenți deputatul Dragoș Zisopol, directorul Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești - Vlad Mateescu și directorul Școlii de Agenți de Poliție - comisar șef Vasile Tache, alături de primarul Horia Tiseanu, administratorul public Remus Bădulescu, o parte a consilierilor locali, directori ai unor instituții publice din municipiu. Au adresat mesaje publicului prefectul, deputatul Dragoș Zisopol și primarul Horia Tiseanu, oficiile de gazdă fiind făcute de directorul Casei de Cultură, Alexandra Ioniță. (video)

Cele trei volume lansate de Ziua Câmpinei au suscitat un real interes - ediția anastatică ”Monografia orașului Câmpina, Istoric și documente” scrisă de profesorul Stoica Teodorescu și publicată în anul 1924 (prima monografie a Câmpinei), cu o broșură postfață a lucrării, avându-l ca autor pe Mădălin Focșa; ”Câmpina pe vremea bunicilor noștri” de Alin Ciupală, o carte despre oameni și locuri din Câmpina de altădată, cu o prezentare grafică excepțională; ”Mărturiile contemporanilor la făurirea României Mari” de Codruț Constantinescu, un volum despre dramele, despre suferințele celor care au contribuit la crearea României Mari, unii chiar cu prețul vieții.
Sunt trei cărți deosebite, tipărite, din păcate, într-un număr redus de exemplare, în funcție de suma alocată, asta spre marea nemulțumire a publicului prezent la evenimentul de astăzi. Puțini sunt cei care au reușit să plece acasă cu aceste cărți pentru că, normal, câteva zeci de exemplare nu putea ajunge la câteva sute de oameni, iar acesta este un subiect asupra căruia poate că administrația locală ar trebui să se aplece mai mult în momentul în care decide finanțarea unor cărți. Și poate că ar trebui găsită o modalitate legală prin care oamenii să poată cumpăra aceste volume.
Dincolo de toate acestea, astăzi a fost Ziua Câmpinei, satul devenit târg, apoi oraș și în final municipiu, cu bunele și relele sale. La mulți ani, Câmpina! Se poate și mai mult, se poate și mai bine, se poate și mai frumos!


08 Jan 2020 21:54 9571 vizualizari



Comentarii






1286 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1305 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2099 vizualizari 25 Mar 2024 21:51 De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2913 vizualizari 21 Mar 2024 08:05 Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV