Comunicat SanConfind cu privire la situația spitalului în contextul în care un medic a fost confirmat cu COVID-19

Actualitate (Categoria articolului)

Conducerea Spitalului SanConfind din Poiana Câmpina a transmis un comunicat prin care prezintă întreaga situație în care se află unitatea medicală după ce unul dintre medicii care lucrează aici a fost infectat cu coronavirus. Sunt prezentate informații despre acest caz, despre măsurile care s-au luat în privința personalului și secțiilor, despre ancheta epidemiologică efectuată. Vă reamintim că noi am scris încă marți despre această situație dificilă de la SanConfind, iar în continuare vă prezentăm comunicatul integral al conducerii spitalului.

“Centrul Medical SanConfind se confruntă în mod direct cu pandemia de coronavirus. În concordanță cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR), vă informăm că, în cursul zilei de ieri, a fost confirmată infecția cu coronavirus a unui cadru medical. Imediat ce s-a comunicat rezultatul, conducerea SanConfind, în colaborare cu DSP Prahova, a efectuat, în aceeași zi, ancheta epidemiologică corespunzătoare. Conform metodologiei naționale, au fost identificați contacții apropiați și au intrat în izolare pentru 14 zile de la data contactului direct cu persoana infectată. Dintre contacți, trei persoane sunt simptomatice și acestora li se efectueaza testul RT-PCR. De precizat că în urma anchetei epidemiologice nu s-a putut identifica sursa infectării medicului în cauză. SanConfind are comandate 300 de teste rapide pentru testarea angajaților și se va trece la evaluarea serologică periodică a acestora prin identificarea IgG si IgM anti SARS-CoV-2. Astfel vom cunoaște cine a trecut asimptomatic prin infecție. Aceasta evaluare nu substitutie metodologia națională de indicație de testare prin RT-PCR pentru persoanele simptomatice.

Tot etajul pe care funcționează Secția de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologia și ATI, spații, echipamente, suprafețe, cazarmament, vor face obiectul unei ample acțiuni de igienizare și dezinfecție, conform standardelor internaționale existente și a celor conexe pandemiei. De altfel, unitatea noastră, acreditată de ANMCS cu nivelul II de încredere (având 83,64% din indicatorii de evaluare îndepliniți), se conformează și chiar excelează cu privire la criteriile de siguranță: circuite funcționale corecte, 7 lifturi, echipamente de diagnostic și tratament, filtre Hepa în spațiile cu risc crescut ( ATI, blocul operator, sterilizare). Restul activităților din SanConfind se desfășoară normal: laborator de analize, imagistică medicală, cabinete medicale de specialitate (inclusiv neurologie, ortopedie, diabet, pediatrie, morfologii fetale), call center, sterilizare, recepții, recuperare medicală, în funcție de pacienții care vin pentru tratament. Asiguram atât personalul medical, cât și pacienți/clienții noștri că nu există risc de răspândire a infecției virale, având în vedere curățenia existentă și măsurile suplimentare luate după declararea stării de urgență: filtru la accesul în unitate, dezinfecție încălțăminte, dezinfecție mâini, evaluare conform metodologiei, măsurarea temperaturii, folosirea de măști de unică folosință și/sau reutilizabile, mănuși de protecție, halate de protecție, vizier, după caz, restricționarea mișcării personalului în zona în care este angajat, pe baza cartelei magnetice de acces.
În funcție de starea de sănătate a contacților direcți izolați la domiciliu în aceste zile și de contextul transmiterii comunitare, care nu poate fi ignorat, Secția de Obstetrică-Ginecologie își va relua activitatea începand cu 6 aprilie 2020.”

Citiți și: Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului SanConfind se închide temporar pentru dezinfecție. Medicul infectat cu COVID-19 lucra la această secție

COVID-19, un inamic invizibil. Să încercăm să-l evităm, cu tot ce ne poate sta în putere să facem!

6671 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1709 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1441 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

485 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

101 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.