"Sărbătoarea celor 2 Iulii", luni, la Castelul Hasdeu din Câmpina. Eveniment organizat pentru al 28-lea an consecutiv
Eveniment (Categoria articolului)
La Castelul "Iulia Hasdeu" va avea loc luni, 2 iulie, o manifestare culturală de tradiție pentru acest loc special - "Sărbătoarea celor 2 Iulii", ajunsă la cea de-a 28-a ediție și dedicată, bineînțeles, celor două Iulii din viața savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu, soția și fiica. Ca în fiecare an, și de această dată la sărbătoarea Iuliilor vin oaspeți de seamă și sunt organizate mai multe evenimente pentru iubitorii de cultură.
Manifestarea începe la ora 11.00, se desfășoară în superba grădină a Castelului Hasdeu și include prelegeri susținute de istoricul Ionel Oprișan, profesor universitar Crina Decusară Bocșan, criticul literar Mircea Coloșenco și istoricul Alin Ciupală; lansări de carte; o expoziție de artă plastică intitulată "Julia Hasdeu și poezia picturii", la care expun mai mulți artiști plastici. Un moment deosebit îl va reprezenta spectacolul-omagiu susținut de Ansamblul "Muzica Viva" - "Sursum. Dialogul spiritelor din viața fără de moarte". Este un spectacol de text și muzică, o concepție proprie inspirată din "Arhiva spiritistă" și "Sic Cogito", remarcabilele lucrări ale lui B.P. Hasdeu, traduse și publicate de Jenica Tabacu, directorul Muzeului Memorial de la Câmpina. Programul complet al manifestării îl aveți atașat acestui articol.
Să nu uităm de "piesa grea" a "Sărbătorii celor 2 Iulii" din acest an. Ne referim, desigur, la spectacolul de teatru "Iulia, o scânteie...", care se va juca luni, de la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza". Un spectacol de excepție al Teatrului Elisabeta din București, inspirat din corespondența dintre B.P. Hasdeu și geniala sa fiică, din vremea în care Iulia studia la Paris.
Ar mai trebui să spunem un lucru - anul acesta se împlinesc 125 de ani de când Bogdan Petriceicu Hasdeu a decis să construiască, la Câmpina, un edificiu în memoria fiice sale, Iulia, plecată în lumea de dincolo la doar 19 ani. Atunci, în 1893, Hasdeu a desenat primul plan al edificiului, căruia i-a spus "Castelul celor 2 Iulii". Templul închinat fiicei și devenit loc de refugiu pentru tatăl îndurerat este astăzi Castelul Iuliei, Castelul Câmpinei.
Citiți și "Iulia, o scânteie", un spectacol de excepție al Teatrului Elisabeta, care se va juca la Câmpina pe 2 iulie 2018
Eveniment

Primarul Alin Moldoveanu, premiat la Gala Națională “România ești TU”, la categoria “Investiții publice”
La Palatul Parlamentului a avut loc miercuri seară evenimentul “România ești TU”, o gală dedicată recunoașterii și premierii unor oameni valoroși din țara noastră, dar și unor proiecte de investiții publice sau private. Trei trofee și peste 200 de premii și diplome de excelență s-au acordat la Gala “România ești TU”, printre cei premiați numărându-se și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Flori și momente artistice, oferite pensionarelor din Câmpina cu ocazia Zilei Femeii
8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, a fost un prilej de sărbătoare la Câmpina. Dincolo de multe alte momente care au marcat această zi, la Casa Tineretului a avut loc un eveniment de suflet, organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina și Casa Tineretului. Peste o sută de doamne au răspuns invitației organizatorilor, majoritatea fiind membre ale CAR Pensionari sau ale Asociației Pensionarilor din Câmpina.
Alte stiri recente

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei
Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Scurt și la... subiect, cu Nicolae Geantă, profesor la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina
În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.
Comentarii