La Căminul Cultural din Provița de Sus a avut loc miercuri30 iunie 2021, conferința de deschidere a proiectului ”Dealurile Sultanului – dezvoltare locală prin furnizarea de servicii integrate în comuna Provița de Sus, județul Prahova”, proiect derulat de Primăria comunei Provița de Sus în parteneriat cu Grupul de Acțiune Locală ”Dealurile Sultanului” și Școala Gimnazială ”Mitropolit Pimen Georgescu” din Provița de Sus.
La conferință au fost prezenți deputatul Mircea Roșca, primarul comunei - Ovidiu Movileanu, președintele GAL "Dealurile Sultanului" - Fabian Rotaru, directorul școlii provițene - Luiza Duță, precum și managerul de proiect - Iolanda Chioaru. Rând pe rând, cei prezenți au vorbit publicului format din locuitori ai comunei Provița de Sus, explicându-se că acest proiect se derulează în strânsă legătură cu un alt proiect cu fonduri europene al comunei Provița de Sus, desfășurat prin GAL ”Dealurile Sultanului”, un proiect de aproximativ 200.000 euro prin care se renovează, modernizează și dotează clădirea care a fost școală din satul Izvor, care se va transforma într-un centru de zi pentru persoane vârstnice, acolo urmând a se derula mare parte din acțiunile cuprinse în proiectul demarat miercuri.
Dacă Iolanda Chioaru, Luiza Duță și Fabian Rotaru s-au referit la proiect mai degrabă din punct de vedere tehnic, primarul Ovidiu Movileanu și deputatul Mircea Roșca au subliniat aspectele sociale ale proiectului. ”Este un proiect foarte important pentru comunitatea noastră”, a spus primarul Ovidiu Movileanu. ”Am văzut la Provița de Sus ceva ce, din păcate, nu prea mai vedem în lume - empatie, emoție, dragoste față de semeni. Văd o generație și în Parlament și în alte instituții, un adevărat trend în care se spune că bătrânii trebuie să plece și să vină tinerii. Eu vă spun că este o perioadă extrem de complicată și spun să ne mai trăiască bătrânii. Pentru că atâta timp cât ne mai trăiesc bătrânii, încă mai putem asculta o vorbă care are legătură cu valoarea, identitatea, suvernitatea, naționalismul, patriotismul poporului român”, a adăugat deputatul Mircea Roșca.
La modul concret, derularea acestui proiect în valoare de peste 4,4 milioane lei înseamnă:
- 100 de persoane vârstnice (peste 65 de ani) vor beneficia de servicii sociale și activități de creștere a coeziunii sociale, voluntariat și animare socială;
- 25 de copii aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială și în risc de abandon școlar vor beneficia de programul "Școală după Școală" și de cursuri de dans, precum și de activități de creșterea a coeziunii sociale, voluntariat și animare socială;
- 100 de persoane apte de muncă, aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială, vor beneficia de servicii de consiliere profesională, formare profesională și dobândirea unei calificări, medierea muncii și oportunitatea găsirii unui loc de muncă, precum și activități de creștere a coeziunii sociale, voluntariat și animare socială;
- 25 de persoane apte de muncă vor beneficia de programul de antreprenoriat și dobândirea competențelor antreprenoriale într-un mod non-formal prin sesiuni de consiliere antreprenorială, minim 6 persoane vor deschide o afacere și vor primi o finanțare de 22.380 euro pentru dezvoltarea acesteia, precum și activități de creștere a coeziunii sociale, voluntariat și animare socială.
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.