Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a venit în fața consilierilor locali cu un proiect prin care se propunea aprobarea evenimentelor ”CâmpinArtelor” și ”Câmpina sporturilor”, evenimente la care finanțarea este asigurată exclusiv din fonduri extrabugetare.
Chiar dacă era vorba de o inițiativă a primarului și de fonduri doar din sponsorizări și donații, au existat consilieri care au dorit ca totul să fie... altfel. Chiar dacă, poate, a fost bine intenționat, consilierul Andrei Duran și-a prezentat amendamentele într-o manieră nepotrivită, oarecum agresivă, ceea ce a diminuat șansele ca acestea să fie adoptate. Concret, amendamentele lui Andrei Duran presupuneau ca toate activitățile din cadrul evenimentului ”CâmpinArtelor” să se desfășoare prin Casa de Cultură ”Geo Bogza”, iar cele din cadrul proiectului ”Câmpina Sporturilor” să se desfășoare prin Clubul Sportiv.
Primarul Alin Moldoveanu i-a răspuns cu pasaje din rapoartele de audit de la Casa de Cultură din ultimii ani. Mai mult, Moldoveanu le-a spus tranșant consilierilor că dacă amendamentele lui Duran vor fi adoptate, își va retrage proiectul și evenimentele se vor desfășura prin cooptarea societății civile. Ceea ce poate ar fi fost benefic să se întâmple de la început...
Viceprimarul Liviu Dumitrache a solicitat o pauză de consultări, nu înainte ca Andrei Duran să mai adauge că ”primarul subminează activitatea instituțiilor din subordinea Consiliului Local”, iar Liviu Briciu să comenteze în stilu-i caracteristic situația: ”Sunt siderat de acest război pe care îl purtați cei care vă numiți majoritari în Consiliul Local. Vă sperie o sumă de 40.000 lei, când dumneavoastră cheltuiți într-un întreg sistem cu care sunteți de acord peste patru milioane lei. Amendamentele nu au drept scop decât să blocheze aceste proiecte. Lăsați orgoliile la o parte, pentru că vine domnul Duran cu aceste amendamente, să fie partener în aceste proiecte fără să miște un pai!” De altfel, în materialul video aveți posibilitatea să urmăriți discuțiile cele mai importante din Consiliul Local pe marginea acestui subiect.
Consultările nu au dus prea multe clarificări, amendamentele au fost respinse, iar proiectul a fost adoptat în forma propusă de primarul Alin Moldoveanu cu 14 voturi pentru și cinci abțineri.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.