Contre în Consiliul Local pe tema evenimentelor ”CâmpinArtelor” și ”Câmpina Sporturilor”

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a venit în fața consilierilor locali cu un proiect prin care se propunea aprobarea evenimentelor ”CâmpinArtelor” și ”Câmpina sporturilor”, evenimente la care finanțarea este asigurată exclusiv din fonduri extrabugetare.

Chiar dacă era vorba de o inițiativă a primarului și de fonduri doar din sponsorizări și donații, au existat consilieri care au dorit ca totul să fie... altfel. Chiar dacă, poate, a fost bine intenționat, consilierul Andrei Duran și-a prezentat amendamentele într-o manieră nepotrivită, oarecum agresivă, ceea ce a diminuat șansele ca acestea să fie adoptate. Concret, amendamentele lui Andrei Duran presupuneau ca toate activitățile din cadrul evenimentului ”CâmpinArtelor” să se desfășoare prin Casa de Cultură ”Geo Bogza”, iar cele din cadrul proiectului ”Câmpina Sporturilor” să se desfășoare prin Clubul Sportiv. 
Primarul Alin Moldoveanu i-a răspuns cu pasaje din rapoartele de audit de la Casa de Cultură din ultimii ani. Mai mult, Moldoveanu le-a spus tranșant consilierilor că dacă amendamentele lui Duran vor fi adoptate, își va retrage proiectul și evenimentele se vor desfășura prin cooptarea societății civile. Ceea ce poate ar fi fost benefic să se întâmple de la început...
Viceprimarul Liviu Dumitrache a solicitat o pauză de consultări, nu înainte ca Andrei Duran să mai adauge că ”primarul subminează activitatea instituțiilor din subordinea Consiliului Local”, iar Liviu Briciu să comenteze în stilu-i caracteristic situația: ”Sunt siderat de acest război pe care îl purtați cei care vă numiți majoritari în Consiliul Local. Vă sperie o sumă de 40.000 lei, când dumneavoastră cheltuiți într-un întreg sistem cu care sunteți de acord peste patru milioane lei. Amendamentele nu au drept scop decât să blocheze aceste proiecte. Lăsați orgoliile la o parte, pentru că vine domnul Duran cu aceste amendamente, să fie partener în aceste proiecte fără să miște un pai!” De altfel, în materialul video aveți posibilitatea să urmăriți discuțiile cele mai importante din Consiliul Local pe marginea acestui subiect.
Consultările nu au dus prea multe clarificări, amendamentele au fost respinse, iar proiectul a fost adoptat în forma propusă de primarul Alin Moldoveanu cu 14 voturi pentru și cinci abțineri.

5652 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

132 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

151 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

551 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

657 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.