Elevii de la Școala Gimnazială Centrală Câmpina au sărbătorit toamna și bogățiile ei după preferințe: unii tradițional, alții au adoptat sărbătoarea Halloween.
Astfel, unii dintre cei mai mici elevi ai școlii, elevii de la clasa pregătitoare A, coordonați de prof. pentru învățământul primar Cristina Gavrilă, au desfășurat ateliere de sculptat și pictat dovlecii, au cântat și s-au distrat. Bineînțeles, că s-au înfruptat cu dovleac și alte bunătăți pregătite de părinții lor. A fost un prilej bun de a discuta despre consumul dovleacului în alimentație și beneficiile asupra sănătății.
Copiii de la clasa a III-a B, îndrumător profesor pentru învățământul primar Daniela Simona Dinu, s-au deghizat în personaje preferate de ei și au colindat, întreband “Trick or Treal?”(Păcăleală sau dulciuri?). În irlandeza veche, Halloween era o sărbătoare care marca “Sfârșitul verii”. Printre obiceiurile acestei sărbători sunt purtarea de costume specifice, colinda, sculptarea dovleceilor în formă de felinare, jucarea de farse sau vizitarea unor locuri bântuite etc. Din punct de vedere psihologic, deghizarea în roluri care-i înspăimântă, îi ajută să-și învingă temerile și fricile de întuneric, de fantome, de spirite, de vrăjitoare etc. Nu are vreo influență în modificarea personalității! Și în acest caz părinții le-au fost alături răsplătindu-i cu dulciuri.
Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental ca Sărbătoarea tuturor Sființilor!
”Indiferent de activitatea desfășurată, după tradiția românească sau după tradiția împrumutată, cert este că elevii s-au simțit minunat, au experimentat acțiuni care le-au oferit experiențe noi în mediul școlar, au socializat, și-au manifestat creativitatea, au adus lumina felinarelor de dovleac în sălile de clasă, s-au bucurat de activitate, pentru că, până la urmă, școala trebuie să însemne și bucurie”, ne-a declarat profesor Florentina Dumitrașcu, directorul Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.
Câmpina deține un edificiu unic, care îmbină trei stiluri arhitectonice diferite - baroc, neoclasic și rococo, un edificiu care ar putea deveni un punct de atracție și un simbol pentru turismul din Câmpina. Este vorba de Capela Hernia, de pe Aleea Parcului, un monument de la a cărui edificare se vor împlini anul viitor 140 ani!
Spitalul Municipal Câmpina a lansat o campanie publică de strângere de fonduri pentru achiziția unui echipament de artroscopie, fiind o premieră pentru cea mai importantă unitate spitalicească a Câmpinei.