Fundația Zamolxes din Câmpina organizează în perioada 6-10 noiembrie 2024 cursul din cadrul proiectului ”Ferestre spre viitor - curs de competențe antreprenoriale pentru tineret”, proiect care a început pe 14 iunie și se va încheia la 30 noiembrie 2024. Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Prahova.
Cursurile se adresează tinerilor din şcolile şi liceele câmpinene cu vârsta între 16 şi 18 ani şi are ca scop dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul participanților și să-i inspire pe cei cu inițiativă și care au capacitatea de implicare civică.
În perioada 28 octombrie - 5 noiembrie 2024, tinerii se vor putea înscrie la acest curs printr-un formular google.
Cursul se va desfășura în intervalul orar 14:00 - 17:30 (miercuri, joi și vineri) și 10:00 - 17:00 (sâmbătă și duminică). Cei 25 de tineri participanți selectați vor lua parte la sesiuni de lucru desfășurate la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes din Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 45. În cadrul atelierelor, tinerii vor învăța și vor aplica concepte antreprenoriale, prin metode de educație non-formale.
Participantii vor beneficia de masă pe perioada cursului. De asemenea, vor primi o diplomă de absolvire.
Proiect finanțat de Consiliul Județean Prahova prin Legea nr. 350/2005 privind finanțarea asociațiilor și fundațiilor non-profit.
Centrul Județean de Cultură Prahova "Academician Eugen Simion" și Asociația Așezămintelor Culturale din România organizează în fiecare an Colocviul Național "Coregrafia dansului tradițional astăzi".
În prezent, contribuția de la bugetul local al municipiului Câmpina pentru fiecare beneficiar al Centrului Rezidențial de Asistență și Reintegrare Socială a Persoanelor fără Adăpost este de 4.053,17 lei/ lună.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pnetru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu și nu numai, parteneri în cadrul acestui proiect.
În perioada în care România a fost monarhie, mai multe capete încoronate au vizitat Câmpina. Sunt povești fabuloase despre o istorie frumoasă, dar care - aproape sigur - nu se va mai repeta niciodată.