CONTACT

Primarii comunelor din Prahova vor indemnizație pentru reinserție profesională și reducerea vârstei de pensionare cu un an pentru fiecare mandat

- Actualitate -

Primarii comunelor din Prahova vor indemnizație pentru reinserție profesională și reducerea vârstei de pensionare cu un an pentru fiecare mandat

Filiala Prahova a Asociației Comunelor din România a adoptat astăzi o rezoluție prin care solicită Guvernului și Parlamentului modificarea legislației în vigoare astfel încât primarii care nu mai candidează sau cei care candidează, dar nu mai sunt aleși, să beneficieze de o indemnizație de reinserție profesională pe o durată de doi ani de la pierderea mandatului sau până la găsirea unui loc de muncă.

Potrivit colegilor de la Observatorulph.ro, indemnizația ar fi calculată în funcție de numărul mandatelor primarului respectiv: 10% din ultima indemnizație de primar, pentru un mandat; 20% pentru cel care a avut două mandate; 30% pentru cel care a avut trei mandate; 40% - patru mandate și 50% pentru primarul care a avut cinci sau mai multe mandate. 
De asemenea, prin aceeași rezoluție se mai solicită:
- reducerea vârstei de pensionare pentru primari, cu câte un an pentru fiecare mandat, prin asimilarea activității acestuia ca fiind desfășurată în condiții deosebite de muncă
- acordarea, pentru primarii care îndeplinesc condițiile de pensionare, la încetarea mandatului, a indemnizației pentru limită de vârstă dacă nu sunt realeși.
Printre altele, în motivarea acestor solicitări se invocă "acumularea unui stres considerabil pentru primari, reflectat în deteriorarea sănătății; existența unei stări materiale legale precare, care conduce la frustrări sau chiar la acte de corupție motivate, în unele cazuri, de perspectiva unei bătrâneți sub demnitatea normală unei astfel de poziții; deteriorarea calității profesionale a primarilor prin aceea că demnitatea nu mai este atractivă din punct de vedere material pentru tineri, pentru oameni cu calități manageriale".

(Sursă - Observatorulph.ro)


18 Apr 2018 19:21 3004 vizualizari


Comentarii






Vremea
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
446 vizualizari 08 May 2024 23:06 Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine care ar putea intra în topul fotografiilor primite de la cititori în acest an.

citeste mai mult
547 vizualizari 08 May 2024 22:09 Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

În urma ședinței Comisiei Municipale pentru Siguranța Circulației Rutiere, care a avut loc miercuri, 8 mai, Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea unor restricții de trafic rutier.

citeste mai mult
800 vizualizari 08 May 2024 12:41 Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă pe Aleea Zânelor, în spatele blocului 7ABC din centrul Câmpinei.

citeste mai mult
3226 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV