Filiala Prahova a Asociației Comunelor din România a adoptat astăzi o rezoluție prin care solicită Guvernului și Parlamentului modificarea legislației în vigoare astfel încât primarii care nu mai candidează sau cei care candidează, dar nu mai sunt aleși, să beneficieze de o indemnizație de reinserție profesională pe o durată de doi ani de la pierderea mandatului sau până la găsirea unui loc de muncă.
Potrivit colegilor de la Observatorulph.ro, indemnizația ar fi calculată în funcție de numărul mandatelor primarului respectiv: 10% din ultima indemnizație de primar, pentru un mandat; 20% pentru cel care a avut două mandate; 30% pentru cel care a avut trei mandate; 40% - patru mandate și 50% pentru primarul care a avut cinci sau mai multe mandate.
De asemenea, prin aceeași rezoluție se mai solicită:
- reducerea vârstei de pensionare pentru primari, cu câte un an pentru fiecare mandat, prin asimilarea activității acestuia ca fiind desfășurată în condiții deosebite de muncă
- acordarea, pentru primarii care îndeplinesc condițiile de pensionare, la încetarea mandatului, a indemnizației pentru limită de vârstă dacă nu sunt realeși.
Printre altele, în motivarea acestor solicitări se invocă "acumularea unui stres considerabil pentru primari, reflectat în deteriorarea sănătății; existența unei stări materiale legale precare, care conduce la frustrări sau chiar la acte de corupție motivate, în unele cazuri, de perspectiva unei bătrâneți sub demnitatea normală unei astfel de poziții; deteriorarea calității profesionale a primarilor prin aceea că demnitatea nu mai este atractivă din punct de vedere material pentru tineri, pentru oameni cu calități manageriale".
(Sursă - Observatorulph.ro)
La începutul fiecărui mandat, aleșii locali sunt obligați să-și completeze declarațiile de avere și de interese și să le depună la Primărie pentru a fi postate pe site-ul instituției. Iată cât de bogați (sau nu) sunt noii aleși câmpineni.
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.
În rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local din 13 decembrie 2024, a fost inclusă suma de 150.000 lei pentru întocmirea DTAD (documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de demolare) și realizarea efectivă a lucrărilor de demolare a fostului cinematograf.