Modernizarea Parcului de la Soldat - o nouă modificare de proiect și bani în plus pentru execuție. Termenul de finalizare, prelungit cu încă 45 de zile

Actualitate (Categoria articolului)

Ceea ce se întâmplă la Parcul de la Soldat, din municipiul Câmpina, depășește orice imaginație. Lucrarea de reabilitare a parcului a început la 24 aprilie 2018 și trebuia să se finalizeze, conform contractului, la 24 august. La solicitarea firmei constructoare, care a invocat vremea nefavorabilă, termenul de finalizare a fost prelungit până la 13 septembrie, dar lucrarea tot nu a fost gata. Iar pe 25 septembrie, în cadrul ședinței Consiliului Local, aflăm că proiectul a fost modificat din nou, că e nevoie de unele lucrări suplimentare, că e nevoie de bani în plus (206.000 lei) și că termenul de execuție a fost prelungit cu încă 45 de zile.

Această investiție a pornit din start cu stângul. Nici nu știm dacă este ghinion curat, incompetență sau prostie. Cert este că indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea parcului au fost aprobați de patru ori de către Consiliul Local, iar proiectul a fost modificat de mai multe ori. Cât despre costuri, de la 857.820 lei cât s-a aprobat inițial, s-a ajuns la 1.476.000 lei. În aprilie au început lucrările. Despre ritmul lent de lucru, cu 2-3 muncitori pe șantier, am scris de mai multe ori. Am ajuns la sfârșitul lunii septembrie, iar parcul este departe de a fi finalizat.
În ședința de marți, la propunerea primarului Horia Tiseanu, majoritatea PNL+PMP din Consiliul Local a aprobat suplimentarea cu 206.000 a sumei alocate pentru această investiție și se ajunge astfel la o valoare de 1.682.780 lei, fără TVA. Primarul Horia Tiseanu a spus că se impune această suplimentare a sumei în urma propunerii firmei constructoare de modificare a proiectului, propunere  acceptată și de către proiectant, dar și la propunerea unor cetățeni și a unor societăți comerciale din zonă. (video) Lucrările suplimentare care vor fi executate au fost incluse la categoria "diverse și neprevăzute", probabil singura portiță legală găsită de reprezentanții Primăriei. Cu alte cuvinte, după expirarea termenului contractual de finalizare a investiției, firma constructoare vine și spune că se mai impun niște lucrări - două platforme de acces pentru persoanele cu dizabilități și o alee tehnică pentru terase - și că rețeaua electrică trebuie reproiectată. Asta la cinci luni după începerea lucrărilor și la o lună după expirarea termenului contractual de finalizare a lucrărilor. Iar administrația locală este de acord și suplimentează și banii pentru această investiție. Ba chiar prelungește cu 45 de zile și termenul de execuție. Tehnic vorbind, explicația o oferă șeful Serviciului ADPP din cadrul Primăriei, Grigore Crijanovschi. (video)

La ședința de marți, singurul care a avut o reacție la toată această situație din Parcul de la Soldat a fost consilierul Daniel Ioniță (ALDE), care a adresat mai multe întrebări Executivului pornind de la ideea că "este absolut ilogic să modifici un proiect la o lucrare care trebuia să fie gata de o lună, iar în loc de penalități aplicate firmei pentru întârziere, noi îi dăm și bani în plus." (video) Daniel Ioniță a propus ca suma de 206.000 lei, cât este suplimentarea pentru Parcul de la Soldat, să fie direcționată către asfaltarea străzii Calea Doftanei, dar amendamentul său a fost respins la vot. Bine, aici Daniel Ioniță a gândit și acționat pur electoral, pentru că știe foarte bine, ca unul care a votat indicatorii tehnico-economici pentru Calea Doftanei, că asfaltarea acestei străzi costă 12 milioane lei, iar 206.000 lei ar fi total insuficienți. Revenind la Parcul de la Soldat, precizăm că rectificarea bugetară a fost aprobată de consilierii PNL și PMP, în timp ce consilierii PSD și ALDE s-au abținut la vot.

Citiți și: Consiliul Local Câmpina va aproba pentru a patra oară indicatorii tehnico-economici aferenți modernizării Parcului de la Soldat. Între timp, suprafața parcului a crescut din nou
Parcul de la Soldat din Câmpina, în ziua în care lucrările ar fi trebuit finalizate...
În ritmul în care se lucrează, modernizarea Parcului de la Soldat nu va fi gata nici la primăvară...

5141 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2354 vizualizari
26 ian. 2021 20:33

Câmpinenii au golit farmaciile veterinare de Ivermectină, după ce au auzit la televizor că previne infectarea cu SARS-CoV-2

Isteria "Ivermectinei" a cuprins și Câmpina. Farmaciile veterinare și-au epuizat, efectiv, stocurile, iar solicitări sunt în continuare din partea câmpinenilor. Se întâmplă acest lucru după ce un medic american de origine română a vorbit la un post național de televiziune despre faptul că își tratează cu Ivermectină pacienții bolnavi de COVID-19, iar altora le administrează acest medicament pentru a preveni îmbolnăvirea. De asemenea, pe internet au apărut numeroase informații legate de acest tratament aplicat în unele clinici din SUA, dar, atenție, Ivermectina de la americani are substanțe aprobate pentru consumul uman, nu este Ivermectina veterinară care se găsește în România.

3003 vizualizari
24 ian. 2021 12:11

Mesajul prefectului județului Prahova cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

24 Ianuarie semnifică Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acțiuni de marcare a acestui eveniment nu sunt permise decât în orașele reședință de județ și fără tradiționala Horă a Unirii.

Alte stiri recente

2133 vizualizari
26 ian. 2021 19:31

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 26 ianuarie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

1944 vizualizari
26 ian. 2021 10:49

Problemele tehnice continuă. Proba teoretică a examenului auto, suspendată și pe 26 ianuarie 2021

Din cauza unor probleme tehnice apărute la serverul central, proba scrisă și proba practică pentru obținerea permisului de conducere au fost suspendate luni, 25 ianuarie 2021, candidații fiind nevoiți să se reprogrameze. Ei bine, problemele tehnice nu au fost rezolvate, proba de sală a examenului fiind suspendată și marți, 26 ianuarie, după cum anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule din cadrul Instituției Prefectului Prahova.