Modernizarea Parcului de la Soldat - o nouă modificare de proiect și bani în plus pentru execuție. Termenul de finalizare, prelungit cu încă 45 de zile

Actualitate (Categoria articolului)

Ceea ce se întâmplă la Parcul de la Soldat, din municipiul Câmpina, depășește orice imaginație. Lucrarea de reabilitare a parcului a început la 24 aprilie 2018 și trebuia să se finalizeze, conform contractului, la 24 august. La solicitarea firmei constructoare, care a invocat vremea nefavorabilă, termenul de finalizare a fost prelungit până la 13 septembrie, dar lucrarea tot nu a fost gata. Iar pe 25 septembrie, în cadrul ședinței Consiliului Local, aflăm că proiectul a fost modificat din nou, că e nevoie de unele lucrări suplimentare, că e nevoie de bani în plus (206.000 lei) și că termenul de execuție a fost prelungit cu încă 45 de zile.

Această investiție a pornit din start cu stângul. Nici nu știm dacă este ghinion curat, incompetență sau prostie. Cert este că indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea parcului au fost aprobați de patru ori de către Consiliul Local, iar proiectul a fost modificat de mai multe ori. Cât despre costuri, de la 857.820 lei cât s-a aprobat inițial, s-a ajuns la 1.476.000 lei. În aprilie au început lucrările. Despre ritmul lent de lucru, cu 2-3 muncitori pe șantier, am scris de mai multe ori. Am ajuns la sfârșitul lunii septembrie, iar parcul este departe de a fi finalizat.
În ședința de marți, la propunerea primarului Horia Tiseanu, majoritatea PNL+PMP din Consiliul Local a aprobat suplimentarea cu 206.000 a sumei alocate pentru această investiție și se ajunge astfel la o valoare de 1.682.780 lei, fără TVA. Primarul Horia Tiseanu a spus că se impune această suplimentare a sumei în urma propunerii firmei constructoare de modificare a proiectului, propunere  acceptată și de către proiectant, dar și la propunerea unor cetățeni și a unor societăți comerciale din zonă. (video) Lucrările suplimentare care vor fi executate au fost incluse la categoria "diverse și neprevăzute", probabil singura portiță legală găsită de reprezentanții Primăriei. Cu alte cuvinte, după expirarea termenului contractual de finalizare a investiției, firma constructoare vine și spune că se mai impun niște lucrări - două platforme de acces pentru persoanele cu dizabilități și o alee tehnică pentru terase - și că rețeaua electrică trebuie reproiectată. Asta la cinci luni după începerea lucrărilor și la o lună după expirarea termenului contractual de finalizare a lucrărilor. Iar administrația locală este de acord și suplimentează și banii pentru această investiție. Ba chiar prelungește cu 45 de zile și termenul de execuție. Tehnic vorbind, explicația o oferă șeful Serviciului ADPP din cadrul Primăriei, Grigore Crijanovschi. (video)

La ședința de marți, singurul care a avut o reacție la toată această situație din Parcul de la Soldat a fost consilierul Daniel Ioniță (ALDE), care a adresat mai multe întrebări Executivului pornind de la ideea că "este absolut ilogic să modifici un proiect la o lucrare care trebuia să fie gata de o lună, iar în loc de penalități aplicate firmei pentru întârziere, noi îi dăm și bani în plus." (video) Daniel Ioniță a propus ca suma de 206.000 lei, cât este suplimentarea pentru Parcul de la Soldat, să fie direcționată către asfaltarea străzii Calea Doftanei, dar amendamentul său a fost respins la vot. Bine, aici Daniel Ioniță a gândit și acționat pur electoral, pentru că știe foarte bine, ca unul care a votat indicatorii tehnico-economici pentru Calea Doftanei, că asfaltarea acestei străzi costă 12 milioane lei, iar 206.000 lei ar fi total insuficienți. Revenind la Parcul de la Soldat, precizăm că rectificarea bugetară a fost aprobată de consilierii PNL și PMP, în timp ce consilierii PSD și ALDE s-au abținut la vot.

Citiți și: Consiliul Local Câmpina va aproba pentru a patra oară indicatorii tehnico-economici aferenți modernizării Parcului de la Soldat. Între timp, suprafața parcului a crescut din nou
Parcul de la Soldat din Câmpina, în ziua în care lucrările ar fi trebuit finalizate...
În ritmul în care se lucrează, modernizarea Parcului de la Soldat nu va fi gata nici la primăvară...

5035 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1609 vizualizari
03 aug. 2020 21:37

Firma care reabilitează termic blocurile de pe Bulevardul Carol I din Câmpina și-a strâns schelele și a plecat

În urmă cu aproximativ două săptămâni vă prezentam situația extrem de neplăcută apărută în urma lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina. Și scriam atunci despre apartamentele din blocul nr.1, de la ultimul etaj, apartamente în care apa s-a infiltrat, distrugând pereții și parchetul. Firma executantă nu doar că nu a remediat problemele apărute, mai mult, și-a strâns schelele și a plecat.

2952 vizualizari
02 aug. 2020 19:55

Cum explică reprezentanții Ocolului Silvic imaginile dezolante de la Podul cu Tei, din Câmpina

1 comentarii

Podul cu Tei, de la marginea municipiului Câmpina, spre Șotrile, a fost una dintre zonele de agrement cele mai frumoase din jurul localității. Mai ales în perioada de înflorire a teiului, mulți, foarte mulți câmpineni, dar și oameni din alte localități veneau aici pentru aerul extrem de curat și pentru a savura parfumul plăcut al florilor de tei. Această zonă făcea parte, cândva, din parcul Castelului Voila, construit de prințul Dimitrie Barbu Știrbei, iar aici, la Podul cu Tei, se organizau petreceri populare la diferite sărbători.

Alte stiri recente

1636 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2530 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

8 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.